Zilele astea o sa imi vina vreo 15 bristle worms pt DSB. La capitolul NO3 vreau sa experimentez metoda cu vodka. Pare promitatoare. E descrisa in detaliu aici :
http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/index.php daca ai timp si chef sa citesti

. Am riscat un pagur care il aveam in pico, si care de cateva zile statea lenes intre pietre. Cred ca singurul motiv pentra care statea lenes printre pietre era de fapt foamea, ca in pico nu mai am alge nici macar de samanta (decat coralina care a inceput sa isi faca simtita prezenta, atat pe pietre cat si pe filtre. Pentru 2 luni cat are acvariul, eu o consider realizare

). Cand l-am bagat in asta mare a trecut direct la treaba, si pe moment se pare ca nu-l intereseaza nivelul de NO3. Pe langa bristle worms, o sa mai aterizeze si niste melci nassarius, cerith, si euplica (a.k.a. strombus). Usor usor pun pe picioare si CUC... dar sper sa nu am probleme din cauza NO3. O parte din melci ii voi pune in pico pentru inceput ca sa fiu "on the safe side". Astazi am executat un schimb de apa, mic ce-i drept, de vreo 15% mai mult pentru a aspira din algele maro, care incep sa se desprinda de pe pietre, dar in functie de cand vor sosi vietuitoarele, voi mai face minim inca unul de 50%.
Nisip din mare... exclus. Pe langa faptul ca are o groaza de siliciu, deci implicit SiO3, nici nu prea ar avea ce creaturi sa fie prin nisip, iar cele care sunt, nu vor rezista mai mult ca sigur in apa "de ocean". La ultima verificare a unui prieten, marea noastra avea SG - 1.007, si in vara 1.010 ... deci usor-usor e pe duca

.
Din mare m-ar tenta doar o macroalga, mai exact Ulva lactuca, deoarece am inteles ca se foloseste cu succes in refugiile acvariilor de recif (poate nu aceeasi specie, dar tot din genul Ulva), si ce e de remarcat este faptul ca amfipodele o indragesc tare mult deoarece o folosesc atat pentru adapost, cat si pentru hrana.