[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neidentificare problema sistem CO2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Pandy
Member

IP:

Salut,

Am un sistem pe care il folosesc de ani de zile, luat de pe nevertebrate, suplimentat cu o butelie ca sa fac mai putine drumuri, cu difuzorul tip ozn de la ISTA.
Totul a functionat fara repros pana in urma cu cateva luni cand au aparut probleme. Dintr-o data am inceput sa descopar pestii in hipoxie.
Avand totul stabil scosesem testerul permanent de CO2. L-am pus inapoi si descopar valori iesite din normal.
Incep sa ma joc cu reglajul fin, il stabilizez. Ziua urmatoare o iau cu povestea de la capat.
Schimb difuzorul si iau ceva de la jbl cu tot cu numarator de bule. Setez, ok, ziua urmatoare iar o ia din loc.
Ce observ e ca in ultima perioada, in fiecare dimineata, chiar daca electrovalva deschida circuitul, pana sa nu misc putin de reglajul fin, nu o ia din loc.
Decis sa schimb reductorul. Cumpar altul, aceleasi simptome.
Totul functioneaza perfect, vine seara, electrovalva inchide circuitul, dimineata il deschide, dar desi valoarea pe ceas e identica ca aseara, practic nu ajunge nimic in acvariu, zici ca ar stationa pana sa umblu milimetric la reglajul fin.

Nu stiu ce sa ii mai fac, nu mai am idei.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Robinetul principal al buteliei e deschis la maxim? Ce manometre ai la reductor, doar pentru presiunea de lucru sau si pentru presiunea din butelie?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Pandy
Member

IP:

Da, e deschis la maxim.
Da, doar cele 2, plus un reglaj pe care nu il aveam fata de reductorul anterior.

Acum am Oxyturbo Major 2.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Presiunea din butelie cum e? Daca e "pe duca", ar fi normal sa ai fluctuatiile astea.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Pandy
Member

IP:

Nu chiar. Are vreo saptamana si in trecut tinea mai bine de o luna. In acest moment are 60 bar.
flo77
Senior member

IP:

Este foarte posibil ca presiunea joasa (secundara) sa nu fie suficienta astfel incat sa invinga caderile de presiunea in circuit(difuzor, numarator de bule, valva regula fin, colonial apartment etc.). Daca reductorul o permite, inchide valva de reglaj fin, mareste presiunea secundara, ajusteaza nr. de bule cu valva de regula fin.Nu creste foarte mult presiunea secundara, mai bine repeti procedura de mai mute ori.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Pandy wrote:Nu chiar. Are vreo saptamana si in trecut tinea mai bine de o luna. In acest moment are 60 bar.

cat ai reglat presiunea de lucru pe circuit? poate este prea mare pentru difuzor . Verifica si electrovalva sa nu scape pe la conexiuni cu furtunul co2

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Pandy
Member

IP:

Presiunea secundara este ~ 0.7

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: