[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare filtru eheim experience  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mandan
Junior member

IP:

Vreau sa trec la un filtru extern eheim, îns? am acvariul cam mic, de 45l doar. M-am gândit la gama experience dar nu stiu sigur daca se poate regla debitul la iesire, ca nu vreau sa am furtuna in acvariu. Este sau nu reglabil debitul? Daca nu este, m-as reorienta spre un eccopro sau profesional 4, desi ultimul ma restrânge la buget.Mul?umesc
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mandan wrote:Vreau sa trec la un filtru extern eheim, îns? am acvariul cam mic, de 45l doar. M-am gândit la gama experience dar nu stiu sigur daca se poate regla debitul la iesire, ca nu vreau sa am furtuna in acvariu. Este sau nu reglabil debitul? Daca nu este, m-as reorienta spre un eccopro sau profesional 4, desi ultimul ma restrânge la buget.Mul?umesc

Da, se regleaza din maneta de OUT.

image
upload photos to internet

Iar cand faci investitia gandeste-ce ce vei alege, functie de eventualele perspectivele de viitor (un tank mai mare).

Eu personal, repet... opinia mea personala, este ca pentru doar 45 l (banuiesc ca brut, utili are si mai putin), nu se merit[ investitia.

PS: cauta caracteristicile pentru fiecare model in parte.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/03/2017 11:02:52

Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Investitia merita si daca acvariul ar avea 20 de litri atat timp cat scopul e de a avea o apa curata si nu o balta puturoasa si toxica drept acvariu.

Cu seria Experience n-am avut contact dar em 2 Ecco Pro 300. Ce pot sa spun: Eheim stiu de ce dar Ecco Proul 300 are la iesire un debit destul de mare (ochiometric vorbind) si un volum pentru filtrare biologica mic tare. Dincolo de numerele date de ei pe site, pe care nu le mai caut acum, am fost surprins sa vad ca 1 litru de Seachem Matrix a umplut 2 din cele 3 sertare ale Eccoului 300.

Daca mergi pe ideea ca filtru sa aib? un debit suficient de mic cat sa n-ai turbulente in acvariul tau de 45 l, conform filosofiei astora ai sa te trezesti cu un filtru miniatura cu sertare pentru medii bio de 500 grame.

Altfel spus, ia-ti un filtru mai mare iar problema cu debitul extern o rezolvi usor cu niste iesiri ori facute de tine ori de genul asta: https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/installation_installationsSets_4004310

O alta varianta ar fi si asta: https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/aquacompact-0
(Am date Eheim ca pe astea le stiu. Daca vrei alta firma studiaza la ei ce solutii au pentru ce-ti trebuie tie)

This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2017 13:11:01

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Ia-ti experience 150 si redu debitul din clapeta de out , o sa fii super multumit de cat de curata va fi apa in acvariul tau
mandan
Junior member

IP:

Va mul?umesc pt raspunsuri. Eheim experience va fi atunci.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: