[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
tetrazona sfaturi plz  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

apatia poate fi semnul pt inceputul unei boli, un alt semn este plaoarea (dungile negre sunt mai decolorate), daca nu are semne externe vizibile (solzi exfoliati sau unflati, rani deschise), mutal intr-un alt acvariu si fai un tratamnet cu furanol , sau bai scurte de albastru de metil 1ml la 8-10l de apa (fiarta si racita sau declorinata 24 h) tratament recomandat mai mult pt boli externe.

pestisoru meu de aur
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am facut 1ml la 1litru baie scurta da nu stiu cat sa il tin acolo orcum parca sa stimtit mai bine dupa. Cu albastru de metil.
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Pe langa pestele care era anemic azi dimineata cand ma-m uital in acvariu observ la la un alt tetrazona o unflatura sub solzi de langa coada de culoare neagra.Pestele e vioi deocamdata si mai este unu care are in zona anusului tot un punctulet de culoare inchisa (nu e fecale). Asa ca iam luat pe toti 3 si iam bagat in carantina. Le fac bai cu Parakill de la Neptun in 10 l / 2ml solutie dupa 3 zile schimb partial apa si mai bag jumate de doza. Si am crescut si temperatura la 28 C (nu stiu daca am facut bine ).
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

nu am folosit parakil nu stiu sati spun daca este bun, dar daca ai respectat instructiunile de folosire nu vad ce ar merge prost, faptul ca ia ridicat temp apei este ok, chiar daca faci schimb de apa la trei zile , apa din acvariu de carantina trb sa fie bine aerata, cu cat creste temp apei din acvariu cu atat nivelul de oxigen este mai scazut.

pestisoru meu de aur
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Am lasat o piatra sa le faca bule. Nu stiu poate era bine sa pun niste sare mare , nu stiu daca e valabil ca la vivipari. Daca nu reac?ioneaz? pe?tii la tratament am sa incerc cu verde de malachit cu alt ceva nu mai am ce sa le dau. Cand aveam si eu de gand s? ii inmultesc a dat boala in iei . Si cred ca sau inbolnavit de la un schimb de apa mai mare care la-m facut (circa 75% din apa ).
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

nu s-au inbolnavit de la schimbul de apa, daca apa avea clor in exces sau dif de ph ar fi fost mare ar fi dat coltul imediat, bola fi e datorita unei filtrari precare, stres provocat de durta de iluminare prea mare(barbusi mei daca las lumina mai mult de 6-7 ore, incep sa le paleasca culorile) , mancare in exces , ai luat pesti bolnavi.

legat de inmultire apa jumate bine aerata minim 12h, jumatate fiarta si racita, temperatura 24-25c, dupa depunere acvariu il tii ferit de lumina, sau acoperit(pana cand alevinii ajung la varsata de o luna) , hranirea dupa 2-3 zile de la eclozare, aerare piatra fina 3-4 bule, sau cel mai indicat "burerete bolborositor"

pestisoru meu de aur
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Despre filtrare nu stiu ce sa zic,e filtru de la hailea cum am cumparat acvariul. Mancare in exces nu cred ca mancau cam tot ,poate o fi de la mancare congelata din comert , cel mai credibil zic eu ca e stresul cu lumina desi nu e luminat cum trebuie la 60l- 24W eu vroiam sa fac o inprovizatie sa mai adaug 2 becuri economice. Data viitoare am sa imi cumpar pesti care le plac lumina.
O intrebare daca fac lumina aproximativ 1W/litru si adaug tablete de fertilizare in nisip (quart) + CO2 am sanse sa imi "perleze" plantele ?
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

1 nustiu daca becurile economice vor avea efectul scontat , da un search pe forum despre iluminat
2 nu cred ca doar aditia de co2 si tablete de fertilizare vor face plantele sa perleze , va trb sa mai pui intrebari si te mai documnetezi
aditia de co2 si fertilizanti se face in baza unor teste,
3 cel mai indicat este ca fertilizati sa fie adaugati individual, trb sa fie un echilibru intre fertilizanti macro(fier, potasiu.etc) si micro(esy carbo)

pestisoru meu de aur
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, din cei trei din carantina cel plapand da semne ca "inchina steagul" (nu stiu probabil nu a facut fata tratamentului sau nu stiu ) cel care il banuiam ca e bolnav, e foarte vioi si cu pofta de mancare deci ma gandesc sa il bag inapoi cu ceilalti. In carantina ramane doar cel cu solzi afectati am sa fac o schimbare partiala de apa si am sa adaug tratament desi nu a mancat sau cel putin nu am vazut. Nu vad sa se vindece de infectia care o are sub solzi dar incerc sa ii dau sanse .
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Da din pacate pestele nu a mai rezistat, a murit. cu cateva moment in urma . Parca am citit eu ca daca un peste moare cum gura deschisa a suferit de nu stiu ce boala poate ma ajutati. A avut piatra de aier dar degeaba. Am ramas cu sapte acuma sper sa fie sanatosi si dupa cum am spus sa incerc sa ii reproduc dupa care sa le fac casuta crevetilor care stau in maternitate deocamdata. Cat sa mancare sa le dau la creveti am cumparat niste granule de spirulina.am vazut ca au mancat ceva si au prins culoare cea ce ma bucura :-)
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

In bazinul de inmultire pentru tetrazoni trebuie pitris mai marisor ca sa u poata manca icrele ? Si femela se pune cu o zi doua inainte in bazin dupa care se adauga masculul dorit ?
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

eu i-am inmultit intr-un bazin de 22 l, fara nici un pietris, tehnica e destul de simpla, o plasa din cele care se folosete la izolatie, taita fie pe dimensiunile fundului de acvariu prinsa pe o rama, fie o tai un pic mai mare ca si cum ai face din ea un mincioc dar folosindute margine acvariului(plasa o prinzi de marginile acvariului cu carlige), fundul plasei trb sa stea cam la 2-3 cum fundul acvariunui.
apa cum ti-am mai spus in posturile anterioare 50% fiarta si racita , 50% aerata minim 12-24H , perechea se introduce de seara. poti pune ceva plate fie ele si artificiale , piatra de aerare, temp 24-25 c, in momentul depunerii trb sa fi ela un loc cat mai luminos, dupa trb sa acoperi acvariul .

pestisoru meu de aur
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu o intrebre am cumparat niste plante recent si cred ca am adus si ceva in plus acuma nu stiu daca e bine sau e de rau . Am observat acuma cateva minute ca un melc necunoscut era pe substrat si anume http://img833.imageshack.us/img833/3338/1nxs.jpg cunoaste cineva acest melc ceva informati ? Multumesc.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

E un Pomacea... e ok, nu te speria!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

) uitate mai atent maiestre ala galben stiu ca am o armata este o cochilie lunguiata langa el in dreapta e de culoarea nisipuliu .
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Plm, sunt batran si chior, nu l-am vazut ... pare a fi un Melanoides tuberculata (melc de substrat). E OK si ala!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

este melc de substrat, am si eu. Ai grija ca se inmultesc f repede.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Cristi88
Junior member
[Avatar]

IP:

cristy100ex wrote:pai am 8 maturi, ii am de 2 luni am reusit sa-i mut intr-o maternitate au depus fara probleme, dar am facut greseala de a nu pune substrat si mancarea care le-am dat-o cat au stat in maternitate, nu s-a mancat toata si o parte a mucegait, icrele fiind multe si sticla le-au facut si mai greu de vazut nu am putut sa bag furtunul sa scot resturile, dupa ce mi-au eclozat puii la cateva zile au murit, am 170l dar am si xifo, guppy, ancistrusi, sclari, neoni, cory, molly

Nu ar trebui sa pui tetra cu scalari fiindca nu se prea inteleg

Ape limpezi tuturor!!!
Cristi88
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt foarte sigur ca acel melc este un pomacea

Ape limpezi tuturor!!!
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai am o problema . De cand am bagat substratul fertilizator de la jbl aquabasic pro am tot inpuritati mici in acvariu. Sa fie de la nespalarea completa a nicipuiui care era inainte ? Eu am procedat in felul urmator am scos apa din acvariu dupa ce am agitat nisipul sa iasa mizeria din el ( aici poate e greseala ca trebuia sa il scot sa il spal separat) dupa care lam dat partea frontala a acvariului si am pus fertilizantul in partea de centru spate si am adaugat peste nisipul din fata. Acuma am si eu banuielele mele.
Ori nu am spalat nisipul cum trebuie ?
Ori am prea multi pomacea in acvariu aproximativ 100 bucati la 60 l.
Ori nu mai face fata filtru care e un halea hl-bt 400 .
Va rog niste sfaturi mi-ar prinde bine.
Va multumesc.

Forum Index » Cyprinidae
Go to: