[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mi-am comandat un acvariu mai mare, dar....  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mikai
Junior member

IP:

Salutare tuturor !

In primul rind, ii multumesc lui George ca m-a "reactivat" ca si user :-)

In al doilea rind, vroiam sa cer si eu o parere, acum cateva zile, dar neavand aceasta posibilitate, am luat deja o decizie. Pe scurt: am dat comanda la Animax de un acvariu (L=60, l=35, h=45), cam acum 2 saptamani si jumatate. Am vrut sa le dau un avans, dar m-au refuzat, spunindu-mi ca aceasta dimensiune este pusa oricum pe comanda pentru magazin. M-au sunat acum 3 zile cum a sosit si ca pot veni sa-l iau. I-am intrebat la telefon (inspiratie de moment ?!) ce grosime are sticla si mi-au spus ca este de 6mm cu ranforsari. Am avut dubii ca ar fii ok (mai ales in privinta geamului de jos), asa ca am intrat pe forum si mi-am dat seama ca adevarul este undeva la mijloc. Nu m-am dus inca sa-l iau, pentru ca as fi vrut sa aflu totusi opiniile voastre. Am dat search pe forum si m-a ingrijorat un pic faptul ca nu am gasit referiri la dimensiuni asemanatoare, decat poate 70x40x40, care este totusi altceva. Si pana si acesta din urma, a primit recomandarea de a fii fabricat cu sticla de 8mm.

Intre timp, pentru ca nu am putut posta pe forum si pentru a dormi mai bine noaptea, am dat comanda la altcineva, de unul asemanator, dar cu sticla de 8mm. Masa de acvariu mi-a sosit deja.

In alta ordine de idei:
- ce mi-ati recomanda ca si populatie pentru aceste dimensiuni (ma gandeam la 7 sau 8 neoni + altceva compatibil) ?
- ce filtru imi recomandati ?

Multumesc !
[Email]
Mitica
Member

IP:

Mikai wrote:Salutare tuturor !
- ce filtru imi recomandati ?
Multumesc !

Tetratec EX700. Merge super, il cureti maxim odata pe luna. Iar pretul e ok.. eu am dat 1 mil pe unu intern si apoi dupa 6 luni 2,5 mil pe tetra asta.. daca eram destept il luam de la inceput.
viviparu'
Senior member

IP:

Mikai wrote:
In alta ordine de idei:
- ce mi-ati recomanda ca si populatie pentru aceste dimensiuni (ma gandeam la 7 sau 8 neoni + altceva compatibil) ?

Pentru popularea acvariului, cand o sa vina momentul, arunca un ochi aici:
http://pesti.intelsoft.ro/oferta.php/
Macar stii pe cine sa injuri dupa, sau dupa caz, cui sa-i multumesti.
Plus ca-ti alegi singur pestii, in caz ca gasesti ce-ai vrea.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

[quote="viviparu'"]
[/quote:c6e9567d79"]

Pai ce faci prietene parca te plangeai ca ai fost persecutat si te tânguiai cât te tinea gura pe www.Garceacelentuziast.ro ca ai incercat si ca pe forumul asta al nostru ti s-a explicat ca doar "alesii" pot face afaceri prin forum si pot posta oferte...

Cum ai reusit sa te impui printre cei alesi?

P.S. Uite cum sta treaba, mie nu-mi plac aia care mananca kklik prin alte parti fara sa fie cazul...si slava Domnului acolo sunt destui, nu mai era nevoie de unu` care sa fie inca membru activ si pe forumul nostru.
Iti garantez ca daca luai legatura cu mosu sau g.g. nimeni nu te-ar fi obstructionat in a posta o oferta decenta care, intre noi fie vorba, si-ar fi aflat locul mult mai bine si dpdv comercial la rubrica dedicata...decat aici.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Mikai
Junior member

IP:

[quote="viviparu'"]
[/quote:1073d3265d"]
Faptul ca am postat la coltul incepatorului, inseamna ca am inca de invatat lucruri noi. Multumesc pentru oferta, dar stiu de unde imi pot procura pestisorii :-).
Sunt mai mult interesat de un raspuns la intrebarile de mai sus. In special referitor la filtre. Stiu ce exista pe piata (caci se vede cu ochiul liber), dar ceea ce nu se vede, sunt fiabilitatea, zgomotul, puterea curentului de aer, avantajele sau dezavantajele diverselor branduri: Resun, Aquael, Fluval etc.
[Email]
viviparu'
Senior member

IP:

N-am incercat altceva decat sa ajut omul, Sandule. Am postat la un moment dat la rubrica vanzari cateva specii si Betta mi-a spus ca nu e voie si mi-a sters postu'. Drept pentru care m-am oprit.
I-am trimis un PM lui Mosu' si n-am primit nici un raspuns. Pe g.g. nu l-am intrebat, e drept.

Cat despre mancat kklik, nici vorba. Asta a fost adevarul. Sunt sigur ca toata lumea ar fi avut de castigat, ma refer la cei care voiau pesti pe care stiau de unde-i luau si stiau cui sa se planga daca se intampla ceva.

Daca tot s-a deschis subiectul adresez o intrebare celor care pastoresc site-ul(nu-i cunosc pe toti): Mosu', g.g., Betta, Leo, Sandu, si ceilalti: "Pot pune la rubrica Vanzari o oferta de pesti exotici?"

Daca se considera ca vrand sa-l ajut am postat aiurea rog un admin sa stearga postul meu.
Multumesc.

[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

[quote="viviparu'"]Am postat la un moment dat la rubrica vanzari cateva specii si Betta mi-a spus ca nu e voie si mi-a sters postu'. Drept pentru care m-am oprit.
I-am trimis un PM lui Mosu' si n-am primit nici un raspuns. Pe g.g. nu l-am intrebat, e drept.
Cat despre mancat kklik, nici vorba[/quote:9761533552"].

Situatia este in felul urmator:...dintrun minimum bun simt cand se vine cu o oferta pe un forum se procedeaza cum ai facut tu atunci cand ai cerut voie sa postezi acea oferta...dar nu pe acvariu.ro :-)
In cazul ofertei cu Betta ti s-a spus ca trebuie sa ai acceptul unora dintre cei care se ocupa de partera economica a forumului.
In categoria asta intra 3 oameni...(mosu, g.g. si daca nu gresesc danutz) care suporta dpdv financiar cheltuielile de intretinere ale forumului. Cand cineva vrea sa puna o oferta deci se discuta cu ei trei.
De geaba il intrebi pe Leo, pe betta sau pe mine...noi/cei dintre noi care mai administram forumul, o facem dpdv al continutului...
In ceea ce-l priveste pe Mosu stiu ca trece printro pronuntata criza de timp...ceea ce nu il face sa decada din pozitia de propietar, ca doar saracu` marca banu` dar il scuza ca nu ti-a raspuns la pm, dar un telefon/pm/mail la george (nu stiu de ce am ramas cu ideia ca va cunoasteti personal ) sau la danutz nu ar fi stricat inainte sa o bagi pe aia cu alesii.

Nu strica sa o faci macar inainte sa te pronunti aiurea in alte parti...

Si asa se baga mananca kkt la greu si fara rost pe acolo si sincer nu imi face placere sa vad ca s-ar putea cumva intampla si din partea unor oameni care sunt si aici membrii.
Sunt destui magari acolo care in loc sa zica merci pentru donatiile de plante sau sfaturi cand ajung pe alte forumuri se simt datori sa mai presteze cate o porcarie si sa dea cu mucii in fasole desi nu s-a legat nimeni de ei.
Pana acum nu am tinut cont de apartenenta oamenilor la un forum sau altul si am donat si la unii si la altii indiferent de "apartenenta" gandind ca in pasiune nu are sens sa facem astfel de delimitari...dar vad ca orice pacalici care vrea sa se bage in seama gandeste ca cea mai simpla cale spre publicitate este sa se produca cu cateva randuri care in loc sa fie de multumire si de respect faţă de acest forum si persoanele care le-au deschis ochii sunt de mahala. E, baieti incepand de azi schimb si eu roata ca vad ca nu am cu cine...
Am citit tot felul de aberatii care oscileaza intre cat de persecutati au fost pe aici pe forum si rivalitate...dupa cum il duce capul pe fiecare.

Conform DEX:
RIVALITÁTE, rivalităţi, s.f. Concurenţă între două sau mai multe persoane care aspiră la acelaşi lucru.
iar
RIVÁL, -Ă, rivali, -e s.m. şi f. Persoană care aspiră, în concurenţă directă cu alta, la aceeaşi situaţie, la acelaşi succes; concurent, potrivnic, adversar.♦ Persoană care are merite egale cu altă persoană sau este la fel de talentată;

...cum si-or inchipui toti mucosii ca pot fi intro astfel situatie cu una sau mai multe persoane de pe acest forum nu imi dau seama dar un lucru este cert, au carente mari de educatie.

Revenind la ceilalti...aia persecutatii.
Cine va tine ma aici sub greaua tiranie?
Noi nu mai vrem certuri, asa ca vant bun din pupa si fara melodrame zmiorcaite daca nu va place de noi
Noi sfatuim lumea dupa cum ne pricepem noi, avem experienta, ne pierdem timpul, munca la vedere de multe ori e dublata de zeci de pm-uri...daca va place in alta parte aveti drum liber sa va explice ei. Nu faceti o pasiune mai mare decat trebuie pentru acest forum...daca sunteti nemultumiti va puteti despartii oricand decent, daca nu corespunde intereselor voastre sau celor ce doriti sa le invatati de aici nu va tine nimeni cu forta. Tot ce am cerut este decenta....ca de multumiri nu mai e cazul de mult smilie

[quote="viviparu'"] Sunt sigur ca toata lumea ar fi avut de castigat, ma refer la cei care voiau pesti pe care stiau de unde-i luau si stiau cui sa se planga daca se intampla ceva.
Daca se considera ca vrand sa-l ajut am postat aiurea rog un admin sa stearga postul meu.
Multumesc.[/quote:9761533552"]
Iti repet nu este treaba mea sa decid daca este sau nu avantajoasa oferta ta, de asta sunt altii care se ocupa, pe mine ma lasa rece aspectul economic al forumului…Dupa cum vezi insa nu ti-am ras nimic, nu te-am banat si nici macar nu te-am avertizat.
Lasa-ma insa sa-ti bat obrazul ca unui membru care prestezi de ceva vreme p`aici si care cu prima ocazie cand ai putut sa scrii in alta parte te-ai gandit ca e frumos sa dai un pic la geoale.
Daca erai asa de nevinovat cum zici nu crezi ca ajunge sa ii intrebi pe cei de acolo sec daca se poate posta o oferta si atat, fara alte comentarii care oricum erau de prisos.
Sa zicem in ultima instanta ca ti s-ar raspunde ca nu ai voie sa prestezi...desi sincer nu cred ca e cazul daca ai lua legatura cu george, firesc oferta ar avea alt loc, asta cu ajutorul subtil oferit aici nu isi are locul...dar sa zicem ca nu ai obtine acordul...Care-i problema? O faci in alta parte. De ce sa te dai in spectacol gratuit...poate ca sunt ratiuni pe care nu le cunosti care fac ca sa nu capeti acordul. Poate ca sunt oameni pe forum care platesc bani grei pentru postarea unor oferte iar tie pentru 10 specii mari si late nu ti-ar convenii sa platesti un ban...

Una peste alta te rog si va rog pe toti sa fiti mai atenti cand va pronuntati prin alte parti ca sa nu va alegeti cu rosu din oficiu...eu vreau sa ne intelegem si sa ne respectam reciproc...macar intre noi.

@Mikai...ca tot ti-am facut topicul zdrente .
De regula un filtru extern e mai bun decut unul de interior. Daca ai un acvariu cu un litraj de 100l poti deja sa incerci un astfel de filtru.
Ce ti-a recomandat Mitica e un filtru bun. Tu "te joci" la 100 de l intre Tetratec EX 600 si EX 700. Filtre bune fiabile. Mie imi plac mai mult decat Fluvalurile care sunt pe piata desi pe astea noi nu le-am vazut la lucru. Pentru tine un Fluval 105 ar fi indicat, dar repet nu il stiu decat din poze caci nu l-am vazut in magazine desi a fost semnalat pe aici pe undeva.
Altfel mai exista si alte marci pe piata...depinde de aspiratiile tale acvaristice si de realitatile financiare din portofel. De principiu insa filtrul este una dintre cele mai importante componente ale unui acvariu.

viviparu'
Senior member

IP:

Domnilor,

as incepe prin a-mi cere scuze. Dar nu gasesc nici un motiv sa fac asta. Efectiv nu ma simt vinovat cu nimic.

M-a pus dracu' sa fac trimitere catre acea oferta si mi-am dat seama ca am mai avut aceasta discutie cu Betta abia dupa ce am apasat "Submit". Era deja cam tarziu. Si daca as fi rugat un admin sa sterga postul, tot s-ar fi vazut.

Degeaba spune Chitron ca am facut taraboi. Nu-i adevarat. Adevarul a fost ca nu am inteles de ce nu pot, pana cand nu mi-a explicat Betta. Dupa care, tacere deplina...

Incepatorii merg in pet-shop si cumpara pesti de la niste vanzatori analfabeti in ale acvaristicii. Cer o pereche de "ceva" si ajung acasa cu doi masculi sau doua femele sau, in cel mai fericit caz, cu ce-au cerut dar absolut din intamplare. Eu n-am incercat altceva decat sa fac o chestie profitabila pentru ambele parti. Credeti ca e afacerea vietii mele ca, daca cineva vrea o pereche de xipho sau gurami, sa merg cu el unde am pestii cazati si sa isi aleaga ce doreste? Raspunsul cred ca este evident. Multi pesti cumparati de prin petshop-uri poate ca provin chiar de la mine iar oamenii de pe forum ii cumpara cu un adaos substantial si de la cineva absolut neavizat. Nu spun ca peste tot e la fel. Dar sunt suficiente locuri in care asa se intampla astfel incat sa pot sa-mi permit sa afirm lucrul asta.

Am invatat enorm de multe lucruri de pe forum si cred ca la randul meu am sfatuit pe altii. Faptul ca postez si pe alt forum nu l-am considerat nicidecum o ofensa adusa cuiva de aici sau mai stiu eu ce. Efectiv nu cunosc si nu ma intereseaza rivalitati, barfe, etc.
N-am facut altceva decat sa mai dau din experenta mea, atata cata am, oricum extrem de putina relativ la multi membrii ai forumului, catre altii care sunt la inceput. Asta-i tot. Fara surle, trambite, barfe, comparatii, absolut nimic.

Pe George nu-l cunosc personal, din pacate. Il cunosc personal doar pe Danutz.

Oricum, am gresit inca de prima data cand am postat o oferta. Am vrut sa ajut si pe altii si sa fie OK si pentru mine. Mai bine stateam linistit.

Ideea este ca, chiar si acum, sunt un hobby-st. N-am tratat niciodata acvaristica ca pe o afacere. Am transformat-o oarecum ca sa imi pot intretine cu ce e mai bun pestii mei. Asa a inceput totul. Oricum, sa transformi un hobby intr-o afacere cred ca e extrem de frumos pentru ca pasiunea isi spune cuvantul.

Asta e. Altceva nu prea mai am de spus...

[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Man...hai sa o lasam balta.
Chiar nu ai inteles...mi-am batut gura de pomana
Nu ma intereseaza ca ai pus o oferta nici nu ma deranjaza nici nu ma bucura, nu ti-a scos nimeni ochi pentru asta, nu ma intereseaza ca mai scrii si in alte parti, tocmai asta sustineam si eu, singurul lucru care m-a deranjat a fost ca in loc sa iei legatura cu cine trebuia ca sa iti dea acceptul pentru oferta respectiva tu te-ai apucat sa scrii in alta parte ca pe acest forum doar "alesii" au voie sa puna oferte.
CEEA CE NU E ADEVARAT...si de ce nu strica si imaginea in mod gratuit
Orice membru poate pune oferte atat timp cat se capata un acord de principiu stipulat in REGULAMENT de la una din cele 3 persoane mai sus enuntate.

Hai ca nu are sens sa inflamam mai mult spiritele decat e cazul pe acest subiect.
Spui ca il stii pe Danutz pune mana si suna-l daca vrei si ai sa vezi ca nu o sa-ti obstructioneze nimeni oferta.
E vorba de un principiu legat de o colaborare din care toata lumea ar putea avea de castigat daca l-am respecta

viviparu'
Senior member

IP:

Aici ai dreptate, Sandu. Asa am scris. E absolut corect. I-am trimis un PM lui Mosu', n-am primit nici un raspuns si am crezut ca doar anumite persoane pot pune anunturi. Poate Mosu' n-a avut timp sa citeasca sau mai stiu eu ce. Pentru asta chiar ca imi cer scuze. N-ar fi trebuit sa scriu ca doar "alesii" pot posta oferte cu caracter permanent decat dupa ce as fi trimis PM si la g.g si la Danutz.

N-am vrut sa jignesc pe nimeni, nu asta mi-a fost intentia. M-am simtit frustat da' asa e in viata.

Am sa vorbesc cu g.g. si cu Danutz si am sa mai incerc si la Mosu'

Inca o data scuzele mele pentru cei care s-au simtit jigniti, n-am avut nici cea mai mica intentie sa jignesc pe nimeni.

[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mda,

@ Leo si Sandu
10x a lot!

@ all
Orice distribuitor, crescator, magazin, importator, en-grosist, trebuie sa obtina acordul meu sau al lui mosu pentru a vinde "chestii" prin intermadiul sitului sau al forumului. De asemenea pentru orice reclama trebuie obtinut acordul meu sau al lui Mosu.

Cei ce au ocazional "chestii" de vanzare le pot posta fara nici o problema si fara un acord explicit din partea mea sau a lui Mosu, la rubrica vanzari,
acelasi lucru este valabil si pentru cumparatori sau cei ce doresc sa faca schimburi

Pana acum pe acest forum au acord de postare a ofertelor sau a bannerelor: RedCrane, Diskusfun, IdaDiscus, Arhideco, Majia, Aquadelights.

Deci cei ce doresc reclama sau hostarea ofertelor trebuie sa obtina un acord scris de la proprietari.

In alta ordine de idei:
Sandu wrote:
Cine va tine ma aici sub greaua tiranie?
Noi nu mai vrem certuri, asa ca vant bun din pupa si fara melodrame zmiorcaite daca nu va place de noi
Noi sfatuim lumea dupa cum ne pricepem noi, avem experienta, ne pierdem timpul, munca la vedere de multe ori e dublata de zeci de pm-uri...daca va place in alta parte aveti drum liber sa va explice ei. Nu faceti o pasiune mai mare decat trebuie pentru acest forum...daca sunteti nemultumiti va puteti despartii oricand decent, daca nu corespunde intereselor voastre sau celor ce doriti sa le invatati de aici nu va tine nimeni cu forta. Tot ce am cerut este decenta....ca de multumiri nu mai e cazul de mult

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: