[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pico 30L - Prima saramura  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

Revin cu un update...
Pico merge excelent, coralii cresc, piatra vie cu care l-am pornit am scos-o la uscat intrucat era plina de aiptasia si nu vreau sa fac cunostinta cu ea pe termen lung... in rest nimic de raportat .

Cel mare insa, acum incepe dansul. NO3 e peste 100, skimmerul are returul deschis aproape la maxim si totusi il golesc zilnic... alge brown hair am cat sa hranesc un ocean ... si asa mai departe . Incerc sa nu-mi ies inca din fire.. il mai las o luna pana incep sa intru in panica. Oricum nu ma grabesc sa il populez...

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

wooow nitratii la 100. da ce ai facut cu piatra aia?
cat timp ai tinut-o afara din apa?
si cum arata piatra initial?

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

Salutare ozi. Am folosit piatra uscata. Nu am optat pentru piatra vie din mai multe motive. Desigur unul din motive este si pretul dar nu este principalul motiv. Piatra am spalat-o cat am putut eu de bine in apa fierbinte de mai multe ori. Ideea e ca unele bucati sunt destul de mari si "intortocheate" si era efectiv imposibil sa le frec chiar peste tot. Pe ele am gasit si vreo 3 crabi si 2 stele sarpe, evident moarte si uscate pe care desigur le-am indepartat. Aveau si urme de fosti bureti pe care i-am jupuit cat am putut de bine. Daca am gasit ce am gasit la suprafata, sunt convins ca si prin "tuneluri" au ramas fel de fel de resturi care s-au descompus si s-a ajuns aici. Speriat inca nu sunt, pentru ca la pico de 30 de litri am avut NO3 50, si dupa ce am facut un schimb de apa si am coborat pe la 30, am constatat ca a scazut de buna voie undeva la 10 sau chiar mai putin. Si asta cand acvariul era deja populat, si fara skimmer . Deci in privinta celui mare sunt ceva mai optimist... Avand in vedere ca am optat pentru DSB in refugiu, va mai dura ceva pana cand NO3 va scadea natural. Am cateva fire de chaeto in refugiu si ii dau 12 ore de lumina daylight pe zi, dar avand in vedere ca nu am putut face rost decat de cateva fire (la modul 3-4 fire...) va mai dura ceva pana cand va absorbi de una singura NO3. Mult mai ingrijorat sunt insa de DSB care nu am cu ce sa il insamantez momentan (ma refer aici la viermi, amphipode etc), iar in cazul in care va ramane ca atare, se va transforma intr-o bomba de H2S...

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

Nu ai de ales decat sa faci rost de un paharel de nisip de la cineva cu acvariu reef matur. Sau macar sa cumperi ceva piatra dintr-un reef matur.
Sau varianta mai riscanta (si probabil nu la fel de eficienta) ar fi sa iei nisip din mare in primavara...

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

Zilele astea o sa imi vina vreo 15 bristle worms pt DSB. La capitolul NO3 vreau sa experimentez metoda cu vodka. Pare promitatoare. E descrisa in detaliu aici : http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/index.php daca ai timp si chef sa citesti . Am riscat un pagur care il aveam in pico, si care de cateva zile statea lenes intre pietre. Cred ca singurul motiv pentra care statea lenes printre pietre era de fapt foamea, ca in pico nu mai am alge nici macar de samanta (decat coralina care a inceput sa isi faca simtita prezenta, atat pe pietre cat si pe filtre. Pentru 2 luni cat are acvariul, eu o consider realizare ). Cand l-am bagat in asta mare a trecut direct la treaba, si pe moment se pare ca nu-l intereseaza nivelul de NO3. Pe langa bristle worms, o sa mai aterizeze si niste melci nassarius, cerith, si euplica (a.k.a. strombus). Usor usor pun pe picioare si CUC... dar sper sa nu am probleme din cauza NO3. O parte din melci ii voi pune in pico pentru inceput ca sa fiu "on the safe side". Astazi am executat un schimb de apa, mic ce-i drept, de vreo 15% mai mult pentru a aspira din algele maro, care incep sa se desprinda de pe pietre, dar in functie de cand vor sosi vietuitoarele, voi mai face minim inca unul de 50%.

Nisip din mare... exclus. Pe langa faptul ca are o groaza de siliciu, deci implicit SiO3, nici nu prea ar avea ce creaturi sa fie prin nisip, iar cele care sunt, nu vor rezista mai mult ca sigur in apa "de ocean". La ultima verificare a unui prieten, marea noastra avea SG - 1.007, si in vara 1.010 ... deci usor-usor e pe duca .

Din mare m-ar tenta doar o macroalga, mai exact Ulva lactuca, deoarece am inteles ca se foloseste cu succes in refugiile acvariilor de recif (poate nu aceeasi specie, dar tot din genul Ulva), si ce e de remarcat este faptul ca amfipodele o indragesc tare mult deoarece o folosesc atat pentru adapost, cat si pentru hrana.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/01/2011 02:05:09


.
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com