[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cerem ajutor de la un electronist  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Si lucreaza in regimul asta?
Intreb pentru ca, fiind termostat dedicat unui proces de incalzire, el inchide contactul in momentul in care temperatura citita ajunge la T- (minus)H, unde T= setpoint, adica temperatura setata, iar H= histerezis (diferenta de temperatura care, odata inregistrata, determina inchiderea contactului)si il deschide la T+H.
Nu stiu daca m-am facut inteles. Termostatul respectiv, setat de exmplu pe 27 de grade, va inchide contactul la 26,8 (sau 26,7, din cate stiu are un jumper din care se poate regla asta), si-l va deschide la 27,3 (respectiv 27,2°C).
Pentru racire, ar trebui sa functioneze invers, adica setat pe 27 de grade, sa inchida contactul (si sa comande ventilatoarele) la 27, 3 grade si sa-l deschida la loc la 26,7.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, lucreaza , deoarece are posibilitatea de a-l lega ori pe "rece" ori pe "cald", are doi contacti, NC si NO adica normal close si normal open, daca il pui sa lucreze pe cald, respectiv pe incalzire, se leaga pe NO, daca il pui pe racire, se leaga pe NC, uite si o poza:

pe contactul 1-2 se leaga in regim de incalzire iar pe 2-3 in regim de racire .
La jumperi nu am umblat, nu este cazul, daca muti jumperul nr.1 , se modifica sensibilitatea termostatului de la 0,2 grade la 0,3 grade , ori pe mine ma intereseaza sa fie cat mici diferentele de temperatura dintre on-off .Iti spun sigur ca functioneaza, acum nu mai vorbesc din presupuneri ci din fapte reale, este testata treaba, la mine functioneaza .

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte tare! Bravos!

fost cesrobis
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

multumesc alex, inca o data va garantez ca functioneaza, pentru cine doreste , il pot ajuta, va rog contactati-ma pe pm .

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2010 21:12:06

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Felicitari pentru aceasta idee super pusa in practica si MULTUMIM pentru detalii si poze!

Until you find someone worth dying for, you never really live.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Tutorial de nota 10. Abia astept sa la chestia asta. Ce mai, ai dat mura in gura. Esti mare

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mai usor fratilor cu laudele, ca mi-o iau un cap
Cel mai greu va va fi probabil sa gasiti o teaca de inox pentru a baga senzorul atentie, etans in ea , astept idei pentru improvizatii, daca sunt.
A nu se considera o reclama la produsul respectiv, adicatelea la termostat, acesta se numeste Computherm Q3, pentru alte tipuri probabil difera pozitia si forma senzorului.
Spor la treaba!

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: