[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O noua foarte veche pasiune  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Sesmar2
Unripe member

IP:

Salut,
dupa ceva ani, din pacate prea multi, incerc sa redescopar pasiunea acvaristicii.

Am mai avut cont pe forum dar nu mai stiu parola si nici emailul pe care l-am folosit atunci (email pe care sigur nu-l mai folosesc), asa ca daca exista posibilitatea sa-mi recapat vechiul cont astept un admin sa-mi spuna cum.
Incercarile acvaristice ce m-au chinuit pana in 2011, an in care fortat de munca am renuntat la acvaristica, pot fi vazute aici .

Inca mai am acvariul de 300 litri, toata instalatia de CO2 si lampa, ambele Aquamedic. Indiferent de schimbarile pe care le-am facut in casa acest acvariu a avut locul lui asigurat strategic.
Insa la acvariu de 300 litri revin mai tarziu deoarece inca nu-l pun in functiune din urmatoarele motive:
- nefiind folosit de atata timp trebuie relipit si eventual un fel de polish la sticla deoarece are niste zgarieturi fine ( nu mai stiu daca se vad cand este umplut);
- nu stiu daca electrovalva si regulatorul de presiune mai pot fi folosite dupa atata timp;
- trebuie sa vad daca se mai gasesc sonde de ph Aquamedic;
- buteliile de CO2 sigur trebuie inlocuite;
- filtrele externe nu le mai am;
- nu ma simt pregatit sa trec direct la 300 litri ( si nici consoarta )

Vreau un acvariu de 100-150 litri ideal ar fi cubic ( dimensiunile de la Juwel LIDO 120 ma satisfac pe deplin)
Trebuie sa fie, ca si cel de 300 litri, foarte aratos pe exterior, deci daca imi puteti recomanda pe cineva sa mi-l faca va raman recunoscator.
Am vazut ca se gasesc tot felul de lampi, inca nu m-am hotarat daca merg pe T5, halogene sau leduri. Nu stiu nimic despre iluminatul cu leduri deoarece abia incepeau sa apara timid in 2011.
Pentru instalatia de CO2 m-am cam hotarat la Dennerle, dar daca exista oferte mai ieftine nu zic nu. Inca nu am studiat foarte mult ce se gaseste acum pe piata.

Voi reveni cu partea de interoir a acavariului : substrat, plante, vietati. Aici voi avea nevoie de ajutorul vostru deoarece nu mai sunt la curent cu produsele care se gasesc. Dar cred ca voi merge pe Dennerle.

Numai bine,

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: