Alternanthera mea, cu care ma tot laud prin orice post indiferent despre ce ar fi vorba in el...

cred ca ma paraseste.
Dupa ce dimineata era ok, seara cam 40% din frunze aratau de parca statusera intr-un poligon de tir. Pline de gauri. Nu e vorba de un singur fir. Sunt vreo 4-5 in total. In final frunza afectata se distruge de tot. Nu stiu ce sa mai fac, si nici care e cauza, exact.
Schimbari intervenite si posibile cauze:
- Apa a atins la un moment dat, intr-o zi 31 de grade celsius. Am scos capacul, si am racit-o incet incet cu apa de la robinet. M-am uitat in documentatie, temperatura ei optima e in jur de 28 de grade. Presupun ca 31 nu ar trebui sa constituie un soc termic. Presupun prost?
- Am schimbat pozitia reactorului de co2 si este oarecum in bataia jetului de "sifon" acum.
- Schimburile saptamanale de 30%, s-au transformat acum in zilnice de 10%.
- Mi-am luat un Pleco, in disperare de cauza... si tre sa zic ca algele sunt terminate rau... Mi-au si spus: "Mai ia-l dom-le p-asta de pe capu nostru ca nici nu avem timp sa rasarim ca dimineata ne si trezim in stomacu' lui...". Sa se fi saturat el de alge si sa atenteze la "loboda" mea?
Pehashu' e constant, ca intotdeauna, adica 7. Apa dura, deh...
Altceva nu imi vine in cap, acum. Daca nu imi dati nici o solutie, o sa mut un fir in alta pozitie in acvariu, lasandu-l in substrat, si un altul o sa il pun intr-un paharel cu turba si nisip desupra... (poate, poate...)... si, cam atat ca nu stiu daca azi cand ma duc acasa gasesc mai mult de 2 fire viabile...
Pls, help, care stiti ce si cum. Alte posibilitati? E nevoie de poze? Asta in cazul in care o sa mai am vreun subiect de pozat azi... :-(
Si, ce e de facut? Daca mai e ceva...
Conditii:
-bazin: 144l brut. 110l net
-substrat: pietris
-iluminare: tuburi fluorescente. (1xTLD830 18W, 1xTLD965 18W, 1xAquarelle 18W, 1Aqua-Glo 15W)Total 69W, 10-11 ore pe zi.
-filtrare: Aquael Fan3
-incalzire: 150W termostat.
-Plante: Lymnophilla, Cryptocorine, Alternanthera, Echinodorus, Bacopa, Anubia
-Fertilizanti: CO2 (drojdie), Sera Florena si Sera Florenette alternativ
-Pesti: 15 neoni, 2 betta, 1 Kuhli, 2 scalari
-Schimburi de apa: De obicei la 5 zile, max. o saptamana cate 25-30%. Acum cate 10% zilnic din motive de temperatura.
10x.
Val.