Author |
Message |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/04/2025 10:02:42
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Val
Magister Ludi
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1029125184268d6c20095a.jpg)
IP:
|
Salut,
Foloseste cineva difuzoru' asta inline de CO2, de la Chihiros?
https://amzn.eu/d/4iOwoRS
... Sau vreunu' similar? Similar in sensu' ca are difuzor de ceramica, sub forma aia de... nu stiu cum sa zic, guma de creion, sa zicem, ca sa n-o dau in alte comparatii  . Adica nu cu membrana aia cilindrica, goala pe interior ca la JBL proflora.
Daca aveti experiente cu asa ceva, cam la ce presiune merge rezonabil?
Thanks!
This message was edited 1 time. Last update was at 19/04/2025 10:03:19
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/04/2025 13:32:08
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
salut! eu l am avut! a trebuit sa l returnez. La 2.5 barr nu functiona corespunzator. nu putea mentie ph scazut. Probabil era defect. Facea foarte putine bule nu puteam injecta co2 iar ph a crescut de la 6 la 7.30 in 24 ore. Si returnarea a fost dificila fiinca imi ziceau ca e functional ca iese bule din el.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2025 13:38:29
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/04/2025 13:53:04
|
dan.pavelescu
Liliacul
![[Avatar]](/forum/images/avatar/12e1b435e5e53888e787d22c1e8d262d.jpg)
IP:
|
Mie mi-a functionat foarte bine cel de la JBL, si-a facut treaba cu brio.
Mai apoi am cumparat un atomizor CO2Art, care nu mi s-a parut chiar asa de eficient.
Daca ar fi sa aleg din nou as merge tot pe JBL, nu prea ma intereseaza cum au gandit membrana, atata timp cat isi face treaba bine.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
 |
sefer jesirah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/04/2025 16:14:51
|
sefer jesirah
Member
IP:
|
JBL proflora co2 taifun. Functioneaza brici, are si numarator de bule, in cazul in care n-ai controler ph. Inainte am folosit si Sera Flore co2, e cam acelasi pricipiu. Am vazut ca sunt si variante ieftine de la Ista.
|
|
 |
MihaiF
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/04/2025 18:22:17
|
MihaiF
Senior member
IP:
|
jbl proflora taifun merge foarte bine , am folosit vreo 4-5 ani. De cativa ani folosesc tropica 3 in 1 de care sunt foarte multumit.
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/04/2025 06:57:24
|
Val
Magister Ludi
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1029125184268d6c20095a.jpg)
IP:
|
In primu' rand va multumesc pentru raspunsuri.
Antoniot wrote:salut! eu l am avut! a trebuit sa l returnez. La 2.5 barr nu functiona corespunzator. nu putea mentie ph scazut. Probabil era defect. Facea foarte putine bule nu puteam injecta co2 iar ph a crescut de la 6 la 7.30 in 24 ore. Si returnarea a fost dificila fiinca imi ziceau ca e functional ca iese bule din el.
Exact de aia intrebam. Eu mi l-am luat pentru ca avea super review-uri si pentru ca e metalic. Daca pui mana pe el si pe oricare altu' (genu ala Proflora) o sa intelegeti ce vreau sa zic... Filetele alea...
In fine, stiam ca tre' sa dau presiunea "putin mai mare". Intr-adevar la 2,5 bari inca nu facea ce voiam eu. Abia la 2,75 bari merge cum trebuie. Scopu' intrebarii mele era ca mi se parea cam mult, nah... aproape 3 bari, dar intre timp m-am impacat cu ideea. De asemenea am luat un furtun de CO2 garantat pana la 7 bari si valve antiretur la fel.
Chiar si la presiunea asta de 2,75 bari merge cum trebuie a doua zi. A trebuit sa il las in pace aprox 24 de ore...
Bottom line, acum face exact "ceatza" aia de bule fine pe care o voiam eu si reuseste sa-mi scada aproape o unitate de pH (de la 7,4 la 6,55) in vreo 2 ore si ceva. Pentru mine e ok.
Acum, intrebare pentru cei cu Proflora. Cum va merge voua ala satisfacator? Am incercat doua, plus un noname care arata la fel. Toate au aceleasi design-flaw-uri. Garniturile alea de cauciuc nu preseaza suficient pe membrana aia cilindrica si ies bule mari printre garnituri si membrana. Are intr-adevar numarator de bule integrat, dar valva anti-retur integrata, e o gluma.
Da, l-am facut si eu sa meagra brici, dar a trebuit sa mai adaug inca o garnitura sub membrana si (logic) sa strang filetu' ala pana l-au luat dracii, ca sa preseze bine membrana. Filet care, again e un plastic subtirel pe plastic care nu mi-a inspirat deloc incredere. De ce n-o face si JBL din aluminiu, nu inteleg...
Si sa nu credeti ca sunt brand hater, ca orice altceva am de la JBL merge super si inspira incredere...pana acum.
MihaiF wrote:jbl proflora taifun merge foarte bine , am folosit vreo 4-5 ani. De cativa ani folosesc tropica 3 in 1 de care sunt foarte multumit.
Cautat Tropica-ul, gasit. Nu-l stiam. Da, misto, dar eu am vrut neaparat inline, nu in acvariu.
This message was edited 5 times. Last update was at 23/04/2025 07:10:58
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2025 15:32:09
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
Val wrote:
Si sa nu credeti ca sunt brand hater, ca orice altceva am de la JBL merge super si inspira incredere...pana acum.
Eu nu sunt fan JBL, chiar ma cam feresc, prefer alte branduri daca am de ales.
Nu stiu cum sa iti explic ca a fost satisfacator. L-am montat, l-am pus in functiune, am urmarit pe controller ce se intampla, m-am declarat multumit.
Cand a inceput sa dea rateuri, l-am spalat, am scos scarmazul din el si a mers din nou ca la inceput. N-am stat sa ma uit la fitingurile de plastic sau altceva, in conditiile in care toti robinetii si toate acareturile filtrului sunt tot din plastic.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2025 08:16:27
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
Val wrote:In primu' rand va multumesc pentru raspunsuri.
Antoniot wrote:salut! eu l am avut! a trebuit sa l returnez. La 2.5 barr nu functiona corespunzator. nu putea mentie ph scazut. Probabil era defect. Facea foarte putine bule nu puteam injecta co2 iar ph a crescut de la 6 la 7.30 in 24 ore. Si returnarea a fost dificila fiinca imi ziceau ca e functional ca iese bule din el.
Exact de aia intrebam. Eu mi l-am luat pentru ca avea super review-uri si pentru ca e metalic. Daca pui mana pe el si pe oricare altu' (genu ala Proflora) o sa intelegeti ce vreau sa zic... Filetele alea...
In fine, stiam ca tre' sa dau presiunea "putin mai mare". Intr-adevar la 2,5 bari inca nu facea ce voiam eu. Abia la 2,75 bari merge cum trebuie. Scopu' intrebarii mele era ca mi se parea cam mult, nah... aproape 3 bari, dar intre timp m-am impacat cu ideea. De asemenea am luat un furtun de CO2 garantat pana la 7 bari si valve antiretur la fel.
Chiar si la presiunea asta de 2,75 bari merge cum trebuie a doua zi. A trebuit sa il las in pace aprox 24 de ore...
Bottom line, acum face exact "ceatza" aia de bule fine pe care o voiam eu si reuseste sa-mi scada aproape o unitate de pH (de la 7,4 la 6,55) in vreo 2 ore si ceva. Pentru mine e ok.
Acum, intrebare pentru cei cu Proflora. Cum va merge voua ala satisfacator? Am incercat doua, plus un noname care arata la fel. Toate au aceleasi design-flaw-uri. Garniturile alea de cauciuc nu preseaza suficient pe membrana aia cilindrica si ies bule mari printre garnituri si membrana. Are intr-adevar numarator de bule integrat, dar valva anti-retur integrata, e o gluma.
Da, l-am facut si eu sa meagra brici, dar a trebuit sa mai adaug inca o garnitura sub membrana si (logic) sa strang filetu' ala pana l-au luat dracii, ca sa preseze bine membrana. Filet care, again e un plastic subtirel pe plastic care nu mi-a inspirat deloc incredere. De ce n-o face si JBL din aluminiu, nu inteleg...
MihaiF wrote:jbl proflora taifun merge foarte bine , am folosit vreo 4-5 ani. De cativa ani folosesc tropica 3 in 1 de care sunt foarte multumit.
Cautat Tropica-ul, gasit. Nu-l stiam. Da, misto, dar eu am vrut neaparat inline, nu in acvariu.
fiinca pe siteul oficial spuneau de 1,5 barr ca functioneaza iar la mine pe reductorul de la dennerle arata cu rosu daca depasesc 2.5 barr nu l am mai vrut si l am returnat. oricum la 2,5 barr mi a sarit in aer numaratorul de bule si a trebuit sa l schimb cu un model nou. Asta m a facut sa renunt la el.
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2025 13:33:12
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
Unul extern ar fi foarte bun. Eu am mesterit cateva, dupa model "Bitanu", din carcase pentru filtre de apa.
De-a gata: https://www.aquasabi.com/AquaCare-CO2-Reactor-50
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2025 07:16:47
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
ceva gen bitanul dar chiar mai performant este o chinezarie de pe aliexpres, pt cine are spatiu un reactor extern excelent, reamesteca si gazul care se mai poate acumula in timp la suprafata reactorului, suprafata mare decativa litri
This message was edited 1 time. Last update was at 30/04/2025 07:18:07
|
|
 |
|