[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mici 'insecte' in acvariu  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
vlad13
Junior member

IP:

Salutari,

Am observat azi ca am o gramada de mici insecte (1mm) in acvariu si nu stiu exact ce sunt si cum sa scap de ele. De ceva zile mi se parea ceva ciudat pentru ca apa era mult mai tulbura decat deobicei dar ...
Acum vreo saptamana am adus o planta noua ... ma gandesc ca de acolo au aparut. Am atasat niste poze .. asa cum am putut sa le fac.
[Thumb - 20170119_232604.jpg]

[Thumb - 20170119_232535.jpg]

vlad13
Junior member

IP:

am reusit sa fac si poza asta prin microscop. sunt greu de prins ca sunt rapizi.
[Thumb - Still0009.jpg]

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce pesti ai?

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
vlad13
Junior member

IP:

Am doar creveti CRS, un melc asasin si probabil cativa melci comunitari.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2017 08:10:15

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca ai doar creveti iti recomanda un tratament cu No Planaria. Daca il faci scoate asasinul din acvariu si 3 zile cat dureaza tratamentul punel intre-un borcan cu apa. No Planaria afecteaza melcii si chiar ii elimina, dar e special creat pentru a proteja crevetii si a elimina microorganismele. Cauzele aparitiei acelor microorganisme pot fi multiple: filtrare insuficienta, mancare prea multa, necuratare de apa, etc. E greu de spus ce ai tu in acvariu

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
vlad13
Junior member

IP:

scorpionul wrote:daca ai doar creveti iti recomanda un tratament cu No Planaria. Daca il faci scoate asasinul din acvariu si 3 zile cat dureaza tratamentul punel intre-un borcan cu apa. No Planaria afecteaza melcii si chiar ii elimina, dar e special creat pentru a proteja crevetii si a elimina microorganismele. Cauzele aparitiei acelor microorganisme pot fi multiple: filtrare insuficienta, mancare prea multa, necuratare de apa, etc. E greu de spus ce ai tu in acvariu

Este un acvariu nano, de 30l, cu un filtru ce face fata la mult mai mare. Ciclarea apeli o fac cam odata pe saptamana +/- 3 zile. Iar mancare le dau cam o tableta la doua zile. Deci tind sa cred ca am luat ceva odata cu introducerea unei noi plante acum vreo 2 saptamani. O sa merg azi sa iau tratamentul recomandat. Multumesc mult.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce mancare le dai? No Planaria nu se gaseste la pet. Daca ajungi in Bucuresti iti dau eu. De regula daca pestii sunt sanatosi ei se hranesc cu larvele respective si scapi de ele in mod natural. Daca se inmultesc alarmant e clar o problema la tine in acvariu. Vezi ce faci cu ph. Ia teste la picatura si masoara. Testele betisoare sunt bani aruncati

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

de ce sa faca tratament? planariile nu fac nimic rau, doar strica estetica.

cu siguranta au aparut de la mancare in exces - crevetii mananca extrem de putin, ei oricum completeaza cu alge, deci daca ai plante ai putea sa le dai de mancare si 1 data pe saptamana.
sau o alta avarianta e sa iei 2-3-4 guppy/endleri (de preferat masculi, ca altfel se inmultesc si nu e loc) - o sa te scape ei de planarii.

eu am 4 endleri in 10 litri (vezi semnatura), hranesc in fiecare zi si nu am nici picior de planarie.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2017 11:31:03

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, dar el are doar creveti in acvariu. Uite aici mai multe explicatii despre planarii si alte bazaconii http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29469.page

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Individul ala nu e o planarie aub nici o forma. Daca are 1 mm si foto e la microscop eu zic ca e mai degraba un crustaceu. Cel mai simplu tratament e sa introduci niste pestisori mici care nu au treaba cu crevetii dar elimina intrusii.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
vlad13
Junior member

IP:

Am gasit infractorul, intradevar este vorba de un crustaceu, Ostracods : http://www.riccardoweb.com/LIFE-UNDER/ostracods.html

Acum ... ce fel de pe?ti?ori sa aduc dar care sa nu-mi m?nânce creve?ii sau puii lor.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca ar fi dupa mine ti-as recomanda ceva din familia rasbora. Sunt ieftini, frumosi si activi. Iar din familia lor as merge pe arlechin si espei. Cu ei cred ca o sa rezolvi problema in mod natural. Dar trebuie sa stii(asta e parerea mea) nu exista pesti care sa nu manance creveti. Ca sa intelegi mai bine o sa redau aici o discutie care am mai avut-o pe aceasta tema: "din toate acestea trebuie sa intelegem ca in acvariile noastre avem o lume. O lume vie mai exact, in care vor exista mereu prada si pradatori. Eu cred ca nu exista specie de peste care sa nu manance ceva mai mic decat el si in mod special exemplarele cu probleme. Asta este de fapt ciclul de care mama natura are grija permanent: cei slabi sau neputinciosi trebuie sa piara pentru a prolifera cei puternici si sanatosi. Pe toate programele privind mama natura, se dezbate acest subiect: fara mila, fara discernamant. Cei slabi si neputinciosi au fost eliminati. Daca nu ar exista acesta "curatenie", acvariile noastre probabil ar fi pline de "probleme". In felul acesta o sa vezi rase de pesti care sunt declarate cu mana pe inima ca sunt "vegetale" mancand din vreun coleg de-al lor. Prin selectarea pestilor compatibili cu crevetii noi alegem de fapt pestii cu cele mai mici sanse de a manca creveti. Ideea de baza este ca noi sa gasim acea compatibilitate intre numarul si rasele pestilor care se vor suporta suficient de bine unii pe altii astfel incat proliferarea sa intreaca numarul deceselor din partea ambelor tabere. In lumea lor se petrec lucruri pe care noi nu le putem percepe cu ochiul liber. Noi nu vom stii niciodata de ce un rasbora sau un SAE sau un neon, sau oricine altcineva au atacat un crevete sau mai multi in cadrul aceluiasi acvariu. Noi vedem doar fapta in sine sau de multe ori nici nu stim ca s-a petrecut. Dar motivul adevarat poate nu o sa-l stim niciodata, sau poate doar o sa-l banuim. Deci in concluzie: trebuie sa alegem, din putina noastra experienta, acele rase care s-au raportat in decursul observarilor noastre ca au mancat cei mai putin creveti"

[Yahoo!]
vlad13
Junior member

IP:

scorpionul wrote:daca ar fi dupa mine ti-as recomanda ceva din familia rasbora. Sunt ieftini, frumosi si activi. Iar din familia lor as merge pe arlechin si espei. Cu ei cred ca o sa rezolvi problema in mod natural. Dar trebuie sa stii(asta e parerea mea) nu exista pesti care sa nu manance creveti. Ca sa intelegi mai bine o sa redau aici o discutie care am mai avut-o pe aceasta tema: "din toate acestea trebuie sa intelegem ca in acvariile noastre avem o lume. O lume vie mai exact, in care vor exista mereu prada si pradatori. Eu cred ca nu exista specie de peste care sa nu manance ceva mai mic decat el si in mod special exemplarele cu probleme. Asta este de fapt ciclul de care mama natura are grija permanent: cei slabi sau neputinciosi trebuie sa piara pentru a prolifera cei puternici si sanatosi. Pe toate programele privind mama natura, se dezbate acest subiect: fara mila, fara discernamant. Cei slabi si neputinciosi au fost eliminati. Daca nu ar exista acesta "curatenie", acvariile noastre probabil ar fi pline de "probleme". In felul acesta o sa vezi rase de pesti care sunt declarate cu mana pe inima ca sunt "vegetale" mancand din vreun coleg de-al lor. Prin selectarea pestilor compatibili cu crevetii noi alegem de fapt pestii cu cele mai mici sanse de a manca creveti. Ideea de baza este ca noi sa gasim acea compatibilitate intre numarul si rasele pestilor care se vor suporta suficient de bine unii pe altii astfel incat proliferarea sa intreaca numarul deceselor din partea ambelor tabere. In lumea lor se petrec lucruri pe care noi nu le putem percepe cu ochiul liber. Noi nu vom stii niciodata de ce un rasbora sau un SAE sau un neon, sau oricine altcineva au atacat un crevete sau mai multi in cadrul aceluiasi acvariu. Noi vedem doar fapta in sine sau de multe ori nici nu stim ca s-a petrecut. Dar motivul adevarat poate nu o sa-l stim niciodata, sau poate doar o sa-l banuim. Deci in concluzie: trebuie sa alegem, din putina noastra experienta, acele rase care s-au raportat in decursulast observarilor noastre ca au mancat cei mai putin creveti"

asta este si temerea mea. dar sper ca, atat timp cat au mancare mai 'buna' sa vada crevetii mai putin apetisanti o sa merg maine prin PETuri sa caut cativa din pestisorii recomandati. Oricum o mare parte din crustacee le-am asiprat astazi dar .. mai sunt.
vlad13
Junior member

IP:

scorpionul wrote:daca ar fi dupa mine ti-as recomanda ceva din familia rasbora. Sunt ieftini, frumosi si activi. Iar din familia lor as merge pe arlechin si espei. Cu ei cred ca o sa rezolvi problema in mod natural. Dar trebuie sa stii(asta e parerea mea) nu exista pesti care sa nu manance creveti. Ca sa intelegi mai bine o sa redau aici o discutie care am mai avut-o pe aceasta tema: "din toate acestea trebuie sa intelegem ca in acvariile noastre avem o lume. O lume vie mai exact, in care vor exista mereu prada si pradatori. Eu cred ca nu exista specie de peste care sa nu manance ceva mai mic decat el si in mod special exemplarele cu probleme. Asta este de fapt ciclul de care mama natura are grija permanent: cei slabi sau neputinciosi trebuie sa piara pentru a prolifera cei puternici si sanatosi. Pe toate programele privind mama natura, se dezbate acest subiect: fara mila, fara discernamant. Cei slabi si neputinciosi au fost eliminati. Daca nu ar exista acesta "curatenie", acvariile noastre probabil ar fi pline de "probleme". In felul acesta o sa vezi rase de pesti care sunt declarate cu mana pe inima ca sunt "vegetale" mancand din vreun coleg de-al lor. Prin selectarea pestilor compatibili cu crevetii noi alegem de fapt pestii cu cele mai mici sanse de a manca creveti. Ideea de baza este ca noi sa gasim acea compatibilitate intre numarul si rasele pestilor care se vor suporta suficient de bine unii pe altii astfel incat proliferarea sa intreaca numarul deceselor din partea ambelor tabere. In lumea lor se petrec lucruri pe care noi nu le putem percepe cu ochiul liber. Noi nu vom stii niciodata de ce un rasbora sau un SAE sau un neon, sau oricine altcineva au atacat un crevete sau mai multi in cadrul aceluiasi acvariu. Noi vedem doar fapta in sine sau de multe ori nici nu stim ca s-a petrecut. Dar motivul adevarat poate nu o sa-l stim niciodata, sau poate doar o sa-l banuim. Deci in concluzie: trebuie sa alegem, din putina noastra experienta, acele rase care s-au raportat in decursul observarilor noastre ca au mancat cei mai putin creveti"

Am luat 4 arlechini si se pare ca dupa 2 zile acvariul meu arata iar bine. Au curatat o gramada din ei si ... momentan nu par a fi atrasi de creveti.
Multumesc pentru ajutor.
Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cum vad eu problema la mine in acvariu

Pesti am: Tetra Ember, Microrasbora Galaxy si Boraras Urophthalmoides
Creveti am: yellow shrimp, red cherry si amano.

Pestisorii nu se dau la crevetii care au cam aceeasi dimensiune cu a lor sau chiar si jumatate din dimensiunea lor (1-1.5 cm), insa sunt convins ca mananca puii de creveti, sau exemplarele sub 0.5-1cm deoarece nu am vazut niciodata exemplare asa mici insa uneori mai vad exemplare noi de creveti de cca 1 cm, iar in ultima vreme am descoperit in skimmer 2-3 resturi de creveti de ~-0.5 cm

Deci daca nu ai multe plante sau foarte multe plante, crevetii nu se vor inmulti cum trebuie pt ca puii vor fi mancati de rasbore.

http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M
vlad13
Junior member

IP:

Iliescu Mihai Ulmis wrote:Cum vad eu problema la mine in acvariu

Pestisorii nu se dau la crevetii care au cam aceeasi dimensiune cu a lor sau chiar si jumatate din dimensiunea lor (1-1.5 cm), insa sunt convins ca mananca puii de creveti, sau exemplarele sub 0.5-1cm deoarece nu am vazut niciodata exemplare asa mici insa uneori mai vad exemplare noi de creveti de cca 1 cm, iar in ultima vreme am descoperit in skimmer 2-3 resturi de creveti de ~-0.5 cm

Deci daca nu ai multe plante sau foarte multe plante, crevetii nu se vor inmulti cum trebuie pt ca puii vor fi mancati de rasbore.

Au o padurice de Christmas Moss dar si o bucata mare de lemn unde se ascund de obicei ... sper sa nu am probleme, o sa-i urmaresc cu atentie, momentan nu prea mai am femele cu oua asa ca sunt calm.
[Thumb - 20170124_001513.jpg]

[Thumb - 20170124_001513s.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 24/01/2017 00:22:53

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Iliescu Mihai Ulmis wrote:Cum vad eu problema la mine in acvariu

desi sunt mai mici ca ceilalti, galaxy sunt cei mai agresivi cu crevetii. Emberii traiesc bine mersi cu crevetii -combinatia asta emberi-creveti mi se pare foarte buna. De boraras nu pot spune nimic pentru ca nu am avut

[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: