[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu in bol de 10-11L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dragospd
Unripe member

IP:

Salut, sunt absolut nou in acvarii, mi-am cumparat un bol de sticla de aprox 10-11l si vreau sa-mi fac un mic acvariu. As dori sfaturi cu privire la:

* Ce specii de pesti as putea sa pun si cati.
* Pot sa pun si plante? Ce plante?
* O pompa de aer sincer mi se pare total inestetica intr-un bol de sticla. Este absolut necesara?
* Un filtru este absolut necesar?

Eu am imaginea idilica din Tom & Jerry cu acel peste (cred ca era caras auriu nu?) ce traia fericit intr-un bol de sticla. Cam asa ceva mi-as dori si eu...

Multumesc

P.S. 1 Sunt constient ca e greu sa reproduci un mic ecosistem in 11l de apa. De asta as vrea sfaturi cat mai pertinente.
P.S. 2. As dori sfaturi concrete, pe care sa le pot urma fara prea multe intrebari, cautari si experimente - pur si simplu sunt total fara experienta in domeniu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dragospd wrote:De asta as vrea sfaturi cat mai pertinente.
Singurul sfat pertinent e sa nu faci nici un acvariu din bol .
Imaginea din Tom & Jerry e intr-adevar idilica si n-are nici o legatura cu realitatea, la fel ca intregul desen animat .

Poze: smilie ... Poze cu plante
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

este absolut imposibil sa ti un peste in 11 l de apa fara sa l chinui.
Un acvariu de 50 l echipat cu minimum necesar nu costa mai mult de 200 lei.
[Yahoo!]
0siris
Junior member
[Avatar]

IP:

Din cauza acelei imagini idilice cu un caras auriu intr-un bol, 90% dintre carasii vanduti la noi pe piata nu apuca nici macar varsta de un an.
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Hi Dragos,
Poti sa incerci ceva de genul "El Natural". Aici poti sa gasesti o gramada de informatii utile despre aceste sisteme.

Succes,
Dan
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Un mascul de Betta...daca tot zicem de filme, era unu...parca Tom Cruise era titularu...sau Bruce Willis? In care un betta mascul era tinut intr-un cilindru
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Daca tot vrei sfaturi concrete si pertinente, atunci sa stii ca un bol nu este egal cu un acvariu, indiferent de ce specie de pesti esti hotarit sa cumperi.
Motivele sunt destule - nu vei putea sa pui un filtru - care este absolut necesar, nu vei putea observa pestele in toata spendoarea sa - imaginea va aparea deformata, plantele sunt greu de intretinut si nici nu iti vor incapea prea multe, etc.

Un acvariu mai mare va fi mult mai usor de intretinut, pestii se vor dezvolta frumos, fara sa fie chinuiti. La ei trebuie sa te gindesti in primul rind, nu la obiectul de decor pe care il reprezinta un bol cu un caras sau un betta sau altceva.
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa facem diferenta intre filme si realitate.Nici macar un betta care nu are nevoie de spatiu mare sau cine stie ce apa nu se simte bine intr un cilindru dar ce sa mai zic de un peste care trebuie sa se mentina in forma inotand.
Incearca sa intri intr u8n sens giratoriu si sa te invarti acolo toata ziua
Asa cum se incearca acum o lege pt protectia animalelor ,as merge si mai departe si as limita cumva(nu stiu cum s ar putea) bazinele sub 100l,pentru ca dupa parerea mea c am asta e limita de comfort pt majoritatea speciilor accesibile noua.Cand vorbesc despre comfort nu ma refer doar la spatiu ci am in vedere si echilibrul ecosistemului care se creaza acolo.
Mai pe scurt-exclus bol de sticla
[Yahoo!]
cristi-3
Junior member

IP:

intrebare:cit a costat bolul?cu 15ron iti iei din obor un acvariu de 10 15 litri in care ai putea sa tii o pereche de betta.si poti pune si filtru!
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

cristi-3 wrote: un acvariu de 10 15 litri in care ai putea sa tii o pereche de betta

o pereche pe termen lung ?? cred ca ai vrut sa zici 30-40 litri

...
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

fipilica wrote:
cristi-3 wrote: un acvariu de 10 15 litri in care ai putea sa tii o pereche de betta

o pereche pe termen lung ?? cred ca ai vrut sa zici 30-40 litri

Din care, la scurt timp, va supravietui in mod garantat masculul. Femela va lua in cel mai fericit caz o ciufuleala zdravana daca nu e pregatita de depus, etc...

@cristi-3
- rugaminte - nu mai da sfaturi/idei referitoare la acvarii in care nu ai tine nici macar un hamster. Bazinele de 10-15l sunt bune doar pt pui si cam atit. Si asta depinde de specia de pui pe care o cresti. :protest:

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: