[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PH inmultire creveti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Am reusit si eu sa pun la punct sistemul CO2 prin cumpararea unui ph controller jbl ,acum vine problema ca nu stiu la cat sa il setez sa mearga bine plantele(sa nu apara algele) si sa pot inmulti creveti (rcs).
Momentan l-am setat la ph 6.55 ,sa mai scad sau este ok?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Eu am in mod constant pH 7,5 si RCS se inmultesc foarte bine. Din cite am inteles, este si o chestiune de duritate a apei pentru ca
crevetii sa prospere, ceva in jurul valorii de 12 GH. Cam atit am si eu in acvariu. Asadar, cred ca cei doi parametri trebuie luati
impreuna pentru a avea o populatie de creveti in crestere.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai 7.5 este mare nu bagi co2 deloc?
Eu am avut ph 6.3 pana sa iau controller-ul dar parca nu se mai inmulteau creveti .
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

In acvariul meu de 100 de litri am numai plante de tip easy si medium. L-am folosit ca sa inteleg cum cresc plantele, cum evolueaza una sau alta.
Am aditie de CO2 dar una rudimentara (Tropica 60). Am crescut Hygrophyla, Limnophila, HC, Anubias, Bucephalandra, Legenandra, Ludwigia,
Staurogyne, Alternanthera, Helferi, etc iar in doua nano am crescut Hydrocotyle, Helferi, Anubias si moss. In toate am introdus Amano, RCS,
Yellow, Blue Pearl, Blody Mary, etc. In toate am un pH undeva in jur de 7,5 si o duritate de 12 GH. Este acvariul meu de "antrenament" pentru
urmatorul proiect, putin mai ambitios. Asadar, asta este experienta mea. Nu am probleme cu algele (doar ceva GSA) insa RCS merg foarte bine.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt bune sondele astea http://www.ebay.com/itm/BNC-Electrode-Probe-Connector-for-PH-Aquarium-Controller-Meter-Sensor-New-/141669629461?epid=1562581197&hash=item20fc2afe15:g:UZMAAOSwXY5ZRJx2 sau dai bani degeaba?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: