Salut!
Diversa 80 de 112 litri vine cu doua neoane a cite 18 w. Oricum nu iti ajunge iar de inlocuit nu vei avea solutii fara modificari.
Toate tuburile de 60 cm sunt de max. 18 w iar cele care sunt mai puternice nu se potrivesc. Iti recomand reflectoare. Eu asa
am rezolvat problema si lucrurile merg bine. Insa eu am aproape numai plante "easy".
Depinde de gazon; daca te gindesti la HC, va creste dar foarte greu. Exista insa solutia carbonului lichid, injectat direct la nivelul
gazonului. La mine a mers bine. Vezi ca HC este sensibil la alge verzi, de tipul celor cu aspect vatuit. Sa nu incerci sa rezolvi
problema (daca apare) cu SAE. Te va scapa de alge dar si de gazon! Eu asa ma patit! In legatura cu aditia de CO2, la 112 litri
mie mi-au fost de ajuns 2 x System 60 de la Tropica. Dar, cum spuneam, nu am plante pretentioase la aditia de CO2. System 60
are avantajul ca e ieftin insa si dezavantajele ca clopotele trebuie umplute zilnic, manual, si respectiv ventilate de doua ori pe saptamina.
Cea mai mare problema la Diversa 80 este fitrul. Claro este cea mai slaba solutie posibila. Evident, l-am schimbat cu un e901
umplut aproape pina la refuz cu medii pentru filtrare bio si echipat cu prefiltru. Acum am apa cristal. Incalzitorul si termometrul sunt OK.
Nu stiu care ar fi solutia cea mai buna in legatura cu subsratul. Eu am pus 2 litri de substrat nutritiv de la Tropica peste care
am adaugat un amestec de nisip si pietris care acopera cu 4-8 cm substratul nutritiv. Depinde si de ce plante vei folosi, dar asta
cred ca stii deja. Avantajul la Diversa este ca are marginea suportului destul de inalta si iti ascunde mare parte din orizontul de
substrat, daca e sa ne gindim si la latura estetica.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2017 15:41:29
|