Florin si eu cred ca Apistogramma sunt printre grupurile de pesti cele mai frumoase in privinta coloritului. Am vazut pe un site de fotografie acvaristica (imi pare rau ca am pierdut link-ul la reinstalarea windows) o colectie extraordinara a unui crescator chinez cu varietati selectate de A. viejita , A. agassizi, A. gibbiceps, A. Nijsseni, etc. Ce pot sa spun este ca o vreme am avut si eu A. ramirezi (fotografia
aici , dar rand pe rand, desi m-am straduit, in decurs de 2 ani am pierdut 3 din 4 prin boala. Sunt pesti pe cat de frumosi pe atat de sensibili, vor o apa foarte curata, cu valori cat mai mici e nitrati (preferabil nu mai mult de 5ppm, desi rezista dar nu prefera si pe la 10ppm).
Se cam ciondanesc si de aceea un acvariu de 60 litri la 6 buc e cam putin, ii vedeam mai bine in acvariul mare, unde pot coabita fara probleme cu scalarii si characidele, cu conditia apei mentinute in parametrii doriti de ei. Am un filmulet pe undeva cand mi-au depus (simultan cu o pereche de scalari - cei din urma sus pe filtrul intern de pe vremea aceea, iar ramirezii "la subsol" pe o piatra plata, neteda, cum prefera ei), dar nu am depasit niciodata faza asta, iar icre eclozate nu am avut, fiind consumate de colocatarii acvariului. Bafta multa cu ei, sa-ti traiasca si daca ii si inmultesti ar fi super!