[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sarea iodata  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, n-am mai scris demult pe-aici dar pot sa ma scuz ca am citit destul de frecvent articolele de pe forum .

Intrebarea mea intrebatoare este de ce sa nu folosesc sare iodata la pesti pentru ca iodul eu stiu ca e bun pentru imunitate (asta la oameni cel putin...) si am vazut ca si unele mancaruri de pesti contin iod! Deci de ce nu ar fi buna sarea iodata la pesti??! Problema reala cu sarea iodata este ca numai de ea dai prin comert si cand mai ai un gris la pesti n-ai pe ce pune mana decat pe sare iodata, ca nu ar fi fost greu sa fac asa ca la carte, adica sa folosesc sare grunjoasa.
Asadar poate sa ne explice cineva stiintific ;) de ce nu e buna sarea iodata la pesti?!!!
Multumesc.
[Email]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu de ce, poate ca-i prea mare concentratia de iod pentru pesti, dar poti cumpara sare pentru acvarii marine daca nu ai de unde lua sare fara iod.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am tot folosit sare iodata la pesti si n-am avut probleme din cauza asta. Ultima data am folosit sare grunjoasa iodata .
Mersi de raspuns Ioan.
Daca stie cineva efecte secundare sau ceva rau de la sarea iodata e invitat sa-mi scire pe topic ;) .
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: