[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PO4 mare combinat cu NO3 mic pe perioada lunga  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Datorita unor plante pe care le am in acvariu- tonina bellem si fluviatilis si eriocaulon setaceum - care au miscat abia cand am crescut fosfatii intre 1,5-2 ppm si am coborat nitratii intre 5-10 ppm sunt putin temator ca nu stiu efectele acestei proportii inversate ( din cate stiu eu proportia ideala este de 20:1 no3:po4). Am cautat cate ceva pe internet insa nu am gasit mare lucru- sau nu am cautat eu bine - asa ca in ce pericol sunt daca mentin aceasta proportie pe timp lung? In acelasi timp am scazut si phul la 6.60 la un kh=5. Fe il mentin in limita 0.25-0.5 ppm chiar daca pentru aceleasi plante am citit ca pot sa merg cu fe pana la 1ppm
Pana acum sunt doar vreo 10 zile in care am tinut fosfatii asa mari si nu am observat ceva nelalocul lui in acvariu - poate doar trei anubiasi care au inflorit brusc ( pentru mine este o premiera asta) si o inrosire mai accentuata a didiplisului.
Ce parere averti?

865
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Parere de habarnist: ca totul e super :pigeons:
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

BlackAdder wrote:Datorita unor plante pe care le am in acvariu- tonina bellem si fluviatilis si eriocaulon setaceum - care au miscat abia cand am crescut fosfatii intre 1,5-2 ppm si am coborat nitratii intre 5-10 ppm sunt putin temator ca nu stiu efectele acestei proportii inversate
Chiar asa mult fosfat n-am avut curaj sa bag .
La nitrat ~10 si fosfat ~ 1 n-am observat ca algele sa-si faca de cap. Abia astept sa vad ce se intimpla saptaminile urmatoare in acvariu tau.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Eu sper sa nu se intample nimic
Am modificat valorile no3ului si ale po4ului in aproximativ 8-9 zile de la 20-25ppm respectiv 0.5ppm la valorile care le-am scris mai sus.
Am deschis topicul tocmai in ideea asta ca poate si pe altii i-a impus sa aiba asemenea valori. S-au macar ca au citit.
Initial si eu ma gandisem sa ma duc la maxim 1ppm pentru po4 dar...

865
[Yahoo!]
dan_p67
Member

IP:

Le ajunge PO4 0.75-1,Fe 0.25-0.3.Mai mult e riscant.Trebe sa fii cu ochii pe fluviatilis,pe frunzele de la baza.E cel care creste cel mai repede dintre cele de care ai zis dar si cel care se duce cel mai rapid.
Vad ca n-ai zis nimic de Gh si e important.Trebuie sa-l duci la 4-5 maxim.
Nu uita ca totusi sunt plante cu crestere inceata.
[Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Inainte sa le cumpar acum vreo luna si ceva nu aveam nici cea mai mica intentie sa am asa ceva in acvariu. Dar am avut ocazia sa le achizitionez la un pret derizoriu dupa parerea mea asa ca...
La cat am citit despre ele in ultimul timp, si aici in topicul cu plante dificile si pe forumuri straine, cred ca teoretic stiu absolut tot. La practic e mai greu si cu toate ca le pot asigura o parte din necesitati raman doua care probabil intr-un final isi vor spune cuvantul. In primul rand e apa al carei gh la mine este 7 si neavand ozmozor nici nu am cum sa-l scad. In al doilea rand este substratul acid - eu am dupla root cu pietris deci cred eu ca este neutru. Pentru asta am crescut asa mult po4 ca sa compensez cumva aciditatea substratului. In ceea ce priveste fierul oricum nu am de gand sa-l urc vreodata peste 0.5 ( sincer eu zic 0.5ppm dar asta este rotunjirea mea in sus in urma testelor- intotdeauna am culoarea mov de la testul sera nitel mai intensa decat 0.25). Dar voi fi ascultator si am sa scad fosfatii la 1ppm.

Am sa trec si niste observatii despre aceste plante :fluviatilisul intradevar creste repede insa cel putin la mine doar ce creste din momentul replantarii ramane stralucitor...frunzele mai de jos daca nu se ingalbenesc parca se strang cumva si devin micute. In schimb belemul cel putin momentan creste frumos - asta dupa ce la un moment dat am vrut s-o scot si sa le arunc. Setaceumul momentan nu arata frumos decat in partea de sus dar in ultimul timp chiar se curata de negreala pe frunzele mai de jos.

865
[Yahoo!]
dan_p67
Member

IP:

BlackAdder wrote: Pentru asta am crescut asa mult po4 ca sa compensez cumva aciditatea substratului.
nu are nimic de-a face ,faptul ca ai substrat acid e f.bine pt plante.
BlackAdder wrote: intotdeauna am culoarea mov de la testul sera nitel mai intensa decat 0.25).
incearca un test jbl,vei fii mult mai multumit.
BlackAdder wrote:Setaceumul momentan nu arata frumos decat in partea de sus
asa e el,poti face orice,varful e frumusetea.Incearca sa faci tufa.

Multa bafta,ai grija de ele,sunt superbe.
[Yahoo!]

Forum Index » Apa
Go to: