[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Artemia  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
TOMANECREDINCIOSU
Junior member

IP:

Poate sami spuna si mie cineva cum se pot imulti artemia? Ce hrana sa le dau ceva preparat nu produse speciale?
Multuesc anticipat
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu le am intr-un acvariu de 50L si le dau sera-micron. E o pulbere verde pentru alevini, dar se produce si hrana anume pentru nauplii. Daca pui multa lumina zi si noapte cresc alge si te scutesc de o parte din munca. Apa are la mine 28°C.
TOMANECREDINCIOSU
Junior member

IP:

Multumesc pt promtitudine.
[Yahoo!]
harry-ab
Member

IP:

Carja Ioan wrote:Eu le am intr-un acvariu de 50L si le dau sera-micron. E o pulbere verde pentru alevini, dar se produce si hrana anume pentru nauplii. Daca pui multa lumina zi si noapte cresc alge si te scutesc de o parte din munca. Apa are la mine 28°C.

Poti sa specifici te rog cantitatea de sare pe care o folosesti? Concentratie si tip. Multumesc anticipat
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

In mod normal se foloseste sare grunjoasa, pentru muraturi. Insa eu am folosit si sare iodata si a fost OK. In ceea ce priveste concentratia, depinde de unde provine artemia. Daca e artemia din Asia trebuie cam o lingura la 1L de apa. Daca e din State doza ar fi de 1 si 2/3 linguri la 1L de apa. Le mai poti da de mancare si spirulina de uz uman. Fiind filtrator neselectiv artemia mananca practic orice.

O intrebare ar fi la ce-ti foloseste sa cresti cateva artemii? Pentru a avea artemia suficienta pentru a-ti hranii pestii iti trebuie volum de apa, nu jucarie.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca aveti apa foarte moale (duritate 1) ca mine si folositi sare obisnuita eclozeaza slab sau mor dupa eclozare din cauza pH-ului prea mic . Artemia prefera pH de 7,5-8.
Mai nou eclozez Artemia in sare marina Sera (prepar o concentratie de 30-34 gr/l) cu rezultate incomparabil mai bune decit in cazu' folosirii sarii obisnuite. Fie din cauza ca sarea marina atrage cresterea pH-ului, fie pentru ca pur si simplu e mai buna .

Va rog folositi pentru exprimarea concentratiei de sare o unitate de masura mai precisa - grame/litru, nu de alta, da' io am dificultati in a aprecia cite grame de sare incap intr-o lingura .

Poze: smilie ... Poze cu plante
harry-ab
Member

IP:

Ei, nu neaparat pentru a-mi hranii pestii permanent cu asa ceva am intrebat.Cu toate ca o masa la saptamana ar aprecia ei.Dar nu e lipsit de interes. Uite, de exemplu am aflat de ce mor la mine puiutii de artemia. Apa moale si acida-multzam Porcu pt info. O sa incerc sa tin o serie intr-un bazin momentan liber de 150 litrii, sa vad ce o sa iese.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: