Author |
Message |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2009 12:32:19
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
tropikana
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1155075294a5058845bb60.jpg)
IP:
|
Si asta stiam  Am pus o lampa de 15W Plant Grow de la Hobby parca, si a inceput sa creasca ca nebuna Eleocharisu meu. Si asta e doar inceputul.
Porcu wrote:
Nici asta nu-i secretu'  . Ar trebui sa stii ce procent din lumina emisa de un tub e vizibila plantelor. Mai concret: pentru plante e mai luminos un tub care emite doar lumina rosie si albastra decit un tub care emite tot spectru'. Chiar daca pentru ochiu' nostru e invers.
Si voi stiti procentul ala?
@Val: Nu neg utilitatea unui asemenea aparat, dar cati acvaristi chiar au nevoie de asa ceva? Eu zic ca nu multi.
Si va rog nu mai imi aratati jucarii din astea, ca eu sunt mai rau ca femeile la cumparaturi. Diferenta este ca sunt muuuulm mai costisitor.
Acu sa va dau si un exemplu: Orice om normal isi face sau isi cumpara un overflow simplu si cat mai ieftin. Eu nu si nu: Tunze vreau, Tunze am comandat.  Deja stiu si urmatoarea jucarie pe care o sa mi-o iau: drosele dimmabile. Vreau sa fac un acvariu automatizat.
Am vazut si pestii roboti, asa ca nu mai incercati sa faceti glume pe seama mea, ca nu tine.  Dar mai astept un pic sa apara si versiunile care nu au nevoie de piscina ca sa inoate.  O sa vad atunci ce fac. Partea buna cu pestisorii roboti e ca ii poti vopsi sa arate ca ce peste vrei tu...
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2009 12:53:43
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
tropikana wrote:
Porcu wrote:
Nici asta nu-i secretu'  . Ar trebui sa stii ce procent din lumina emisa de un tub e vizibila plantelor. Mai concret: pentru plante e mai luminos un tub care emite doar lumina rosie si albastra decit un tub care emite tot spectru'. Chiar daca pentru ochiu' nostru e invers.
Si voi stiti procentul ala?
Sincer sa fiu nu stim  . Putem doar sa ne uitam la desenu' cu spectru' tubului si sa estimam.
tropikana wrote:Nu neg utilitatea unui asemenea aparat, dar cati acvaristi chiar au nevoie de asa ceva? Eu zic ca nu multi.
Cred ca depinde de marimea pasiunii pentru plante si de buzunar  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2009 09:48:42
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Pana imi vine overflow-ul de la Tunze, am facut o improvizatie si am montat filtrul exter la locul lui, ca sa vad la ce nivel se stabilizeaza apa.
Intre timp am mai plantat si alte plante si acum e momentul pentru un nou update de evolutie:
Poate ca voua vi se pare dragut, dar mie nu prea imi place si nu imi dau seama de ce. Poate cineva sa ma lumineze de ce nu arata a acvariu? Adica a colt de natura? Ca aranjament al plantelor, ma refer...
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2009 10:56:17
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
Nu-ti place aranjamentu' pentru ca inca nu s-a indesit covoru'. Si pentru ca n-ai plante in zona de mijloc, adica plante de inaltime medie intre covor si plantele inalte din spate. Trecerea se face prea brusc.
Cryptocorinele din dreapta fata n-au ce cauta acolo, sint prea inalte sa fie asa aproape de geamu' din fata.
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2009 11:12:41
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Cred ca o sa renunt la niste echinodorusi din dreapta si o sa pastrez doar unul pe care o sa-l pun mai in fata, sa il scot in valoare. Apoi poate o sa renunt la unul din anubiasi (am congensis si nana) si cred ca o sa mai scot si din buturugi.
Am mai facut rost si de niste Heteranthera Zosterifolia pe care vreau sa il pun in fata, intre Ludwigia si Cabomba.
Mai ramane sa umplu zona de mijloc...
Cat despre cryptocorine, nu prea mai am unde sa le pun.
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2009 12:05:34
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
tropikana wrote:Am mai facut rost si de niste Heteranthera Zosterifolia pe care vreau sa il pun in fata, intre Ludwigia si Cabomba.
Mai ramane sa umplu zona de mijloc...
Io zic sa pui Heteranthera in zona de mijloc  . Sau si in zona de mijloc.
tropikana wrote:Cat despre cryptocorine, nu prea mai am unde sa le pun.
In WC  ?
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2009 12:54:43
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Porcu wrote:Io zic sa pui Heteranthera in zona de mijloc  . Sau si in zona de mijloc.
Corect!  Si mai pun si niste Blyxa Japonica in zona de mijloc dreapta. Nu? Ca sa fac legatura cu microsorium pteropus-ul de pe buturugi. Inca nu ma plang ca nu vrea microsorium sa creasca, pt ca nu am inceput fertilizarea. Da am timp, nu?
Porcu wrote:
In WC  ?
Pentru ca au crestere prea lenta pentru rabdarea mea, cred ca o sa le pun la vanzari. Asta inseamna WC, nu?
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2009 10:22:28
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Nu vreau mura in gura, il cunosc destul de bine pe Gogu! Dar poate sa imi zica cineva daca exista pe net, niste recomandari cam cum ar trebui tunse plantele astfel incat sa aibe impact maxim si sa scoata in valoare tot ce e mai bun din ele?
Ca eu tot nu stiu cum sa fac acel peisaj deosebit pentru acvariu  . Am o idee cam cum vreau sa arate, dar nu stiu ce plante as putea sa pun ca sa arate asa cum vreau eu.
In cazul in care raspunsul e  , cred ca o sa imi fac timp sa pun o schita cu varianta mea, poate isi da cineva cu parerea.
De exemplu: am prea multe buturugi in acvariu. Asta nu e rau, dar nici nu pot sa le scot, ca s-au prins deja si anubiasii si microsorium. As putea sa le culc ca sa mai eliberez partea superioara a acvariului?
Partea buna a lucrurilor este ca apa mea e iarasi limpede. Iar scalarii mei depun intr-o veselie. (nu ca ar iesi vreun pui de acolo)
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2009 10:45:05
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2009 11:06:34
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Tehnica o stiam  . In primul rand trebuie sa indesesc tufele ca sa le pot taia asa.
Dar pe mine ma interesa in mod special cum arata mai bine o anume planta: in tufe tunse scurt, grupuri mici tunse inalt, etc.
Dar logica mea de inginer imi spune ca o sa imi spuneti ca se tund dupa gustul fiecaruia  . Si totusi gasesc pe undeva recomandari, macar modul de plantare? Adica tufa compacta, tufa mai rara, 2-3 fire, etc... Sau doar experienta conteaza?
Banuiam eu...
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2009 11:12:54
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
@Porcu: Folosind functia automata de traducere de la Gogu, am gasit pe site-ul catre care ai facut trimitere ca primul articol (sau ultimul de pe pagina 4, depinde cum privesti lucrurile) este exact ce imi trebuie: cum sa indesesc plantele si multe alte chestii interesante.
Merci ca mi-ai deschis ochii!
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2009 11:20:22
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
tropikana wrote: Si totusi gasesc pe undeva recomandari, macar modul de plantare? Adica tufa compacta, tufa mai rara, 2-3 fire, etc...
Incearca sa te dumiresti aici. Oamenii descriu destul de bine si necesitatile plantelor si cum se planteaza.Doar iti alegi de la "genus" planta si ii dai "go". Ma impac destul de bine cu situ asta, poate mai bine decat cu tropica.
Iar despre cum arata mai bine o planta, io m-as mai uita pe aga. Stiu ca este arhicunoscut, da' nu ma pot abtine sa nu-mi bag periodac nasu' pe acolo. Iti poti face o idee despre cum si cat este apreciata o "tunsoare"
Asta ca sa respecti niste reguli; ca daca vrei sa fii mai salbatic  , iti lasi imaginatia sa produca :p
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/05/2009 09:52:24
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Merci, Alber!
Acum sunt ocupat cu multe probleme si am cam neglijat acvariul. Norocul meu ca macar macar de sete nu mor pestii.  Mi se pare ciudat cum ma iubesc pe mine pestii cand le dau de mancare o data la 2 zile.
Ca sa fac un update la zi, am primit overflow-ul de laTunze, dupa 11 zile de la comanda. L-am si montat si sunt tare multumit de nivelul apei in acvariu. Intre timp, filtrul extern a functionat cu overflow-ul improvizat, apa a devenit foarte curata, alge am cateva, ca nu am mai pus CO2 si nici fertilizanti, dar incepand de azi am reluat programul normal.
Saptamana viitoare voi reface aranjamentul plantelor si o sa pun o poza noua (pentru critici, bineinteles. Sunt cele mai constructive pentru mine).
Eu insist totusi sa folosesc CO2 cu trickle filter, pentru ca vreau o masa filtranta cat mai mare. Si vreau si plante sanatoase in acvariu. Dupa ce termin filtrul, o sa pun detalii si despre el.
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/05/2009 11:40:26
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Porcu wrote:
In WC  ?
Intre timp am amenajat un WC  , in care am "aruncat" niste plante.
Recipientul este un acvariu din plastic cu capac (pe care nu il folosesc deocamdata), cumparat din Hornbach, 5 litri de apa cu nisip de constructii de 1-2mm.
Plante: Cateva fire de Cryptocoryne undulatus kasselman, Lilaeopsis brasiliensis, un fir de Vallisneria americana care mi-a scapat de donatie, un pui de Ceratopteris thalictroides (siliquosa) si Riccia fluitans (o parte sub o sita de inox, restul liber la suprafata).
Lumina este asigurata de o lampa de birou cu brat, bec cu halogen de 25W, 10 ore pe zi. La nivelul asta de iluminare, cu toate ca Riccia aproape ca imi acopera suprafata acvariului, sub sita de inox se vad bule de oxigen de la cealalta Riccia.
Apa o inlocuiesc la o saptamana cu apa din acvariul mare (ca in ala bag si nutrienti). Si cam atat.
Animale : nu am. Probabil ca voi baga un Betta sau niste creveti, daca o sa gasesc ceva ieftin si nepretentios. Doar asa, ca sa miste ceva colorat acolo.
Mie imi place cu arata acesti nano, dar nu am pretentii de la el, in primul rand pentru ca s-a matuit pasticul in timp si au ramas urme pe el (se vede si in poze) si nici nu stiu cum sa fac o buna circulatie a apei fara sa deranjez substratul sau plantele. Am deja o piatra cu o pompa de aer, dar bulele care se sparg la suprafata imi stropesc peretele. Acum Riccia mai atenueaza stropii, dar daca renunt la ea, iar o sa am iar picaturi pe pereti. :-)
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2009 12:17:50
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Am deschis un topic la Cumparari pentru cei interesati de droselul de cale pentru CO2.
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
pc.ciprian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2009 13:25:53
|
pc.ciprian
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4cf33e18ede11b79827bc78b7f2075ae.jpg)
IP:
|
arata promitator, incearca sa pui o plasa mai mare, sa ai mai mult "gazon" .... un gazon de riccia este intradevar superb, dar pe cat este de superb pe atat este de greu de intretinut. Dupa ce va creste va trebui sa il tunzi saptamanal/2ori pe saptamana ori partea de jos care este acum la baza sitei de inox se va usca si atunci se va desprinde, vei avea gauri in gazon si va da urat, iti zic din proprie experienta
cat despre sita nu stiu ce sa zic, esti sigur 100% ca e inox? eu unu m-am ferit sa pun orice fel de fier in bazin , doar...preventiv ;) poti incerca cu o plasa de dus(h) sa o desfaci si sa o prinzi de pietre.
spor la treaba
|
Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ? |
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2009 13:47:21
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Merci de incurajari! Sita este 100% inox alimentar. Ma batea gandul sa acopar toata suprafata cu plasa si sa pun pietrele pe plasa, ca decor. Dar in conditiile in care acel nano va fi oarecum pentru pui sau creveti, nu vreau sa imi bat capul prea mult cu el. O sa fac un experiment: o sa las riccia de sub plasa sa creasca singura pana se desprinde. Vreau sa vad daca zonele proaspat eliberate se vor acoperi la loc. Sau daca stie cineva, nu mai experimentez.
Daca ma lasa inima (si mai ales portofelul, a se citi nevasta  ) poate imi iau un acvariu din sticla cam la aceleasi dimensiuni (asta micu e de plastic) si o sa il amenajez cam la fel. Dar tot va fi un fel de maternitate-pensiune pentru pui. Plus ca am o idee super de filtru hang on back
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2009 13:49:55
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Apropos de plasa aia , am si eu ceva in genul ala si ma gandeam s-o bag in acvariu (plasa  ). Treaba sta in felul urmator, plasa mea nu-i din inox e ceva aluminiu..... s-o intampla ceva?
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2009 14:49:56
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Aluminiul elimina in apa oxizi foarte nocivi pentru cele mai multe animale acvatice. In mai putin de 2 saptamani se vor vedea urmele de coroziune pe plasa.
Mai bine foloseste plastic (PVC) sau inox.
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
tropikana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/06/2009 10:22:45
|
tropikana
Membru de baza
IP:
|
Pentru ca voi pleca 2 saptamani in concediu, am facut putin curat in acvariu. Am aranjat in pic unele plante, altele au ramas pe pozitie ca sa le inmultesc, altele au inceput deja sa de indeseasca.
Cam asa arata acum acvariul meu.
Abia aseara am descoperit ca se vede mult mai bine daca opresc instalatia de CO2: dispar bulele fine de CO2 care se plimba nestingherite prin tot acvariul. Dupa concediu o sa pun o poze la o calitate mai mare.
Pana atunci astept in continuare critici.
PS: Iar celor care pleaca sau au plecat deja le urez un concediu fantastic si o vreme impecabila.
|
DIY addicted
Valea Plangerii
|
|
 |
|