[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ACVARIU NOU 80 LITRII / INTREBARI  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gassner
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariu nou 85 L

Buna seara dragii mei, sper ca nu voi fi blamat aici pe forum de catre cei mai vechi, sunt aici sa invat.
Mi-am inceput un nou acvariu capacitate reala 80 Litrii.. ideea e ca am facut unele greseli minore sper eu.. si mai am cateva nelamuriri.
Am folosit 10 kg de pietris negru 2-4 mm stiu ca nu a fost îndeajuns si nu l-am ornat (corect) desi am incercat, substrat am folosit aproape 8 kilograme Dennerle Substrat Nutribasis 6in1
+ Dennerle Fertilizant E15 Feractiv 10 Tablete, Doua radacini de mopan le-am fiert in apa cu sare 4 ore timp de doua zile si intr-un final au inceput sa se scufunde in apa.
Ca si filtru am achizitionat un TETRA IN 800 Plus,
Ideea e ca nu am avut suficiente recipiente ca sa asigur un volum total al bazinului si jumaate din el 40 45 de litrii i-am turnat direct punând o solutie de neutralizare a clorului .. se numeste Tetra aqua seif am pus undeva la 30 de ML la 40 de litrii de apa... ideea e ca e cam tulbure cu o tenta albastruie , cei drept numai e ca la inceput in urma cu o zii nu se vedeau plantele. cat tine chestia asta ?
intrebarile mele :
1. Am inceput ciclarea am de gand sa o las 3 saptamani, trebuie sa fac schimburi de apa in acest timp... stiu si eu poate mai tai din nuanta aceea ?
2. pot pune treptat pestisori adik peste 6 zile 2-3 peste 2 saptamani inca 2... ?
3. mincarea in acvariu pot pune cate putin zilnic sau din 3 - in 3 zile ca sa se poata descompune.. ?
astept sfaturi si sugestii va multumesc.

image
image

Uneori unele clipe imi sunt rugaciuni, sunt momente in care oricum mi-ar sta trupul sufletul imi e in genuchi !
Masterblaster
Member
[Avatar]

IP:

Salut ,

Ai 2 optiuni apropo de ciclare . Ciclare fara peste care e mai completa in acelas interval (3 saptamani) si ciclare cu peste adaugat dupa minim 7-10 zile (in care iti pot muri pesti sau ii poti "avaria" destul de rau ) . Daca adaugi pesti atunci intentinezi sa-i tii in viata si asta inseamna in mod ideal sa monitorizezi amoniua/amonic si nitriti (aka teste de apa) si sa schimbi 30-50% cand ajung parametrii ajung la rosu extrem . Daca faci ciclare fara pesti nu e nevoie sa schimbi apa in primele saptamani.

Sfatul meu e daca ai rabdare sa ciclezi fara peste 3 saptamani. In schimp poti adauga plante din prima zi (in functie de plante si de parametri apei acestea se vor topi partial si vor genera amoniu/amoniac- lucru bun daca faci ciclare fara pesti). In prima saptamana daca alegi ciclarea fara peste poti adauga ceva mancare de peste ca sa cresti artificial amoniul/amoniacul si dai un boost la ciclare . Ideal daca ai pe cineva cu acvariu deja ciclar complet cere i o ceasca de substrat si in max 20 min adaug o la acvariul tau , chestia asta va aduce iar un boost ciclarii pt ca bacteriile benefice deja exista in numar mare in substratul unui acvariu . Mai exista si bacterii de start ( recomand solutia de la Tetra). Filtrarea biologica e cea mai importanta componenta a unui acvariu cu pesti , daca reusesti sa ciclezi acvariul deja esti aprope acolo.

Ca regula - materie organica cand se descompune produce amoniac (frunze care se descompun , pesti morti , mancare sau ce rezulta in urma existentei vietuitoarelor ) . In functie de ph si temperatura automat o parte din amoniac se transforma in amoniu care e mai putin toxic . Temperatura mai mica si Ph mai mic -> mai mult amoniu si mai putin amoniac. Dupa vin primele bacterii benefice care transforma amoniacul/amoniul in nitriti (care sunt si ei foarte toxici) . Dupa vin alte bacterii care transforma nitriti in nitrati care sunt mult mai putin toxici pentru pesti . In general si plantele ajuta pt ca pot absorbi o parte din substantele de mai sus dar nu pot fi un substitut pt coloniile de bacterii .

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: