[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect in desfasurare"Filtru extern DIY"  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Black
Member
[Avatar]

IP:

Nu isi are rostul vaselina.Daca rotorul nu are joc si nu oscileaza in locasul lui atunci e ok.Nu trebuie ungere deoarece apa are rol de lubrifiere si racire fiind mereu in contact cu piesele.Si oricum dupa o saptamana + de functionare pe rotor se formeaza o mazga care este destul de alunecoasa,vaselina naturala .
Nu cred ca am mentionat dar este bine ca pompa sa fie situata la 4-5 cm sub capac si nu lipita de acesta.In acest fel reduci vibratiile transmise de pompa capacului si lasi o camera mai mare de apa pompei.Eu asa am calculat la mine: pompa era sustinuta de capac doar de furtunul ei de eliminare apa,iar in filtru,dupa inchiderea capacului ajungea pe un burete care era pus peste mediile de filtrare si avea rol de sustinere si amortizare vibratii ale pompei.

[Thumb - filtru model.bmp]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2014 12:01:08

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok am inteles cu vaselina, si ai dreptate cu mazga aia naturala.
Tot proiectul arat ca in schema facuta de tine, mai putin robinetul de aerisire si buretele de sub pompa.
Am cumparat burete grosier si am vrut sa l pun in interior, dar la sfatul colegilor am renuntat, pe principiul ca se aduna mizerie si se colmateaza filtrul.

In plus fata de schita ta am un robinet pentru curatare camera de decantare.
Ma duc sa l desfac si sa incerc sa l fac .

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
gmanea
Member

IP:

Am avut si eu doua astfel de filtre,cum am rezolvat anumite probleme:
- etragere capac: inchizi toti robinetii mai putin cel de retur, si sufli prin el (sau cu o pompa introduci aer); capacul iese singur (nu stiu daca deja a spus cineva).
- zgomot: incearca sa scoti pompa afara;o pui in acvariu si incerci sa obturezi putin cate putin locul pe unde trage apa; daca apare zgomot atunci pompa are ceva (de obicei mai sunt anumite saibi care se pierd sau se pun in alta ordine, a aparut joc in lagare, etc...); zgomotul este dat de faptul ca rotorul este aruncat putin in afara campului statorului;poti sa incerci sa pui o saiba astfel incat sa reduci din joc; mai sunt si pompe care fac zgomot din fabrica daca flow-ul de intrare este obstuctionat peste o anumita valoare; eu am utilizat pompe eheim compact 1002, nu fac zgomot.
- asigurare capac: din bride de plastic (cred ca 3-4 ajung) faci un colier pe teava, imediat sub gulerul garniturii; de acest colier prinzi cate doua bride, diametral opuse si conectate la jumatate; cand umblii la capac tai o brida decat.

Eu ungeam cu glicerina garnitura capacului la fiecare curatare.

Multa bafta.
[Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am desf?cut ast?zi totul si am pus un furtun pentru aerisire, am pus un burete grosier ca suport ptr pompa, cu rolul de a mai amortiza din vibratii.
Capacul îl scoate sotul meu, dup? ce bombane putin si m? ameninta ca îmi otraveste pestii.??
Acum astept pana maine sa se usuce siliconul. Am siliconat din exterior capacul, si când va fi nevoie sa umblu la el îl tai sau trag de el pur si simplu, nu cred sa pun? mari pb.
Maine diminea?a am sa l testez sa vad daca era zgomotos doar din cauza aerului.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: