[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pearl Gourami (Trichogaster leeri) ?  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Am descoperit recent acest forum si sunt foarte incantat de ceea ce am gasit aici, o multime de informatii utile si sfaturi primite de la cunoscatori.
Tin sa mentionez ca nu sunt un acvarist experimentat si tocmai de aceea as avea nevoie de un sfat din partea voastra.
Am un acvariu de 80 de litrii in care tin: 4 Cardinal Tetra, 6 Harlequin Rasboras, 2 Black Phantom Tetra si mai nou 2 Pearl Gourami.
Problema a aparut cu acesti 2 Pearl Gourami care se alearga in permanenta stricandu-mi linistea acvariului.
Nu ma intereseaza reproducerea nici unei specii si tocmai de aceea nu am acordat asa mare importanta faptului ca am luat 2 masculi.
Ce credeti ca e mai bine sa fac:
- Sa ii las in pace ca se vor potolii dupa ce isi vor stabili ierarhia?
- Sa duc unul din masculi inapoi si sa iau o femela?
- Sa ii duc pe amandoi inapoi?
Chestia e ca sunt superbi si chiar mi-as dori sa tin 2 din aceasta specie.
Va multumesc anticipat.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sormon wrote:Am descoperit recent acest forum si sunt foarte incantat de ceea ce am gasit aici, o multime de informatii utile si sfaturi primite de la cunoscatori.
Tin sa mentionez ca nu sunt un acvarist experimentat si tocmai de aceea as avea nevoie de un sfat din partea voastra.
Am un acvariu de 80 de litri in care tin: 4 Cardinal Tetra, 6 Harlequin Rasboras, 2 Black Phantom Tetra si mai nou 2 Pearl Gourami.
Problema a aparut cu acesti 2 Pearl Gourami care se alearga in permanenta stricandu-mi linistea acvariului.
Nu ma intereseaza reproducerea nici unei specii si tocmai de aceea nu am acordat asa mare importanta faptului ca am luat 2 masculi.
Ce credeti ca e mai bine sa fac:
- Sa ii las in pace ca se vor potolii dupa ce isi vor stabili ierarhia?
- Sa duc unul din masculi inapoi si sa iau o femela?
- Sa ii duc pe amandoi inapoi?
Chestia e ca sunt superbi si chiar mi-as dori sa tin 2 din aceasta specie.
Va multumesc anticipat.

Din pacate, acvariul este prea mic pt gourami. Iar daca ai si 2 masculi, acestia se vor bate pina cind unul din ei va fi mort, nu pt a se stabili o ierarhie. Daca vrei sa tii o pereche, atunci bazinul tau trebuie sa fie foarte bine plantat si sa aiba ascunzatori pt ca femela sa se poata ascunde de mascul in cazul in care aceasa nu e pregatia de depus. Altfel si ea o va sfirsi tragic. Asa ca mai gindeste-te!!!
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos Dolly,
M-am hotarat, azi cand vin de la munca ii duc inapoi la magazin, pe amandoi.

[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

In acvariul meu de 230 l sunt 8 buc de leeri 4 masculi si patru femele, se bat foarte rar, dar nici atunci cu duritate. Le-am crescut impreuna, le-am cumparat din doua locuri diferite in aprilie 2007. Au deja cca 9 cm lungime. Le tin la 25 grade C, poate si asta conteaza. Cred ca de la 28 de garade C in sus si ai mei ar lua-o razna.
Nu intentionezi sa fiu contra la Dolly, fiindca stiu ca are experienta si si eu am citit ca sunt agresivi; am mentionat numai ca fapt divers.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andras wrote:In acvariul meu de 230 l sunt 8 buc de leeri 4 masculi si patru femele, se bat foarte rar, dar nici atunci cu duritate.
Asa-s ei , mai pasnici decit gurami albastri.
Fiind pesti de talie destul de mare, evident ca au nevoie de acvariu mare, in acvarii mici e posibil s-o ia razna.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

I-am dus de saptamana trecuta inapoi la magazin.
Intr-adevar bazinul era destul de micut pentru ei.
Erau 2 exemplare superbe, pacat ca nu i-am putut tine dar cine stie, poate in acvariul la care ma tot gandesc acum or sa aiba si ei loc
[/img]

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

La ce acvariu te gandesti? :-) Vad ca si pe tine te-a prins virusul, si imi pare bine.
[Email] [WWW]

Forum Index » Anabantidae
Go to: