[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"lapte de ciment"...?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Am realizat un decor din spuma poliuretanica si pentru ca nu am descoperit ce fel de rasina epoxidica (de calitate alimentara) sa folosesc pentru acoperire (si de unde sa o achizitionez), am folosit lapte de ciment (apa+praf de ciment... de consistenta smantanii). Acum intervine problema:
...cat timp trebuie sa il las la uscat pana sa dau al doilea strat si cat timp sa il las apoi pana sa umplu cu apa acvariul?
Constat ca dupa aproximativ 24 ore, nu este dur, se comporta ca un ipsos... e umed si se sfarma la fel ca ipsosul... e normal asa ceva?
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa va spun ca vreau, dupa ce se usuca cimentul complet, sa il acopar cu un strat de ceara de albine (natura, rafinata) astfel cat sa ii acopar porii. Habar nu am daca ceara de albine poate elimina vr-un hormon in apa care sa afecteze vietuitoarele.
Credeti ca va afecta in vr-un fel, vietatiile care vor locuii in acest acvariu?
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

M-a lamurit un ing. constructor, in legatura cu cimentul... laptele de ciment e normal sa se comporte astfel, se usuca si devine dur in aproximativ 48 de ore, timp in care trebuie udat, mai tot timpul, pentru a obtine o reactie cat mai ampla si fara sa crape. Dupa 24 de ore se poate adauga urmatorul strat cu conditia sa fie udat abundent stratul anterior. Dupa aproximativ 10 zile la temperatura camerei reactia se diminueaza considerabil (in cazul unui strat de 1cm grosime) si se poate umple cu apa acvariul.

Acum ramane "in top" intrebarea: e ok folosirea unui strat de ceara de albine naturala (nerafinata) pentru acoperirea cimentului? ... e safety pentru vietatiile din acvariu... oricare ar fi ele?

PS: ... parca as pune intrebari tabu in aceasta sectiune... din cate stiu eu... citind pe forum... exista cativa useri care au folosit lapte de ciment pentru constructia decorurilor si vopsirea lor cu pigmenti organici
sau userii nu mai sunt la fel de activi ca inainte ... in fine... asta e...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

monoceros wrote:... parca as pune intrebari tabu in aceasta sectiune... din cate stiu eu... citind pe forum... exista cativa useri care au folosit lapte de ciment pentru constructia decorurilor si vopsirea lor cu pigmenti organici
sau userii nu mai sunt la fel de activi ca inainte ...
Nu-i vorba de intrebari tabu , da' niste raspunsuri competente ca ale inginerului constructor nu vad cine de pe forum ti le poate da .

Printre userii care au folosit cimentu' e si Porcu' ....... cu precizarea ca cichlidaele africane au reusit sa desprinda cimentu' de pe suport :paperbag: . In concluzie orice sfat venit de la mine e nul si neavenit .

Poze: smilie ... Poze cu plante
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

mersi 'porcule'
si un raspuns de genul asta doream... macar sa stiu ca citeste cineva topicul :p

Porcu'"]cichlidaele africane au reusit sa desprinda cimentu' de pe suport [/quote:ccabf150cf wrote:

Eu am dat doua straturi da' lapte de ciment si pe post da' "armatura" am folosit mult tifon si astfel sper sa reziste.
...aaa... si poate nu ai udat frecvent cimentul in primele 24-48 de ore.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

monoceros wrote:mersi 'porcule'
si un raspuns de genul asta doream...
Mi-am zis ca decit sa bag un post prin care sa te informez ca nu stiu raspunsu' la dilemele tale mai bine tac . Probabil ca aceeasi filosofie deosebit de sanatoasa o au si altii .

monoceros wrote:poate nu ai udat frecvent cimentul in primele 24-48 de ore.
Nu l-am udat, nici nu mai stiu daca am asteptat 24 sau 48 de ore intre aplicarea straturilor, da' cu siguranta n-am asteptat 10 zile pina l-am bagat in acvariu.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: