[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
A murit cu carasel, urma de muscatura dar de la cine?  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
silvercristy
Junior member

IP:

Am 3 caresei uni din ei cel mai mic (4-5 cm ) statea cu curu in sus de fro 2 saptamani. Azi dimineata de odata vad cu toti pesti fug dintr-un colt in altu. Caraselul era cu burta in sus abia mai respira, pe borta cub aripiara avea o caura 3-4 mm.
In acvariu mai am gurami,xipho, scalari, rechini, si sanitari, corydoras,ancistrus.
Un ancistrus e mare are 8-9 cm.

Cine oare la muscat, si de ce a murit?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

silvercristy wrote:de ce a murit?
Din cauza conditiilor mizerabile din acvariu .

Poze: smilie ... Poze cu plante
silvercristy
Junior member

IP:

Nu stiu dc vorbesti fara sa stii, daca nu sti nu vorbi.
chitron
Member

IP:

Fara supare dar tu acolo in acel acvariu ai un fel de ciorba cum ii zicem noi acvaristi.
Ar fi cazul ca atunci cind iti iei pesti sa te hotarasti ce doresti de la acel acvariu.Nu toti pesti care ii ai tu in acvariu se pot tine impreuna sau necesita aceleasi conditi si din aceasta cauza apar astfel de probleme ,sau posibil ca acel peste sa nu fi fost in regula mai de mult si ceilalti daca l-au gasit intr-o situatie mai precara sau chiar mort au inceput sa manince din el(primul lucru pe care il maninca din el este burta sau rana deschisa pe care o are si astfel gasesti un peste mort cu burta sparta si mincata si nu stii ce a avut.
In afara de asta vezi ca ai intrat c-am tare pe forum fara sa te prezinti fara nimic altceva si ai si inceput cu stingul(Nu stiu dc vorbesti fara sa stii, daca nu sti nu vorbi.).
Crede-ma ca nu este chiar asa cum crezi tuaici pe forum,la asa intrebare asa raspuns.Asa ca nu te supara .[/quote]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

silvercristy wrote:Nu stiu dc vorbesti fara sa stii, daca nu sti nu vorbi.
Tu ai intrebat, Porcu ti-a raspuns. Ai primit un raspuns civilizat, si chiar daca nu ti-a placut, trebuie sa raspunzi pe acelasi ton. Dupa cum zicea si Chitron, vezi ca aici nu esti pe orice alta zgaiba de forum, asa ca ai grija cum raspunzi oricarui alt coleg de forum. Citeste regulamentul.

Si ca sa revin la subiect, subscriu si eu celor spuse de Porcu si Chitron. Citeste asta, asta si asta.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
silvercristy
Junior member

IP:

nu am intrat tare, dar dc zice ca acvariul meu este o galeata mizerabila??
Va multumesc pt raspuns.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu a zis ca acvariul tau (adica apa) e mizerabil ci conditiile lasa de dorit:
gurami, xifo, scalari, carasi,...rechini... ...Nu e de mirare ca se musca si se bat intre ei.

Te rog sa nu zici ca mai ai si un acvariu de vreo 40 litri la populatia aia ca o sa enervezi multa lume pe aici.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

silvercristy wrote:nu am intrat tare, dar dc zice ca acvariul meu este o galeata mizerabila??
Va multumesc pentru raspuns.
Dar spune-ne mai exact: ce volum are acvariul tau (cat litri?), si cati pesti ai din fiecare specie? In felul asta putem sa ne dam seama mai bine ce se intampla la tine in acvariu.

Galeria mea
silvercristy
Junior member

IP:

3 gurami, 3 xipho, 4 scalari, 2 rechini, 1 corydoras, 2 ancistrus, 1 placo,in 2 sanitari cu mustati in fata, 2 carasei.
120 L
AAAa si 3 melci daia galbeni
silvercristy
Junior member

IP:

Acum am vazut scrisu ala minuscul
Dimensiunile pestilor variaza. nu sunt mari nici uni.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai asa de multi pesti (si pe deasipra si incompatibili), ca pentru a trai calumea ai nevoie de cel putin 500 de litri pentru ei. Asa ca asta e baiul. Alt sfat n-avem sa-ti dam pana nu iti cumperi acvariu mare, sau pana nu donezi marea majoritate a pestilor.

Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

silvercristy wrote:3 gurami, 3 xipho, 4 scalari, 2 rechini, 1 corydoras, 2 ancistrus, 1 placo,in 2 sanitari cu mustati in fata, 2 carasei.
120 L
Asta inseamna exact "conditii mizerabile".

Xipho prefera pH de 7-7,5
Scalarii, Ancistrusii prefara pH de 6-6,5

Carasii traiesc in apa rece, pina la 20 C, ceilalti la 25 C.

Indiferent ce pH si ce temperatura e in acvariu, pentru cineva conditiile sint mizerabile, te superi degeaba pe mine, trebuie sa te superi pe tine, tu ai facut gafe acvaristice.

Acvarii de genu' asta imi amintesc de Insula canibalilor, o insula din Siberia unde erau lasati sa se descurce fara resurse indivizi periculosi pentru Stalin. Rezultatu' era canibalismu' .

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca e de 120 litri ar sta bine 2 scalari in el. Sau daca vrei mai multi vreo 20-25 neoni. Eu asa as face. O sa vezi ca daca il populezi corect nu o sa mai ai probleme cu ei. Si eu am gresit la inceput (acu 10 ani nu prea era net sa ma documentez) si au tot murit saracii pana s-a ajuns la populatia optima pentru volumul acvariului respectiv. Nu am mai bagat alti pesti si asa a dus-o pana l-am desfiintat eu. Nu a mai murit nici unul.

Forum Index » Cyprinidae
Go to: