[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva sfaturi, va rog!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dimonty
Member
[Avatar]

IP:

Salut!

Dupa ce am detinut timp de 8 ani un Aquael Econoline 60 de 54 L, iata ca a venit vremea sa fac un upgrade. Am optat pentru Diversa 80 Curb de 112 L. Tinand cont de distanta mare de timp de la ultimul setup, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte:
1. Ce cantitate de substrat (ingrasamant) imi trebuie?
2. Ce cantitate de pietris imi trebuie?

Si o intrebare bonus: Plante de tip gazon vor "merge" daca nu am butelie de CO2? Acvariul vine dotat standard cu un tub fluorescent de 18W.

Multumesc anticipat!
aim icon
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In privinta cantitatilor, gasesti pe net calculatoare dedicate. Introduci lungimea ?i latimea acvariului, grosimea dorita a substratului, tipul de pietris si va calcula.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salut!

Diversa 80 de 112 litri vine cu doua neoane a cite 18 w. Oricum nu iti ajunge iar de inlocuit nu vei avea solutii fara modificari.
Toate tuburile de 60 cm sunt de max. 18 w iar cele care sunt mai puternice nu se potrivesc. Iti recomand reflectoare. Eu asa
am rezolvat problema si lucrurile merg bine. Insa eu am aproape numai plante "easy".

Depinde de gazon; daca te gindesti la HC, va creste dar foarte greu. Exista insa solutia carbonului lichid, injectat direct la nivelul
gazonului. La mine a mers bine. Vezi ca HC este sensibil la alge verzi, de tipul celor cu aspect vatuit. Sa nu incerci sa rezolvi
problema (daca apare) cu SAE. Te va scapa de alge dar si de gazon! Eu asa ma patit! In legatura cu aditia de CO2, la 112 litri
mie mi-au fost de ajuns 2 x System 60 de la Tropica. Dar, cum spuneam, nu am plante pretentioase la aditia de CO2. System 60
are avantajul ca e ieftin insa si dezavantajele ca clopotele trebuie umplute zilnic, manual, si respectiv ventilate de doua ori pe saptamina.

Cea mai mare problema la Diversa 80 este fitrul. Claro este cea mai slaba solutie posibila. Evident, l-am schimbat cu un e901
umplut aproape pina la refuz cu medii pentru filtrare bio si echipat cu prefiltru. Acum am apa cristal. Incalzitorul si termometrul sunt OK.

Nu stiu care ar fi solutia cea mai buna in legatura cu subsratul. Eu am pus 2 litri de substrat nutritiv de la Tropica peste care
am adaugat un amestec de nisip si pietris care acopera cu 4-8 cm substratul nutritiv. Depinde si de ce plante vei folosi, dar asta
cred ca stii deja. Avantajul la Diversa este ca are marginea suportului destul de inalta si iti ascunde mare parte din orizontul de
substrat, daca e sa ne gindim si la latura estetica.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2017 15:41:29

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
McLovin'
Member
[Avatar]
IP:

Ca remarca referitoare la HC, mie nu mi-a mers deloc cu injectie Easy Carbo si/sau cu sistemul de la Tropica. Sfatul meu e sa te indrepti catre un alt tip de gazon mai easy sau sa renunti de tot la ideea de gazon, in cazul in care nu vrei/dispui de bugetul aferent unui sistem CO2 presurizat si lumina adecvata.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Cred ca mai curind e o chestiune de lumina si de substrat nutritiv/fertilizare.
CO2 doar accelereaza cresterea HC care este, de altfel, o planta cu crestere inceata.
Uite HC crescut emers, pe substrat Tropica universal!
In 7 zile s-a extins cu cel putin 25-30%.

image

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: