[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa fie paraziti?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

De 2 zile au aparut pe geamul de la acvariu si apoi am vazut ca si printre plante niste insecte ce seamana cu niste purici, iar acum au inceput sa se tot inmulteasca, ce credeti ca sunt?
1
2
3
Apoi am luat o lupa si la o inspectie mai amanuntita am vazut ca acvariul este plin de mici creaturi, daca stiti ce sunt si daca cumva sunt daunatori, astept sfaturi.
4
5

Mersi mult.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Si la mine in acvariul "shrimp only", dupa ce am scos pestii s-a umplut de 'purici' - cred ca intr-adevar sunt dafnii, care erau mancate de pesti (aveam un mascul guppy care nu manca nici un fel de alta mancare de la mine si era bine, mersi). Daca din acestea or fi si la tine, evident nu sunt periculoase, dar prin inmultire excesiva devin cam inestetice cand e geamul plin. Ma bate gandul sa mai bag cateva ore pe guppy pe la ei.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Aparitia lor a fost cauzata cu siguranta de introducerea unei bucati de mancare preparata pentru pesti (mai veche).
Nu prea cred ca sunt daphnii (Poza detaliu) pentru ca nu prea seamana cu asa ceva, dar poate sunt inca mici si nu se vede prea bine.
Dar despre celalalte creaturi ce poti sa zici ai mai vazut asa ceva?
Parazitii din link-ul 4 parca seamana cu niste capuse.

Mersi

[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:
Dar despre celalalte creaturi ce poti sa zici ai mai vazut asa ceva?

Sincer nu am mai vazut. Chiar ca aduc cu niste "capuse". Cam sinistre. Prefer sa vad celelalte creaturi din pagina de hosting unde sunt imaginile tale (creaturile din New York... ).
Fara gluma, as fi tentat sa cred ca sunt totusi nauplii unor microcrustacee din marea familie a copepodelor (pe aici ar fi si ciclopii si dafniile, dar sunt foarte multe alte specii si varietati). Uite cum arata o astfel de larva . Seamana putin cu "capusele" tale.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mersi mult,

Am facut deja doua schimbari partiale de apa si nu vad nici o schimbare, insectele tot misuna prin acvariu. In tot acest timp nu am mai dat nimic de mancare crevetilor pentru ca inca mai au alge.

Daca nu imi afecteaza crevetii nu o sa fac nimic si o sa astept sa dispara singuri, dar daca gasesc creveti morti atunci o sa bag pentru o perioada o pereche de Black molly.

O sa continui sa ii supraveghez.

[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Poate se mai uita cineva si isi da seama ce sunt, am mai facut niste poze:
image
image
Eu cred ca sunt daphnii asa cum a zis si INTROS dar nu sunt sigur, se pare ca nu se hranesc cu mancarea pe care o dau crevetilor si am impresia ca mananca alge si frunze mai vechi.

Mersi mult

[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: