[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 165x55x55  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
NicuG
Junior member

IP:

salutare colegi .
sper sa nu va plictisesc cu intrebarea mea si anume ca doresc sa fac/comand un acvariu de dimensiunile 165 x 55 x 55 , si care ar fi indrumarea voastra la urnmatoarele neclaritati/nelamuriri .
Dupa cele citite inteleg si asa voi face sa fie confectionat din sticla de 12 mm pt.siguranta mea .
Acum nu stiu daca este nevoie pt. intarituri longitudinale si tranzversale !!! Rog o indrumare cine a mai facut si se pricepe la calcule .
La atelierul unde se taie sticla au spus ca nu prea pot sa taie fisii inguste din grosimea asta de 12 mm din pacate .( eventual as putea sa pun de 8 mm ? sau nu e nevoie ).
mersi anticipat si sper sa ma lamuriti in problema asta ...
Specific ca bazinul va fi locuit de Ciclide Americane .
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare!

- da, e bine sa-l faci din geam de 12mm si cu fund dublu... aici gasesti cateva informatii: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
- eu am ranforsari superioare din geam de 12 mm, late de 6 cm. Deci, se poate. Dar, desigur ca poti folosi si streifuri din geam mai subtire, lipite intre ele.
- bazinul meu are 200x50x55 (cm)... geam de 12 mm... fund dublu si ranforsari longitudinale. NU am ranforsari transversale!

PS: Completeaza orasul tau de resedinta (in My Profile - Location).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
NicuG
Junior member

IP:

koala wrote:Salutare!

- da, e bine sa-l faci din geam de 12mm si cu fund dublu... aici gasesti cateva informatii: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
- eu am ranforsari superioare din geam de 12 mm, late de 6 cm. Deci, se poate. Dar, desigur ca poti folosi si streifuri din geam mai subtire, lipite intre ele.
- bazinul meu are 200x50x55 (cm)... geam de 12 mm... fund dublu si ranforsari longitudinale. NU am ranforsari transversale!

eu nu zic ca nu se poate !!! dar probabil tehnologia cu care este dotat atelierul respectiv face ca acest lucru sa nu fie posibil pt.ei din pacate ...
si pt.fundul dublu as pune intaritura pe toate cele 4 laturi a acvariuliu si mai late probabil 8 - 10 cm !!! cred ca ar fi okey .( avind in vedere ca si acvariul prezent tot asa este executat doar la alte dimensiuni - 100 x 55 x 45 . si este viabil de 6 ani ) .
NicuG
Junior member

IP:

NicuG wrote:
koala wrote:Salutare!

eu nu zic ca nu se poate !!! dar probabil tehnologia cu care este dotat atelierul respectiv face ca acest lucru sa nu fie posibil pt.ei din pacate ...
si pt.fundul dublu as pune intaritura pe toate cele 4 laturi a acvariuliu si mai late probabil 8 - 10 cm !!! cred ca ar fi okey .( avind in vedere ca si acvariul prezent tot asa este executat doar la alte dimensiuni - 100 x 55 x 45 . si este viabil de 6 ani ) .

Din cauza bugetului restrins ma cam inpiedic in citeva chestii ,dar trebuie sa creez neaparat o locuinta mai mare pt.micutii Americani care asteapta cu nerabdare probabil spatiul de joaca marit .
care silicon este mai bun calitativ / pret ?
pot merge pe Bison transparent ? sau mai bine pe altceva !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

NicuG wrote:eu nu zic ca nu se poate !!! dar probabil tehnologia cu care este dotat atelierul respectiv face ca acest lucru sa nu fie posibil pt.ei din pacate ...

Se poate, nu trebuie tehnologie, doar un diamant bun, mina indeminatica si bunavointa. Mie imi merge fara sa am indeminarea geamgiului.
Micul secret e ca pentru a taia doua fisii late de 6 cm ai nevoie de o fisie de lata 12 cm (mult mai usor de taiat) pe care o "despici" in doua. Daca vrei sa tai dintr-un geam mare o fisie de 6 cm nu prea se poate, se rupe aiurea.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: