[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Astronotus ocellatus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,ce spuneti de un decor realizat in felul acesta http://www.youtube.com/watch?v=_5Ng6GeF9mA&feature=related pentru oscari?oare apa va fi prea dura pentru ei?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,am ajuns in faza folosirii cimentului,si nu stiu de care sa folosesc sa reziste sub apa?Aveti idei?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Poti folosi ciment alb se gaseste peste tot de cumparat. Se dau cateva straturi se lasa o zi intre aplicari si se uda cat de des. Ptr colorare poti folosi oxizi de fier,diverse culori ptr pictarea decorului in amestec cu ciment.
In link-ul din semnatura poti gasi un pdf despre cum am realizat noi backgroundul. Succes!

Acvariu Astronotus Ocellatus
[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,va multumesc pt raspuns,eu am aplicat deja primul strat de lapte de ciment(o tencuiala de exterior,care contine ciment+nisip)si acum incepe treaba propriu-zisa,din cauza asta tot intrebam ce fel de ciment sa folosesc,pentru ca expertii din bricostore si alte chestii de genul,nu recomanda folosirea nici unui ciment in apa,asa ca ma intrebam daca rezista cimentul in acvariu,se unfla,se crapa,se intampla ceva aiurea?Voi in cat timp l-ati bagat in acvariu,dupa ce a fost gata,unde la-ti tinut,pentru a nu mai fi toxic,sau e toxic?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Am un decor home made, facut de vreo 2 ani. Il poti vedea aici http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1132&pos=0
Se comporta excelent, nu a crapat deloc. I-am aplicat 4 straturi de ciment...primele doua lapte de ciment, aplicat cu pensula, ultimile doua mai cremos, aplicat cu spaclu, strat mai gros si cu colorant in el. E lipit foarte bine in spate. Dupa lipire l-am tinut o luna in acvariu, cu schimburi de apa din 2 in 2 zile. Si tot mai creste duritatea apei....dar poti face un background mai frumos si mai spectaculor decat unul facut de firma. Totul tine de imaginatia ta.
[Email]
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

"Cimentul in amestec cu apa, formeaza o pasta ce face priza si se intareste. Dupa intarire, isi mentine rezistenta si stabilitatea, chiar si sub apa". Cam asta ar fi definitia. Incearca ca dupa aplicari sa il uzi cat mai des ca sa nu risti craparea lui in timp si sa obtii o rezistenta cat mai mare. Pestii nosti au muscat serios din decor reusind sa rupa bucati sau sa exfolieze straturile .Dupa jumatate de an decorul s-a degradat de la curatare excesiva si furia pestilor care au un talent inascut ptr amenajari dupa propriul gust :-) . In consecinta cu cat esti mai atent la aceste etape vei avea mai putine probleme pe viitor. Problema este toxicitatea cimentului (si a colorantilor) si efectele asupra pestlior de aceea subscriu la ceea ce scrie minnardy in legatura cu schimburile de apa.
Si... sa nu uit.......poze????

[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Poze o sa vina in curand saptamana asta imi vine mobilierul si o sa fac ceva poze,deocamdata e pe jos,referitor la decor,daca oricum il vor strica si voi avea tot felul de probleme din aceasta cauza,o sa astept sa il termin sa vad ce iese,oricum a fost o experienta placuta constructia lui si o sa vad ce o sa fac,poate o sa pun un fundal gen autocolant simplu inchis la culoare prin exterior,nu o sa fie la fel de spectaculos dar ...o sa vad ce o sa fac......va multumesc...pentru sfaturi....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Scuze pentru exprimarea folosita...

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

.... si te-ai descurajat atat de repede....
Eu zic sa incerci cu decorul, pestii tai oricum sunt mici si nu cred ca pot smulge bucati din ciment. In plus daca se vor obisnui de acum cu el nu vor fi tentati sa il atace :-) . Important este sa faci schimburile alea de apa ininte de a-i pune si sa scazi astfel riscurile.

[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

O sa vad exact cum iese decorul,si o sa vedeti ce o sa fac din fotografiile pe care o sa le fac...voua ce va mai fac oscarii?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

...salutare..scuze de off topic, dar am si eu o intrebare daca tot se discuta despre fundaluri:ce parere aveti de prelungirea fundalului si pe fundul acvariului?

http://s571.photobucket.com/albums/ss156/luci_sandor/Green%20terror/
[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

E o idee pe care am vazut-o pe forum cred ca apartine lui koala...da un search....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

...dap...de acolo m-am inspirat...dar la el a ramas la stadiul de idee...

[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Ce idee aveti de pluta?Prin exterior prin interior(ca si decor) rezista furiei oscarilor?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

...nu stiu ce sa spun...eu ma gandeam sa fac fundalul cu spuma poliuretanica...dar mi-e cam frica...ai mei au reusit sa desfaca capacul incalzitorului ...habar nu am cum au reusit asta, dat fiind faptul ca m-am chinuit 5 minute sa il pun la loc...

[Yahoo!]
JUNIOR
Unripe member

IP:

ma intereseaza de unde pot procura acesti pesti minunati?!?in 140L as putea tine o pereche?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

JUNIOR wrote:...in 140L as putea tine o pereche?

Daca citeai topicul de la inceput, ai fi vazut ce scrie Koala - "o pereche matura are nevoie de un bazin de 300 l apa"...
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

...exclus!!! in 140 l doar unul ai putea tine...

[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,daca iti poti face un bazin mai mare pentru ei,si mai ai putina rabdare ,cred ca o sa pot eu sa iti dau 2 pesti prin primavara.....stiu ca e greu dar poate ai rabdare.......

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,am si eu din nou o hotarare de luat,si vreau sa ma consult cu cineva care "stie"....trebui sa aleg un filtru extern,pentru acvariul meu de 450l in care momentan locuiesc 4 oscari si in care vor ramane doar 2 daca se va alege o pereche,asa ca astept ceva pareri de la voi.....Multumesc Anticipat

Poze Africani

Viata a inceput in apa!

Forum Index » Cichlidae
Go to: