[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Burete bun sau rau?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Author Message
cazanradudaniel
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor!

Va mai cer si eu inca o data parerea in ceea ce priveste un soi de burete... cred.

Acum ceva timp am luat un frag de anthelia blue pe o piatra. A crescut frumos si bine pana a acoperit piatra de tot.
De ceva timp insa se pare ca incepe sa dispara, iar in locul ei creste o chestie alba care cred ca e un burete.
Am observat ca pe lateral (nu am putut face o poza ok) formeaza si niste gauri asa ca un soi de tuburi dar si niste prelungiri subtiri (ca niste tentacule) de parca ar vrea sa se extinda si pe alte pietre...
Cel putin pe anthelia mi se pare ca o sufoca...
Sa scap de piatra asta?

Multumesc!
[Thumb - IMG_5672.JPG]

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Anthelia e grozava deoarece se raspandeste repede, e frumos albastrul ei si nu permite apoi algelor sa se stabileasca pe pietre.
Al doilea mare avantaj al antheliei este ca permite celorlalte vietati (cu exceptia algelor) sa se dezvolte. De exemplu: zoasii se pot dezvolta lejer pe o piatra chiar si inconjurati de anthelie, ei se dezvolta in detrimetul ei. Acelasi caz e si la tine cu buretele. Buretele e o creatura dezirabila in bazin deoarece filtreaza apa. El se dezvolta in detrimentul antheliei care oricum isi gaseste cai noi de propagare. Nu o sa creasca prea mare, lasa-l acolo. Nu omora/scoate nimic. Totul e ok !

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image

Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Go to: