[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rzv91
Unripe member

IP:

Salutare tuturor!
Mi-am luat acum 7 zile un acvariu echipat de la animax.
-acvariu 115L, lumina 2 x 18w T8, filtru si incalzitor.
Acum acvariul este in faza de ciclare inca nu am pus pesti si pana nu o sa fie totul ok nu am de gand sa-i pun.
Probleme: Mi-au aparut niste mici melci, destul de multi, din cate am inteles sunt de la radacinile plantelor din ce am mai citit aici si mai o problema cu un bat de decor pe care a aparut o chestie ciudata ca o matase alba ( nu stiu cum sa-i spun), l-am scos acum 2 zile l-am spalat l-am mai fiert inca o data dar aceeasi problema
Mentionez faptul ca nu am facut niciun test la apa ca nu am apucat sa ajung sa cumpar acele teste.

Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi, pareri. Ca nu am nici cea mai mica idee daca e ok sau nu. Din cate am inteles rabdarea este totul ca si in viata de zi cu zi
[Thumb - phpmrZCF4AM.jpg]

[Thumb - phpxCMbKXAM.jpg]

[Thumb - phpGgz00HAM.jpg]

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salut!
Succes in noul proiect!
Melcii au venit mai curind cu plantele. Incearca sa scapi de ei pina nu devin invazivi.
Depunerile de pe lemn sunt normale in perioada ciclarii. Nu le mai distruge. Sunt SI colonii bacteriene care "ratacesc" prin acvariu pina se fixeaza in filtru si substrat.
Am inteles ca ai doar un filtru interior ... am inteles bine? Aici vei avea o problema. Da o cautare pe forum si citeste topic-urile legate de filtrare.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2017 11:16:17

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Inca o sugestie legata de amenajare : pune incalzitorul intr-un colt, arata rau acolo. Nici bucata aia de lemn nu sta prea bine in zonz de mijloc daca nu e incadrat de ceva pietre, eventual semiingropat in substrat (doar o parere, tu stii mai bine cum va arata in final). Pietrele sunt foarte frumoare, ai putea sa le pui in valoare mai bine, cred eu!

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2017 11:17:53

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
rzv91
Unripe member

IP:

Multumesc pentru sfaturi! Da am doar un filtru interior cel cu care a venit echipat acvariul, am citit ceva despre filtrele exterioare ca sunt mult mai eficiente si cat de curand o sa-mi achizitionez si eu unul, am vazut ceva pe la maxipet si hornbach.

Incalzitorul nici mie nu-mi place, dar vazusem undeva ca trebuie pus pe la jumatatea acvariului la 45 de grade, am pus niste plante acolo cu gandul ca vor creste si-l vor acoperi. Batul, initial a fost ingropat si pus o piatra peste el, am vrut sa mut piatra si mi-a iesit din substrat, plutea si asta se intampla si acum dupa 7 zile, de asta am pus 2 pietere peste el.

Acum pe perioada ciclarii cat de des trebuie sa schimb apa si cat la %? 30-40% o data pe sapt?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Mai jos ai doua topic-uri pe care musai sa le citesti, toate problemele ridicate de tine au fost discutate si rasdiscutate.
Citeste cu atentie si vei afle totul despre ciclare, filtrare, etc.

Aia cu incalzitor la 45 de grade e poveste. Atita timp cit apa se misca in acvariu poti pune incalzitorul oriunde, de preferinta
intr-un colt, aproape de sorbul fitrului extern, ca sa se vada cit mai putin.

Pe timpul ciclarii nu se schimba apa! Dupa 3 saptamini faci un schimb mai mare de apa (cca. 50%) si apoi treci la schimburile
saptaminale de apa (min. 25%). Pe timpul ciclarii lasi toate echipamentele sa mearga, poti chiar sa ridici puin temperatura dar
nu peste limita de toleranta a plantelor. Undeva la 26 de grade ar fi OK. Iti recomand, daca bugetul iti permite, sa iei un filtru extern
cit mai curind, pentru ca daca finalizezi ciclarea cu filtrul intern, aproape ca trebuie sa o iei de la capat. Pentru 115 litri, un e901 ar
fi suficient. Si lumina este insuficienta. Ori gasesti solutii de schimbare a neoanelor (daca sunt) ori adaugi reflectoare. Dar asta mai tirziu.

In aceste topic-uri ai detalii despre ce am scris mai sus.
Lectura placuta!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39250.page

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: