[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O mica casuta pentru discusi.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ender67
Member

IP:

Cred ca faci o confuzie majora intre volumul total al canistrei si cel al sertarelor pentru mediile de filtrare:
- la JBL 1500 12 l cred ca este volumul total al canistrei, sigur nu este al sertarelor...spre comparatie monstrul de 2080 are 25 l volumul canistrei si 12 l sertarele de filtrare+ 1.5 l la prefiltru. Daca ma uit mai bine la JBL e1500 cica e "-volum filtrare biologica - 5.9 l , volum total filtrare - 20 l ,6, putere consumata 48W / 230-240V"
- la 2228 4.9 l este cel al sertarelor ...am avut un 2228 si volumul total al canistrei e cam in zona 12-14 l (2228 a fost la un bazin de africani de 375 l si Calin a fost primul care m-a felicitat cand am anuntat ca am facut upgrade la 2080...acum bazinul de 375 l de africani s-a transformat in plantat de discusi...daca va intrebati ce s-a intamplat cu africanii jumatate au ajuns donati la Iasi, iar cealalta jumatate in acvariu de 300 l..si asteapta cu nerabdare upgrade-ul cu 2075).
Desi am fost (si sunt inca) foarte multumit de filtrele Sunsun (cel mai bun raport pret/(caracteristici+calitate) dupa 1.5 ani de utilizare) prefer sa trec la filtre Eheim cu aceleasi caracteristici dar duble la pret din motivul diferentei de consum (economii de 50 de euro pe an.... si dupa 3 ani cand se amortizeaza diferenta de pret parca mai mari sanse sunt sa am filtre Eheim functionale in comparatie cu Sunsun).
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Unde am citit eu toti se refereau la volumul canistrei , bazinului , nicidecum a materialului filtrant , nu specifica cati litri de material filtrant intra in fiecare .Asta e motivul si pentru care aleg Eheim , pentru ca in 2-3 ani diferenta de bani o economisesc numai din energia electrica .Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: