Schema de intretinere a acvariului meu:
1) schimb de apa 5% la 1-2 saptamani (sare red sea coral pro)
2) Bicarbonat de sodiu (Doctor Oetker) 20 grame la 10 litri de apa de osmoza completata (tin KH-ul pe la 7)
3) Reef foundation A (de la red sea) 10 ml de solutie de Calciu zilnic (tin Calciul pe la 360-380)
in rest nimic...doar hrana granulata de la Grotech - nutrivital daily 0,3-0,6 mm zilnic pe care o dau cu pompele inchise astfel incat granulele fine sa cada pe LPS si unii zoasi/discosome
ATAT ! nimic altceva. De mentionat este ca bazinul este foarte stabil, niciodata nu schimb nimic in el in materie de echipamente, chimie, valori. Incerc sa il mentin cat mai simplu cu putinta. Plus de asta nu l-am aglomerat cu pesti. Am doar 5 anthiasi, 1 yellow wrassse, 1 bangai cardinal si 1 goby de nisip muralis, 1 pepperminti, 1 doctor shrimp si 1 puffer dar pe acela il tin in refugiu si e doar provizoriu.
This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2016 18:36:25
elven, stiu ca nu e mare lucru din partea unui neica nimeni ca mine, dar in topul meu personal al preferintelor, acvariul tau e undeva foarte sus.
Felicitari, ai creat un colt de rai
dan.pavelescu wrote:elven, stiu ca nu e mare lucru din partea unui neica nimeni ca mine, dar in topul meu personal al preferintelor, acvariul tau e undeva foarte sus.
Felicitari, ai creat un colt de rai
Ba din contra, inseamna foarte mult pentru mine ! iti multumesc ca apreciezi coltul meu de rai. Cand vin acasa, oricat de stresat sunt, pun un scaun in fata acvariului, deschid o bere si ma relaxez total. uit de griji.
Ti-am mai zis, cand o sa-l vad si pe al meu asa, poate n-o sa mai fiu asa de incantat de al tau , dar pana atunci, in continuare mi se pare foarte misto... Si ce-mi place cel mai mult, e ca il tii la nivelul asta de ceva vreme, adica nu am vazut in timp oscilatii si schimbari majore... Bravo... si la mai mare...
A trecut ceva timp de cand nu am mai scris in jurnal. Ce pot spune ? acvariul merge bine.... lucrurile se dezvolta dar ma uit trist cum lipsa de spatiu ma omoara. Sunt corali care deja incaleca alti corali.
Andi, vezi ca baietii de la ReefCenter Oradea au niste capsule cu ceva anti-cyano. Ei garanteaza ca functioneaza 100% (am cumparat si eu mai demult, dar m-am inselat, nu aveam cyano ci o alga urata).
Astazi am vrut sa instalez un sistem ATO pe baza de pompa peristaltica. de la Aqua medic (Aquaniveau)
Totul pare ok in legatura cu pompa doar ca nu pompeaza. am incercat sa trag cu gura pe furtunasul ala pana intra apa pe furtune si tot nu merge.
stie cineva care e problema ? a mai folosit cineva ?
dan.pavelescu wrote:Incearca sa pui si o valva unisens pe traseu
furtunul e intact si pare foarte calitativ (e inca moale si elastic) si dan are dreptate se pare ca valva unisens era problema PS zsido, de unde ai gasit furtun de schimb pentru ea ? (in caz ca se strica al meu?)
This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2016 09:37:57