[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mincare de ciine - dry food pellets  XML
Forum Index » Alte vietati
Author Message
Violeta
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ok, imi iau un catel la inceputul lui Octombrie. Este o femela, rasa Maltese deci este micuta.

Am o problema cu mincarea. Vreau ceva natural, fara by-products, cu cel putin 25% proteine, nu vreau ceva care contine mult porumb etc. Am gasit asa ceva dar mincarea asta este coapta la cuptor incet (baked) nu extruded (un proces in care se ridica temp. foarte mult, le fac in forma dupa care se racesc repede).

Stie cineva care este diferenta dintre aceste 2 tipuri de prelucrare a mincarii uscate? are vre'o importanta ptr sanatatea ciinelui - adica absorbtia nutrientilor etc.

An aquarium can easily be too SMALL, but it can never be too LARGE !
viviparu'
Senior member

IP:

Vezi ca l ainceput trebuie hranit dupa anumite reguli. Boabele nu sunt prea recomandate in primele luni. Asta o data. Apoi ai grija la % de proteina. Tu spui 25%. Sa nu fie prea mult. Eu am dat hrana cu multa proteina cainelui meu si s-a imbolnavit de ficat. Hrana cu proteina multa este pentru caini cu activitate fizica intensa(politie, graniceri, etc.). Intereseaza-te, cel mai bine, la crescatorul de la care il iei.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Violeta
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

este adevarat ca nu toti ciini reactioneaza la fel - unii fac foarte bine cu multa proteina asltii nu - in ultimul timp sa inceput introducerea unor mincaruri cu %40 + proteina, fara grine care au fost inlocuite de cartofi in general. Aparent aceste diete sint super bune, ciini par sa "intinereasca" .

Innova EVO Dry Dog Food

Innova EVO has been specially designed to provide all the key nutritional benefits received from the feeding of raw food diets. EVO is based on ground chicken & turkey meat, bones, fat, cartilage and connective tissue. It includes whole, raw fruits and vegetables which contain health promoting phytochemicals and micronutrients. Low Carb, Hi-Protein and Grain Free.

Animal feeding tests using AAFCO (Association of American Feed Control Officials) procedures substantiate that Innova EVO Adult Dog Food provides complete and balanced nutrition for all life stages.

Ingredients:
Turkey, Chicken, Turkey Meal, Chicken Meal, Potatoes, Herring Meal, Chicken Fat, Natural Flavors, Egg, Garlic, Apples, Carrots, Tomatoes, Cottage Cheese, Alfalfa Sprouts, Dried Chicory Root, Taurine, Lecithin, Rosemary Extract, Vitamins/Minerals, Viable Naturally Occurring Microorganisms
Dry Food Nutrition:
Moisture........10.0 %
Protein........42.0 %
Fat........22.0 %
Linoleic Acid........4.2 %
Omega 3........0.50 %
Carbohydrates........12.0 %
Fiber........2.5 %
Ash........12.38 %
Calcium........2.85 %
Phosphorous........1.50 %
Magnesium........0.14 %
Sodium........0.37 %
Potassium........0.70 %
Chloride........0.58 %
Iron........330 mg/Kg
Zinc........305 mg/Kg
Copper........20 mg/Kg
Iodine........4.0 mg/Kg
Manganese........25 mg/Kg
Selenium........1.00 mg/kg
Arginine........3.10 %
Histidine........0.98 %
Isoleucine........1.70 %
Leucine........2.55 %
Lysine........2.98 %
Methionine........1.06 %
Met-Cysteine........1.61 %
Phenylalanine........1.79 %
Phe-Tyrosine........2.61 %
Threonine........1.87 %
Tryptophan........0.33 %
Valine........2.12 %
Taurine........0.10 %
Choline........4011 mg/Kg
Vitamin B2 (Riboflavin)........4.88 mg/Kg
Vitamin B1 (Thiamine)........4.98 mg/Kg
Vitamin B3 (Niacin)........33.89 mg/Kg
Vitamin B6 (Pyridoxine)........4.84 mg/Kg
Folic Acid........0.71 mg/kg
Vitamin B5 (Pantothenic Acid)........20.82 mg/Kg
Biotin........0.48 mg/Kg
Vitamin B12 (Cyanocobalamin)........90 ug/Kg
Vitamin A........22807 Iu/Kg
Vitamin C........500 mg/Kg
Vitamin D3 (Cholecalciferol)........2262 Iu/Kg
Vitamin E........300 Iu/Kg
Vitamin K1........330 ug/Kg
Glucosamine........0 mg/cup
Chondroitin Sulfate........0 mg/cup
Calories........1929 Kcal/lb
Calories........4243 Kcal/Kg
Calories........557 KCals/Cup

Solid Gold Barking at the Moon Dry Dog Food

Guaranteed Analysis:
Crude Protein, min 42%
Crude Fat, min 20%
Crude Fiber, max 4%
Moisture, max 10%

465 kcal / cup

Ingredients:
Turkey, Salmon, Turkey Meal, Potatoes, Salmon Meal, Eggs, Olive Oil, Flaxseed Oil, Blueberries, Tomato Pumice, Broccoli, Carrots, L-Lysine, L-Carnitine, Dried Chicory Root, Carotene, Choline Chloride, Vitamin E Supplement, Iron Proteinate, Zinc Proteinate, Yucca Schidigera Extract, Marigold Extract, Copper Proteinate, Manganese Proteinate, Potassium Iodide, Thiamine Mononitrate, Ascorbic Acid, Vitamin A Supplement, Biotin, Calcium Panthothenate, Sodium Selenite, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamin B12 Supplement, Riboflavin, Vitamin D Supplement, Folic Acid

Avind in vedere ca eu voi avea un ciine mic (toy group), astia au nevoie de mai multa proteina dar nu foarte mut carbs ca ii fac grasi prea repede.
Crescatoarea de la care imi iau catelul ii hraneste cu Pedigree (una dintre cele mai rele mincaruri de pe piata) si suplimenteaza cu BARF (raw diet - adica carnuri, fructe si alte verdeturi naturale, crude). Eu nu imi voi hrani catelul gunoi!
Am fost la destul de multe expozitii si am vorbit cu citiva dintre crescatori care au ciini campioni la ora actuala si marea majoritate hranesc foe RAW - BARF sau mincaruri cu multa proteina - ei mi-au zis ca ciinii lor au mai mult tonus muscular etc. Deoarece aceste diete sint foarte diferite decit ceea ce se hraneste normal, trebe introduse foarte incet si chiar si asa unii dintre ciini reactioneaza rau - diarie, probleme de ficat etc.

deci cautarea mea continua. Cred ca inclin spre Wellness dar nu siu care este faza cu copul la coptor al mincarii .... smilie

An aquarium can easily be too SMALL, but it can never be too LARGE !
negru
Junior member

IP:

nu vreau sa faca anti reclama nimanui, dar problema se pune in felul urmator:
- mincarea pe care o cumpari are un anumit % de proteina , grasime, minerale, etc
- catelul tau are x Kg , e de talie x, are un anumit metabolism (un nutritionist poate sa iti zica ce fel de mincare ii trebue cinalui tau si nu ca firma ci ca % proteina , grasimi, etc
- ceea ce faci tu e sa inveti cinele cu mincarea pe care o cumperi din comert
sfatul meu e sa ii cumperi oase de vita si sa ii faci tu o maincare (ciorbita, tocanita, etc) :-) glumesc, iar pa linga aceasta masa sa ii oferi si granule (care ajuta la curatat dintii si ii intareste) + micare deja facuta din comert, dar care nu ti- o recomant, si MULTAAA MISCARE si vacinuri, deparazitari la timp
si o sa ai un ciine strong :bgun:
[Yahoo!]

Forum Index » Alte vietati
Go to: