[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
inceputurile unui acvariu plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

pai am agit pt ca la momentul de fata acele plante mi-au murit de tot, pur si simplu s-au dizolvat. vreau sa aduc altele dar nu mai vreau sa patesc ce am patit cu astea, ce pot sa fac sa nu previn catastrofa;)pe panga respectarea retetei de fertilizare.
brawn
Membru de baza

IP:

Daca nu vrei sa previi catastrofa, cumperi plante si le plantezi in bazinul pe care-l ai. Daca vrei sa previi catastrofa, schimbi substratul.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

brawn wrote: Daca nu ... schimbi substratul.

...Si incepi cu plante easy - Elodea, Egeria densa, Ceratopteris, Pistia, Ceratophyllum demersum. Dupa ce bazinul se stabilizeaza, poti planta si altele, care au cerinte mai mari. Sa nu-ti lipseasca CO2 -ul in primul rind, vezi cum dozezi lumina, iar apoi fertilizantii. Primele pe care ti le-am recomandat nu au nevoie de fertilizanti si nici chiar de CO2. Doar de lumina - nu cea naturala, pt ca aceasta favorizeaza aparitia algelor.
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Vin cu noutati: Am dat drumul de 4-5 saptamani la CO2 dintr-o bomba, fertilizez cu produse de la easy lyfe si anume Profito si EasyCarbo. Plantelor vad ca le prieste, se dezcolta frumos dar am ceva probleme cu pestii, si anume cu gupy. Sunt veseli si mananca ca niste lupi pana cand la cate unu i se umfla burta, sta o zi pe fundul acvariului si parca respira greu, dupa care il gasesc mort. Gasesc pe el semne ca si cum i-ar fi pleznit nise vene. Azi am pierdut al treilea in felul descris. Ceilalti pesti nu par sa aiba probleme (neoni, plati, ancistrusi si cory)
Nu stiu daca asa trebuie sa fie dar excrementele lor arata ca un fir albicios care nu cade imediat, ramane agatat dupa ei uneori si pana la 2-3 cm lungime.
Care ar putea fi cauzele? Ce imi recomandati?

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2010 00:06:55

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: