[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator....solicit ceva sfaturi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Acum am o alta problema: in acvariu s-a facut brusc prea cald. S-a facut si pe aici ceva mai cald (peste 30 grade afara) si deja am probleme. Am oprit incalzitorul total (si asa mergea la minim), dar tot sunt cam 29 grade in acvariu. Ce e de facut? Ancistrus am citit ca prefera temperaturi intre 22-26-27 graqde. Nu pot sa le arunc gheata in acvariu smilie . Ce as putea face?

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ventilatoare sau coolere montate in capac sau puse sa bata pe suprafata apei.
Cauta putin pe forum, ca se vorbeste saptamanal aproape despre asta

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit undeva ca se poate achizitiona un asa-nummit 'chiller'. Insa nu am gasit nicaieri date despre asa ceva. Ce as putea sa cumpar si cam ce marca imi recomandati?=

omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Nimeni? Nu exista nici un sistem automat de racire a apei in acvariu? Sau ceva care sa o pastreze la o anumita temperatura(deci sistem dublu - incalzire-racire)?

bizar79xxx
Junior member

IP:

Eu am avut probleme serioase de temperatura in alt domenia si am mentinut temperatura optima in urmatorul mod: un termostat cu doua comenzi, una pentru minim si alta pentru maxim, la minim pui alimentarea incalzitorului, la maxim sistemul de racire. Sistemul de racire il faci din celule Peltier, cu fata rece montate pe un radiator care se va raci extrem, iar un ventilator va recircula aerul dintre capac si luciul apei trecandu-l peste radiatorul rece, iar suprafata opusa a celulei, care se va incinge la extrem, va avea de asemenea radiator montat inspre afara capacului cu ventilator pentru racire. Mai exista varianta renuntarii la incalzitor clasic si folosirea pentru incalzire a suprafetei calde, dar trebuie sa faci calcule foarte precise, bazinul sa nu fie foarte mare sau foarte adanc si filtrul sa aiva un debit marisor, care sa recircule apa cat mai bine pentru omogenizarea temperaturii. Asta practic este modul de incalzire al apei in natura sub inflenta caldurii solare. E ceva de muncit la automatizarea asta, celulele Peltier nu sunt chiar ieftine, dar oricum sunt cu mult mai ieftine decat un chiller. Eu am racit ceva cu mult mai greu de racit si mentinut constant decat un bazin cu ajutorul lor. Tre sa ai ceva cunostinte de electronica, daca nu chiar cateva notiuni de automatica, pentru un astfel de proiect. La un pret mai marisor, gasesti la firmele de afara cu subansamble pentru automatizari ceva gata facut (cevas mai scump), care apoi trebuie doar adaptat capacului de la bazin. Spune-mi in ce zona esti ca sa-ti spun unde gasesti asa ceva.

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Insa despre primul nu sunt sigur! (A. Einstein)
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Din moment ce locuiesti in Nemtia, banuiesc ca aveti alte venituri p-acolo si iti poti permite un chiller.
E ceva de genul http://www.happypets.ro/chiller-teco-tr5-p-989.html (nu este reclama), gasesti si alte modele, preturi etc.
[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult LUPmic....
Exact asta cautam. Auzisem ca exista asa ceva dar nu stiam cum arata si ce e. Acum voi cauta varianta locala.
bizar79xxx...multumesc de asemenea. Insa eu nu am nici o inclinatie spre electronica si as arunca casa in aer pana sa lipesc primul contacvt

omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Dupa o saptamana cei doi Ancystrus sunt ok, am avut si primul schimb de apa si totul merge bine, asa ca am hotarat sa trec la pasul 2: achizitionarea de noi pesti. Pentru inceput m-am gandit la neoni. Ce parere aveti? As dori ceva care sa nu fie nici prea complicat de crescut (ma consider foarte 'incepator') si care apoi sa mai poata fi combinati cuz ceva. Acvariul meu are 90 de l. Pot cumpara 8 neoni? Sau 6 neoni si 2 scalari?
Sau ce alte pareri aveti? Va rog...cu cat mai multe4 cu atat mai bine...pentru ca nu ma pricep cam ce sa cumpar

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Acvariul e cam mic pentru scalari. Si astia, daca ar fi sa iei, tot vreo 6 - 8 ar trebui sa iei pentru inceput (cresc mai bine daca sunt mai multi), dar 6 - 8 scalari sunt multi pentru volumul tau. Parerea mea.

Ai putea sa mergi pe 10 - 12 neoni. Dar eu sunt de parere ca acolo ar trebui sa te opresti cu achizitia de pesti.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

De-aia am intrebat si eu....ma gandeam ca scalarii sunt cam mari. Insa as vrea mai multa diversitate. Ar fi o solutie 8 neoni si inca ceva? (dar ce anume?!) Sau un grup de 8 ar fi cam putin pentru neoni?

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Poti lua 6 neoni albastri si 6 neoni rosii

Until you find someone worth dying for, you never really live.
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Aici poti citi mai multe depre speciile de pesti, ai putea sa mergi si pe vivipari.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

SUPER URGENT!!!!
Am cumparat ieri cativa neoni si cativa guppy si totul a fost ok. Au mancat....au mers prin acvariu
Si azi-dimineata cand m-am trezit vad ca toti 6 sunt in filtru
Mai precis intre burete si peretele filtrului
CE E DE FACUT? Repede...ceva sfaturi, va rog. Par inca vii....sau nu stiu daca se poate

LUPmic
Senior member

IP:

Scoate-i din filtru.
Ce filtru ai?
[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Eheim 2010

http://www.ciao.de/Erfahrungsberichte/Eheim_Innenfilter_2010__459931

LUPmic
Senior member

IP:

Am avut si eu un pick-up d'asta si la fel intrau puii de guppy, dar puii, nu cei mari.
Inceaca sa pui o plasa, ceva la aspiratia filtrului.
[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

I-am scos...totul e bine
Ce sa fac acumß Daca intra iar acolo? Nici nu m-as fi gandit ca e posibil asa ceva. Adevarul e ca sunt mici...dar nici chiar asa

PS: Sper ca nu mi s-a deciclat acvariul cat timp (cateva minute) am avut filtrul oprit. Buretele l-am tinut numai sub apa toata durata operatiunii

This message was edited 1 time. Last update was at 11/07/2010 12:09:52

omega-man
Member
[Avatar]

IP:

O noua problema: azi-dimineata am descoperit in acvariu 3 pui. Sunt super-mici.-..abia i-am vazut. Probabil sunt mai multi...dar e greu de apreciat. Nu stiu ai cui sunt: Ai celor 2 Ancystrus...ai familiei de Guppy...
Nu stiu ce sa fac acum. Ar trebui sa-i scot de acolo?! Dar nu am alt acvariu si nici filtru si celelalte
Si cum sa-i prind...ca abia ii vad...
Pe de alta parte daca raman acolo nu vor fi mancati? Si daca nu...ce ar trebui sa primeasca de mancare?!?!
Imi pare foarte rau..poate pun intrebari stupide...dar nu am fost pregatit de asta...nu-mi doream crescatorie...Acum insa trebuie sa fac ceva cu ei...
Si inca o intrebare....Cand au intrat neonii in filtru si am fost nevoit sa-l desfac, am scos buretele (l-am tinut pe cat posibil doar sub apa) si din el s-a imprastiti un nor de culoare maronie....presupun bacterii din filtru. Acum ele au format pe peretii acvariului pete mici rotunde de aproximativ 5 mm diam...ma gandesc ca sunt colonii de bacterii...nu?
C e e de facut acum? Nu ma deranjeaza in mod special, dar nici prea curatei nu mai sunt peretii acvariului. Ii pot curata...sau coloniile vor fi distruse? Si inca una: sper ca asta nu inseamna ca mi s-a deciclat acvariul smilie

This message was edited 1 time. Last update was at 15/07/2010 13:50:48

bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

1. puii sunt de guppy. ancistrusi sunt mai greu de inmultit.
2. poti sa ii scoti si sa ii ti separat, daca nu pina la urma vor sfirsi mincati de ceilalti pesti mai mari
3. bacteriile denitrificatoare sunt imvizibile, ceea ce ai vazut tu iesind din buretele filtrului era pur si simplu mizerie
4. daca acariul era ciclat corect, nu se decicleaza asa usor

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

OK...deci pot curata geamurile linistit
Dar pe aia micii? Cum ii prind si ce fac apoi cu ei? Sa-mi mai fac un acvariu? Si daca nu...cum sa fac sa manance si ei in acvariul mare? Si mai ales...ce?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: