Author |
Message |
GeorgeT
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/08/2006 13:36:20
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
GeorgeT
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2853a3d40d2addbab1f5.jpg)
IP:
|
Veau sa imi fac un iaz pentru carasi /koi dar care sa fie doar pe jumate ingropat, adica de la nivelul solului sa fie in jos cam 50 cm, iar de la nivelul solului in sus sa fie cam 70-80 cm inalt (din motive de securitate pentru copii, sa nu-mi plonjeze cainele in el, .... ma rog, cam asa mi-ar place). Acuma:
- am vazut ca exista de cumparat niste piscine/iaz-uri din ceva plastic (cred) dar ce am gasit sunt prea nici pentru gustul meu. Adica, stiti daca se gasesc de cumparat ceva de genul asta, dar cu adancime de 1m-1.5m, lungime de aprox 3-4m, latime de approx 2-3m?
- in situatia in care as opta pentru varianta folie de plastic, inseamna ca trebuie sa-i fac peretele (marginea) de deasupra solului din ... ce? daca il fac din beton, ar trebui sa aiba o fundatie, mai ales ca in interiorul "centurii de beton" va fi sapat pentru a asigura adancimea de sub nivelul solului, nu? Cam cat ar trebui sa fie aceasta fundatie?
- aveti cumva si alte idei de realizare a ceea ce as vrea eu?
Ar mai fi o intrebare: am inteles ca pentru a nu ingreta iarna, iazul trebuie sa aiba o adancime de min 80cm. DAR, adancimea asta trebuie sa fie obligatoriu sub nivelul solului (ingropata)? Adica, un iaz de 80cm - 1m , care este practic complet deasupra solului, va ingheta iarna?
|
Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !! |
|
 |
siliconu`
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/08/2006 14:30:51
|
siliconu`
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/11172568344459ecfe5ef04.jpg)
IP:
|
GeorgeT wrote:
- in situatia in care as opta pentru varianta folie de plastic, inseamna ca trebuie sa-i fac peretele (marginea) de deasupra solului din ... ce?
poti face o balustrada din lemn, lacuit sau nu ,la ce inaltime doresti.Respecta si cerinetele tale de securitate si nici nu este o chestie greoaie care sufoca aspectul natural al iazului.Cu aceasta balustrada de lemn, facuta cu gust (ca si model) aspectul nu ar avea de suferit si ar semana cu acele elemente de lemn pe care le poti vedea in gradinile japoneze.Varianta iazului facut din folie este mult mai ieftina si iti permite obtinerea unui aspect natural.Daca cumperi o folie de calitate (Tetra) o sa te tina o gramada de ani
GeorgeT wrote:
Ar mai fi o intrebare: am inteles ca pentru a nu ingreta iarna, iazul trebuie sa aiba o adancime de min 80cm. DAR, adancimea asta trebuie sa fie obligatoriu sub nivelul solului (ingropata)?
Obligatoriu da
GeorgeT wrote:Adica, un iaz de 80cm - 1m , care este practic complet deasupra solului, va ingheta iarna?
Da
|
clin uatar for iu, mai uait frend!  |
|
 |
GeorgeT
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/08/2006 08:24:21
|
GeorgeT
Membru de baza
IP:
|
siliconu` wrote:
poti face o balustrada din lemn, lacuit sau nu ,la ce inaltime doresti.
Ideea nu e deloc rea, chiar foarte interesanta, am sa ma gandesc la ea.
Pana atunci as mai avea o inrtebare, poate ma poate ajuta cineva:
- Cum sa fac sa nu se vada pe margini folia? Mi-ar palce sa pot face un fel de bordura peste marginea foliei (conturul iazului) peste care sa pun niste gresie care imita piatra. A mai facut cineva asa ceva?
|
Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !! |
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/08/2006 08:42:07
|
Radu Luchian
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/211704445446cc1528930c.gif)
IP:
|
De ce sa pui gresie? Pui pietre chiar.... si e natural, este un aspect mai placut...
|
|
 |
siliconu`
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/08/2006 09:17:29
|
siliconu`
Senior member
IP:
|
GeorgeT wrote:
Pana atunci as mai avea o inrtebare, poate ma poate ajuta cineva:
- Cum sa fac sa nu se vada pe margini folia? Mi-ar palce sa pot face un fel de bordura peste marginea foliei (conturul iazului) peste care sa pun niste gresie care imita piatra. A mai facut cineva asa ceva?
Marginea foliei se acopera cu pietris, care o va masca complet.Daca doresti ,peste acest pietris poti pune lespezi mai mari de piatra.Asta este o modalitate obisnuita de a construi un iaz.
|
|
 |
viviparu'
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/08/2006 09:20:01
|
viviparu'
Senior member
IP:
|
Foloseste o folie de calitate. In vest cam toti cu cei cu care am vorbit asa si-au facut iazurile. Trebuie intr-adevar sa aiba toata adancimea in pamant. Iar de mascat marginile foliei sunt multiple metode: piatra, pamant, etc
|
Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem? |
|
 |
GeorgeT
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/08/2006 10:01:57
|
GeorgeT
Membru de baza
IP:
|
radu_luchian wrote:Pui pietre chiar.... si e natural, este un aspect mai placut...
Ideea este ca nu vreau sa se vada folie intre suprafata apei si unde incep pietrele/pamantul, ....
Ma gandeam sa cimentez niste pietre pe margine, dar ar trebui sa fie un pic iesite in afara foliei (spre suprafata apei) si.... nu stiu cat de gros ar trebui sa fie stratul de ciment ca sa nu crape daca calc pe el. Cu ceva gen lespezi de piatra ai fi mai usor pentru ca le-as lasa cu marginea dinste apa un pic iesite in afara, si ar fi OK. Poate ca sunt absurd, sau vreau prea mult, dar tin foarte mult la detaliul asta (e un pitic de pe creierul meu).
|
|
 |
siliconu`
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/08/2006 14:03:09
|
siliconu`
Senior member
IP:
|
GeorgeT wrote:
Ideea este ca nu vreau sa se vada folie intre suprafata apei si unde incep pietrele/pamantul, ....
Ma gandeam sa cimentez niste pietre pe margine, dar ar trebui sa fie un pic iesite in afara foliei (spre suprafata apei) si.... nu stiu cat de gros ar trebui sa fie stratul de ciment ca sa nu crape daca calc pe el. Cu ceva gen lespezi de piatra ai fi mai usor pentru ca le-as lasa cu marginea dinste apa un pic iesite in afara, si ar fi OK. Poate ca sunt absurd, sau vreau prea mult, dar tin foarte mult la detaliul asta (e un pitic de pe creierul meu).
Daca lucrezi corect nu are voie sa se vada nici un coltisor din aceasta folie.Dupa ce sapi gropa (altuia  ) care va constitui bazinul iazului,se inlatura cam 15-20 cm de pamant in adancime si pe aprox 50 cm latime , din portiunea de mal.Dupa ce se amplaseaza folia,pe acesta zona de mal se toarna pietris, care va fixa/ascunde marginile foliei.Folia nu se termina brusc la marginea bazinului , ca o cratitza sa zicem  .Marginile ei ies inafara in portiunea de mal usor adancita, unde sint mascate dibacic  de pietris
|
|
 |
GeorgeT
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/08/2006 14:54:47
|
GeorgeT
Membru de baza
IP:
|
XXXXXooooooo
XXXXXooooooo
XXXXXTTTTTTT
XXXXXTXXXXXT
XXXXXXXXXXXXT
XXXXXXXXXXXXXT
XXXXXXXXXXXXXXTTTTTTTT
Deci, in desenul de mai sus, XXX reprezinta pamantul, TTT reprezinta folia si ooo reprezinta pietrisul.
1) am gresti cu ceva?
2) daca nu am gresit, cum  sta pietrisul ala acolo fara sa se scurga in bazin? Daca nu fuge cu prima ocazie cand am pus piciorul pe el, cu siguranta nu va rezista la cateva ploi.
Acuma spuneti-mi si mie ce nu pricep, sau unde gresesc?
|
|
 |
siliconu`
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/08/2006 15:51:34
|
siliconu`
Senior member
IP:
|
|
|
 |
betta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/08/2006 16:45:22
|
betta
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f9773fa9a065b957f.jpg)
IP:
|
Vezi ca la Praktiker exista pe langa folie si o oarece plasa lejera anume facuta pentru a prinde in ea plante si care daca reusesti sa o plasezi sub buza iazului si sa o plantezi cu cyperus sau "alte chestii" va masca dupa parerea mea, folia.
P.S. Ce ar fi sa dezbatem treaba asta la o intalnire? Poate vine si Radu (nu Forest desi tare as vrea sa-l vad si pe el  ) si ai sfaturi la prima mana...
|
Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic! |
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/08/2006 17:36:48
|
Radu Luchian
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/211704445446cc1528930c.gif)
IP:
|
George, daca citesti cu atentie brosura primita (daca a mers posta romana bine) vei vedea 'ca idee generala' cum se face toata smecheria, ce e drept, brosura contine doar linii de ghid, si nu instructiuni stricte, am sa vad daca mai gasesc *pdf-ul... aveam un fel de ghid mai bun pentru creare, amenajare, intretinere si populare de bazine de gradina. Daca il gasesc iti dau un mail!
Numai bine,
Radu L.
|
|
 |
GeorgeT
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2006 17:23:23
|
GeorgeT
Membru de baza
IP:
|
OK, revin cu o intrebare aici: pentru un pond de vreo 6mc, ce pompa si ce filtru mi-ar trebui? de ce dimensiuni?
Va rog daca puteti sa-mi recomandati si un anumit tip de pompa, sau daca puteti sa-mi spuneti la cat sa ma astept ca si investitie financiara pentru filtru + pompa (nu as vrea nici cel mai scump/fain dar nici cel mai ieftin/naspa).
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2008 15:05:36
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
GeorgeT wrote:OK, revin cu o intrebare aici: pentru un pond de vreo 6mc, ce pompa si ce filtru mi-ar trebui? de ce dimensiuni?
Va rog daca puteti sa-mi recomandati si un anumit tip de pompa, sau daca puteti sa-mi spuneti la cat sa ma astept ca si investitie financiara pentru filtru + pompa (nu as vrea nici cel mai scump/fain dar nici cel mai ieftin/naspa).
o pompa submersibila buna pe care eu o folosesc de cateva saptamani, sunt multumit de ea, o gasesti in magazinul Plus din crangasi la 110 lei.
Putere 15000 litri/h
75 w
adancime maxima 8 metri
-cei drept ea este conceputa pentru put, ceva in genul unui hidrofor.
|
|
 |
|