[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dilema...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
fish_lover
Member

IP:

Pot tine intr-un acvariu de 100l 4 discusi mititei ? daca da , pana cand .
as mai dori sa stiu ce conditii ar trebui sa le ofer(substrat-daca trebuie, ce fel de iluminare, plante ,ce fel de filtru mi-ar trebui-f important pt mine,incalzitor si alte detalii)

Multumesc anticipat !
ps:am mai citit si in alta parte despre discusi da nu m-am elucidat plus ca pe mine m-ar interesa conditiile necesare la acel acvariu de 100l

Bafta !!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, fish_lover!
Da, se poate, dar vei avea problema cä se va inprästia hrana, si fiind mai greu de gäsit repede, se va altera inainte de a apuca s-o consume ei toatä, din cauza temperaturii de 29-31°, la care ar trebui sä-i tii ca sä le meargä bine. La värsta "mititei" este absolut necesar sä mänänce cel putin de 5-10 ori pe zi, dacä nu le poti asigura hränirea continuä. Asta-i una din deosebirile fatä de alti pesti, care impune cresterea lor in bazin färä nisip si plante, din cauzä cä n-ai voie sä lasi resturi de hranä sau excremente in apä. Acestea trebuiesc aspirate cu o teavä de 10mm preväzutä cu furtun, de cel putin 2 ori, iar apa completatä ulterior la nivelul initial. Particule fine, aflate in masa apei se filtreazä cu un filtru interior, de cca. 10-14W, care trebuie oprit in timpul hränirii, sau in cazul hränirii continue, läsat sä functioneze noaptea, si fixat in asa fel incät sä nu fie nevoiti "mititeii" sä foloseascä energia din hranä la inotul inpotriva curentului, in loc de crestere. Amoniul, Amoniacul, si Nitritul care se formeazä, trebuie eliminate din apä prin schimburi sau prin transformarea lor in Nitrat, intr-un filtru biologic. La depäsirea unei concentratii de Nitrat de 70-100mg/L mititeii mänäncä mult mai putin, sau refuzä hrana cu totul. Filtrul biologic este mai important decät cel rapid, interior. Excrementele si resturile de hranä altereazä apa, indiferent dacä se aflä pe fundul bazinului, in filtrul rapid, sau in cel biologic! Ori de cäte ori i-am intrebat pe mititei, sau pe cei mari, ce fel de luminä preferä, mi-au räspuns intotdeauna:
"-De preferintä färä"! Asa cä le punem lumina de care avem noi nevoie, dar nu uitäm nici de preferintele lor! Incälzitorul de care au nevoie trebuie sä poatä ridica temperatura apei pänä la 36°! Da! Repet: treizeci si sase de grade Celsius, si sä functioneze sigur, färä surprize! In 100 L pot fi tinuti cam pänä la märimea de 10-11cm, dar aici sunt tolerante care depind de posibilitatea mentinerii apei curate si de caracterul tolerant sau agresiv al maturilor.
Pentru lämuriri ulterioare, mai poftiti pe la noi!
Ioan

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
fish_lover
Member

IP:

Ma bucur ca mi-a raspuns d-nul Ioan.De altfel eram sigur ca-mi va raspunde pentru ca-l stiam un om cu adevarat experimentat in domeniul acesta,iar eu aveam mare nevoie de sfaturile dumnelalui.
Voi reveni cu intrebari. Multumesc mult pentru sfaturi si multa bafta !!!

PS: As dori sa stiu ce s-a intamplat saptamana trecuta pentru ca mie imi arata ca am fost banat ....(scuze ca pun intrebarea aici dar am un motiv intemeiat:timpul )

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

fish_lover wrote:Ma bucur ca mi-a raspuns d-nul Ioan.De altfel eram sigur ca-mi va raspunde pentru ca-l stiam un om cu adevarat experimentat in domeniul acesta,iar eu aveam mare nevoie de sfaturile dumnelalui.

Chiar este!

fish_lover wrote:
PS: As dori sa stiu ce s-a intamplat saptamana trecuta pentru ca mie imi arata ca am fost banat ....(scuze ca pun intrebarea aici dar am un motiv intemeiat:timpul )

Habar nu am ce s-a intamplat sapt. trecuta, insa avand in vedere ca poti posta e clar ca nu este nici o problema.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: