[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Recomandari acvariu plantat - low tech, no CO2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Hybrid
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/02/2021 11:55:01
Messages: 410
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Saksup11 wrote:Salut. revin cu update.

De la ultima postare, prea multe interventii nu am mai facut acvariului.

Plantele cresc, o duc foarte bine, care erau prea mari le taiam si le replantam. Am facut cateva zone foarte ok plantate asa ca de acum doar voi tunde fara sa mai replantez.

Pentru sunt mult mai vioi acum si nu mai stau la fund, nu prea se mai ascund.
Neonii, au ramas in jur de 15 buc, stau mai mereu in fata unde este spatiu gol si cateodata se mai ascund printre plante. i-am dresat ca inainte ii hranesc sa vina in fata si la suprafata, abia asteapta.
Sanitarii sunt ok, aymonierii la fel, melcii fac o treaba excelenta, alge nu am nicaieri.

Filtrul l-am curatat odata in ultimele doua luni, in apa acvariului - am pus o bucata de burete pe post de prefiltru in "in"-ul filtrului, acolo in grilajul de plastic (asta il mai curat odata la 2-3 saptamani cand prinde culoare); isi face treaba.

Schimburi de apa fac undeva la 15L odata la doua saptamani - din frica sa nu mai moara pestii am ramas sa fac schimburi mai rar. adaug AquaSafe si cateva picaturi de bacterii EasyStart la fiecare schimb de apa.

Pe baghetele alea parametrii apei sunt ok.

Lumina are acelasi program, 2 ore inainte de masa, 6 ore dupamasa pana noaptea.

Per total sunt multumit de evolutie. Parca as mai baga ceva pestisori inauntru dar nu prea stiu de care sa fie, poate ceva guppy ? si debitul din filtru e puternic, sa nu influenteze mult.

In poza e proaspat tuns si replantat ce a ramas.
image

Toate bune !


Arata foarte bine, felicitari.

Dennerle Nano Cube 20 litri
Saksup11
Junior member

Joined: 10/11/2018 18:56:25
Messages: 21
IP:
Offline

Salutari. de la ultima postare, multe nu s-au mai intamplat. sistemul o duce bine in opinia mea, in poza de mai sus se poate vedea cum arata, plantele au alta pozitie, le-am mai tuns si replantat.

Cineva mi-a zis de creveti, daca as putea sa adaug in bazin, insa nu prea stiu nimic de ei.
Am citit pe undeva ca Red Cherry sunt cei mai putin pretentiosi, dar asta ce inseamna?
Ce temperaturi prefera? Plante am pe unde sa se ascunda, au nevoie de locuri speciale pt asta? se inteleg cu neonii si cory? din ce am inteles crevetii mananca alge de pe plante si resturile ce ramas de la hrana pestilor, dar au si ei hrana lor speciala.

Daca imi puteti da mai multe sfaturi pentru ingrijirea crevetilor, de orice fel, nu neaparat red cherry, as fi recunoscator.

Multumesc.
Maab
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/10/2011 13:20:32
Messages: 454
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut. Da, red cherry sunt printre cei mai nepretentiosi, se impaca foarte bine cu neonii si cory. Se imultesc usor si nu sunt foarte pretentiosi la mancare. Sunt totusi sensibili la tot ceea ce inseamna chimicale. Stiu cazuri in care au decimat colonia de creveti de la simplu fapt ca au vopsit in zona acvariului, am mai auzit chiar si de la folosirea sprayurilor de muste folosit in camera...In rest chiar iti recomand sunt super misto. Sa ai vegetatie bogata pentru ca puietul este minuscul si reprezinta un deliciu pentru orice peste.
Personal am avut in acvariu si cu 6.4 PH dar si la 7.5 PH deci si aici sunt versatili. Temperatura intre 22 si 27-28 grade fara probleme.

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
alinutz80
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/12/2017 16:46:23
Messages: 2253
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Poti sa incerci cu crevetii red cherry, asa este.

Uite aici detalii despre ei si alte neocaridine: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29403.page

si eu am red cherry in unul din acvarii, impreuna cu cory pygmaues si 1 betta mascul...deocamdata crevetii se inmultesc f bine si merg ok.

Acvariu 450L scalari manacapuru+rio nanay, keyhole chiclids, electric blue acara: https://www.youtube.com/watch?v=-MA1TMbu9ks

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/shorts/A5UxprvhBMY

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
Saksup11
Junior member

Joined: 10/11/2018 18:56:25
Messages: 21
IP:
Offline

Salutari,

Pt inceput, mersi colegilor de mai sus pentru informatiile despre creveti, am sa raman la ce am deocamdata, poate adaug pe viitor.

In al doilea rand, ca si update, am refacut acvariul, am scos bolovani, plante, nisip si am reamenajat putin. am pus alte plante, cum ar fi java fern, monte carlo, dwarf hairgrass, java moss (cred ca asta e) si am pastrat anubias barteri si nana, vallisneria si alea din dreapta mai inalte la care nu le stiu numele
L-am amenajat in felul asta de vreo 5 zile si nu am niciun fel de "erori", filtrul fiind acelasi si deja ciclat. apa e ca lacrima iar totul arata mai bine in realitate decat in poze. nici alge de niciun fel nu vad sa am, nici nu m avut vreodata.

Stiu ca unele plante sunt pt fundal si altele pt background, gazon, etc, dar sunt super ok cu felul in care a iesit. in functie de evolutia plantelor mai modific una alta pe viitor.

Asa arata acum + altele aici: https://imgur.com/a/x5pRJ3z
image

Per total sunt foarte multumit de ce a iesit, nu vreau sa mai modific nimic deocamdata, doar am nevoie de ajutor cu niste informatii legate de nutritia plantelor pentru a fi cat mai sanatoase.


Dintr-o poza de pe gugle (Aquarium plant deficiencies) bag de seama ca plantele au unele lipsuri, cum ar fi Fier si Potasiu pt cele gaurite si galbejite asa.

Am o sticla de Easy Life Profito, insa vreau sa ma asigur ca dozajul va fii corespunzator si nu va afecta parametrii apei, nu am mai folosit fertilizanti de niciun fel in acvariu pana acum.

Pe sticla scire 10 ml per 100 litres, transformat in ce am eu, cam 5 ml pt cei aprox 50L de apa, odata pe saptamana sau aceeasi cantitate impartita proportional pt utilizare zilnica.

Nedumeririle mele sunt, e ok acest produs ? Pot folosi exact cum scrie pe sticla pt uz saptamanal ? e suficient pt cate plante am sau e prea mult ? e posibil sa se modifice parametrii apei si sa afecteze si pestii ?

Schimburi de apa fac undeva la 20 L odata la doua saptamani, daca incep sa adaug fertilizanti, modific si regimul de schimb al apei ?

As fi recunoscator pt ideile si informatiile voastre.

Tot odata, parerile si critica constructiva sunt bine venite

Toate bune si ape limpezi !

This message was edited 3 times. Last update was at 19/10/2021 23:19:21

 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com