[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor! ->dimensiuni acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aqva
Member
[Avatar]

IP:

salutare lume, dupa ceva timp alaturi de borcanelul meu de 25 de litri m-am hotarat sa trec la fapte! vreau sa dau comanda pentru un acvariu mai serios,
deja am hotarat ca o sa aiba L=80, h=50, dar la latime sunt inca in ceata... adica nu ma pot hotara, ma gandeam la un 35 de cm... voi ce ziceti, vreau sa fie armonios nu prea am asa loc in camera si daca tot ma sacrific totusi sa fie ceva calumea

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa fie plantat (nu ai specificat , dar presupun ca asta vrei) e bine sa faci o adancime cat mai mare.Te va ajuta la plantat si ala amplasarea diverselor decoruri (pietre, radacini).In principiu cu cat pot sa-l faci cat mai adanc, cu atat mai bine va fi.35 cm e putin.Daca poti sa-l faci macar de 40-45 e bine si de 50 va fi chiar foarte bine.Succes

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

pai inaltimea va fi de 50 de cm, latimea e aia care ma intriga... si ma gandeam ca la 35 cm e ~ bine

siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

aqva wrote:pai inaltimea va fi de 50 de cm, latimea e aia care ma intriga... si ma gandeam ca la 35 cm e ~ bine

Eu am inteles ca inaltimea va fi de 50, eu iti recomandam sa faci adancimea (adica latura scurta), nu adancimea apei mai mare de 35.Nu exista o stiinta exacta care sa-ti dea date concrete pt un acvariu ideal( eventual recomadari, de la.. pana la...).Si totusi ce vrei sa faci in acvariul ala?Ca asta e esential.

[Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

pai vreau sa fac un acvariu cat de cat plantat cu o comunitate cu vivipari ->molly balon (poecilia latipinna), cativa guppy, platy (la astia inca ma mai gandesc daca ii pun) si plante (adica exact pestii pe care ii am acum numai ca o sa pun cam 10-15 baloni , 5-6 guppy,1 sanitar )

sau sa fac inca un efort financiar sa-mi iau cativa discusi micuti...

oricum mai lung de 80 nu poate fi pt ca nu am loc, mai inalt de 50 deja o sa fie cam periculos sa nu-mi crape, numai la latime mai pot umbla si pana la urma trebuie sa aleg intre 35 si 40, acum nu stiu exact cum ar arata mai bine

se pot tine discusi in 160 de litri?

siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

aqva wrote:pai vreau sa fac un acvariu cat de cat plantat cu o comunitate cu vivipari ->molly balon (poecilia latipinna), cativa guppy, platy (la astia inca ma mai gandesc daca ii pun) si plante (adica exact pestii pe care ii am acum numai ca o sa pun cam 10-15 baloni , 5-6 guppy,1 sanitar )

sau sa fac inca un efort financiar sa-mi iau cativa discusi micuti...

oricum mai lung de 80 nu poate fi pentru ca nu am loc, mai inalt de 50 deja o sa fie cam periculos sa nu-mi crape, numai la latime mai pot umbla si pana la urma trebuie sa aleg intre 35 si 40, acum nu stiu exact cum ar arata mai bine

se pot tine discusi in 160 de litri?

acvariu comunitar guppy-platy-discus
cativa discusi micuti...160 l uita de chestia asta
Pe de alta parte nu are rost sa faci dilema vietii tale din 5 cm incolo incoace .Eu te-am sfatuit sa-l faci cat mai mare , macar 40 si macar din considerentul ca daca este mai mare e mai bine

[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

aqva wrote:... cu vivipari ->molly balon (poecilia latipinna), cativa guppy, platy (la astia inca ma mai gandesc daca ii pun) si plante (adica exact pestii pe care ii am acum numai ca o sa pun cam 10-15 baloni , 5-6 guppy,1 sanitar )

aqva wrote:sau sa fac inca un efort financiar sa-mi iau cativa discusi micuti...

aqva wrote:se pot tine discusi in 160 de litri?

Discusii la un loc cu viviparii? Sau vrei sa zici ca ori pastrezi ceea ce ai (si mai cumperi ceva), ori iti cumperi cativa discusi... Discusi in 180 L se pot tine, dar nu poti tine 'cativa' fiindca nu au loc, si la un asemenea peste e pacat sa nu ii respecti cerintele, decat "ingradit" mai bine deloc. Eu zic sa lasi ceea ce ai acum in el, plus balonii si 'sanitarii' (banuiesc ca te-ai gandit la vreo 3-4 corydoras nu? ca arata frumos alaturi de vivipari )
[Email] [WWW] [Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Ideea e sa faci latime cat mai mare deoarece o sa ai impresia ca plantele din spate vor fi foarte in fata.
Eu zic ca 50 ar fi ok
Oricum Guppy cu discusi ? la 30grade nu cred ca o sa tina prea mult pesti daca iti vei pun discusi vro data si nu vei tine de regula cu un discus matur la 30litri si 1cm peste la 5litri .. Cauta pesti sa reziste la temperaturi mari. de ex Neoni Rosi.

Sa nu imi sara lumea in cap dar la 160litri cred ca o pereche matura de discusi si niste neoni ar fi ok. ( ideea e sa fie pereche nu sa incerci tu sa ii faci pereche deoarece ne fiind cu mai multi se vor alerga prin acvariu si eventual unu va stagna si celalat v-a creste )

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Discusii se tin min 5-6 buc.O pereche se separa eventual cand s-au ales ca pereche, dar 2 buc singurei nu o sa le mearga bine.

[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

da bine inteles ca atunci cand se aleg.
Ma nush ce sa zic .. macar 2 perechi si 8neoni cred ca e ok. Dar daca mai adauga altii deja e aglomerat.
Si vezi incearca sa il plantezi frumos dar nu excesiv ca le iei din spatiu.

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma bag si eu! In legatura cu latimea bazinului: MUSAI fa-l cat poti tu de lat! Eu deja regret ca il am doar de 35 de cm. Nu-ncap prea bine plantele, in fata ramane prea putin loc de "joaca" si mai e si lipsa "perspectivei".
CAT MAI LAT !!!
[Email] [Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

horia_ch wrote:Ma bag si eu! In legatura cu latimea bazinului: MUSAI fa-l cat poti tu de lat! Eu deja regret ca il am doar de 35 de cm. Nu-ncap prea bine plantele, in fata ramane prea putin loc de "joaca" si mai e si lipsa "perspectivei".
CAT MAI LAT !!!

asta i-am spus si eu

[Yahoo!]
fish_lover
Member

IP:

acum trebuie sa ne gandim si la cat spatiu are si la cati bani

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

hai sa fim seriosi la 160litri ... geamul cred ca ar costa in jur de 1mil mai conteaza 100.000 in plus pt al face mai lat cu 10 cm? Acvariu o sa il ti mai mult timp cu siguranta. daca e pe termen scurt nici nu mai are rost sa il faci

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Va credeti smecheri ca aveti latimi mici, huh? Pai al meu are 27 cm... nah!

Si e asa de incomod, era facut pt a fi inclus intr-o piesa de mobilier de care am scapat ulterior, pe atunci nici nu stiam ce e aia 'guppy'... insa acum e asa de greu sa umbli cu ceva in el... daca faceam decor din polistiren avea vreo 20-25 cm... ... dar urmeaza unul de 45 cm latime, ceea ce va fi muuuult mai lejer, din multe puncte de vedere!

Long live 'latime mare' !!!!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

fish_lover wrote:acum trebuie sa ne gandim si la cat spatiu are si la cati bani
Care bani omule bun :nutz: ? Cit poate sa coste in plus sa faci acvariu' cu 20 cm mai lat? Vreo 0,3 metri patrati de sticla ce costa xx lei. Nesemnificativ, raportat la costurile unui acvariu. Si daca faci economie la xx lei mai bine nu te apuci de facut acvariu - costa.

Am mai spus de multe ori pe forum: faceti acvarii cit mai late - asta le da profunzime = posibilitate de a-l decora frumos. Plus un cistig la volumu' de apa.

Stiu ca in petshopuri vedeti in general acvarii inguste si foarte inguste, da' nu-i bine.
Parerea mea e ca un acvariu arata mai bine daca e mai lat decit inalt .

Pentru ca lungimea de 80 cm e fixa, eu l-as face inalt de 45 cm si lat tot de 45 cm sau de 50 cm - in functie de locu' disponibil si de eventualu' decor pe care vrei sau nu sa-l faci.
Renunta la ideea cu discusii daca n-ai experienta (si dupa posturile tale nu prea o ai). E pacat de in primu' rind de ei si apoi de banii tai. Fa-ti mina cu acvariu asta si in viitor poti lua discusi daca le faci un acvariu de minim 300 litri .

Poze: smilie ... Poze cu plante
aqva
Member
[Avatar]

IP:

si dupa ce am mai facut rost de niste bani maine ma duc la pet shop...
cred ca am comis o mica eroare pentru ca nu m-am interesat si de echipamentul necesar oricum o sa-mi trebuiasca o pompa+incalzitor+substrat+plante+ceva melci... (capacul o sa-l fac singur mai tarziu) a si + suportul din profile metalice pe care tot eu si bormasina o sa-l facem

oricum deja m-am gandit la 3 variante:
1) L=100 cu h=50, h=50 =250 litri
2) L=80, h=50, l=40 =160 litri
3) L=100, h=50, l=40 =200 litri

varianta 3 ma atrage cel mai mult, din pacate nu prea am vazut acvarii cu proportiile astea, mint de fapt am vazut unul o data intr-un pet shop dar a trecut ceva vreme... si nu stiu exact daca este suficient de lat atunci mi se parea mare... acum nu mai stiu
daca aveti poze cu un astfel de acvariu sa vad si eu despre ce este vorba va rog postati link

totul depinde acum de pozele pe care o sa le vad, de sfaturile voastre, si nu in ultimul rand de cat o sa ma coste accesoriile

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aqva wrote:1) L=100 cu h=50, h=50 =250 litri
2) L=80, h=50, l=40 =160 litri
3) L=100, h=50, l=40 =200 litri
Idoobitabil™ ca varianta 1 cu l=50 cm e cea mai coolta™.

aqva wrote:totul depinde acum de pozele pe care o sa le vad, de sfaturile voastre, si nu in ultimul rand de cat o sa ma coste accesoriile
Degeaba iti aratam poze ca nu le poti vedea in relief . Crede-ma pe cuvint la latimea de 50 cm e mult mai indicata decit cea de 40 cm - am vazut si facut zeci de acvarii de diverse latimi si din punct de vedere estetic alea cu latime mare sint cele mai indicate.

Diferenta de pret la accesorii (pentru aia 10 cm in plus la latime sau 50 litri in plus la volum) nu cred ca e semnificativa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Dintre cei care se apucä de acvaristicä, cei mai multi nu mai renuntä la ea cäte zile au, sau renuntä fortati de imprejuräri, nu de bunä voie si revin cindva la acest hobby, care permite copiilor si oamenilor maturi, in toatä firea, sä-si satisfacä dorinta de joacä si de a realiza ceva deosebit. Dacä va fi cazul täu, nu vei rämäne la un singur acvariu, si-l vei pästra cu atät mai mult cu cät va fi mai practic. Eu as zice sä-l faci cät i-ti permite sticla, spatiul din locuintä, colocatarii :hammer: , :-) , etc...de mare! I-ti garantez eu cä n-o sä-ti parä räu niciodatä. Asa cred eu, din experienta mea, si vezi cä nici altii nu te sfätuiesc altfel, asa cä tre sä fie ceva adevärat la sfatul ästa.
Ioan

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am acvariul varianta 3.Si cel mai mare regret pe care-l am este ca nu ma dus capatana sa fac un acvariu cu l=50 (adica varianta 1).La vremea aceea , cand l-am construit (si erau niste preturi pe atunci la sticla de 10 , cel putin prohibitive )mi se parea un acvariu mare . Astazi mi se pare mai potrivit pentru pionieri.

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: