[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Testul vizual CO2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cezar
Junior member

IP:

De curand am achizitionat un test vizual CO2 care tot timpul arata culoarea verde, care inseamna ca nivelul de dioxid de carbon este la nivelul optim.
Intrebarea mea este daca culoarea verde aratata pe indicator poate fi luata ca nivel optim intre dioxidul de carbon si cel de oxigen?
Mentionez ca deocamdata nu am test pentru determinarea nivelului de oxigen din apa.
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu
Culoarea indicatorului e data numai de concentratia de CO2.
Concentratia de CO2 nu depinde de concentratia de O2.

Solubilitatea unui gaz intr-un lichid nu depinde de solubilitatea altuia... "Legea lui Henry": Cand un gaz este in contact cu un lichid, volumul de gaze care va intra in solutie este proportional cu presiunea partiala a gazului si nu depinde de presiunea partiala a altor gaze.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
cezar
Junior member

IP:

Multumesc pentru informatie, dar mai am o intrebare se poate creea un echilibru perfect inte concentratia de dioxid de carbon si cea de oxigen?
Daca da cum as putea sa fac lucrul acesta ?
Nu am instalatie de CO2.
La mine in acvariu testul vizual arata tot timpul culorea verde.
Acvariu este destul de bine plantat si are in jur de 600 l , iat temperatura 26 grade, PH 7, GH 7.
Am totusi 6 pesti cu dimensiuni cuprinse inte 18-22 cm care cred ca consuma ceva oxigen.
La capitolul suplimentare cu oxigen am un filtru exterior (canistra )care misca toata suprafata apei continu si un filtru AguaClear 300 (cascada )care scoate apa din acvariu o filtreaza iar prin cadere o oxigeneaza destul de bine acvariu zic eu .Atat canistra cat si cascada functioneaza continu.
Si totusi cateodata obsev pesti ca au nevoie de mai mult oxigen.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: