[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
BlackOps
Junior member

IP:

Buna as dori sa intreb daca am primit acvariul dar inca nu am achizitionat pesti in el pots sa bag apa de la robinet direct in el si las o saptamana pana cumpar pesti?
Aquatica
Member
[Avatar]

IP:

Pana scriu cei mai priceputi ca mine, iti raspund ce am invatat si eu de la ei - asta dupa ce am gresit fatal si mi-au murit toti pestii.

Cel mai bine e sa astepti sa se cicleze acvariul, inainte de a lua pestii. Adica amenajezi acvariul, punand nisip/pietris si plante (depinde de ce fel de pesti vrei, nu toti se impaca bine cu plantele), faci rost de un filtru intern sau extern - in functie de capacitatea acvariului -, asiguri o iluminatie optima, apoi pui apa in acvariu si astepti vreo 4 saptamani. Daca vrei mai multe informatii, citeste despre ciclul azotului. Intre timp pui ceva hrana (preferabil fulgi) in apa zilnic, cate foarte putin, cat tii intre varful degetelor. Faci schimburi de apa de circa 25-30 % cu apa declorinata (de la robinet, dar statuta). Dupa cele 3-4 saptamani poti pune pestisori in acvariu.
Pana atunci mai poti citi despre pesti, compatibilitate, numar acceptabil etc.

Dar ca sa obtii un raspuns mai serios, pune toate datele: dimensiuni acvariu, filtrare, iluminatie etc.

Succes si rabdare! Rezultatele vor fi pe masura. Eu personal sunt in faza de ciclare acum. ;)

This message was edited 1 time. Last update was at 25/12/2016 18:57:19

BlackOps
Junior member

IP:

Acvariul e de 54L, Lungime 50 cm,Latime 33.5 cm,Inaltime 34 cm,Grosime sticla 5 mm, Pompa aer Tetra Tetratec APS 100 , Incalzitor Eheim Jager 50W, 2 x Maternitate plasa Boyu, Lampa 24W t5, Filtru intern Diversa Claro
BlackOps
Junior member

IP:

a si era sa uit ca am mai luat Solutie acvariu JBL Biotopol dar nu stiu cu cat reduce viteza de ciclare
Liv
Ultrahigh member

IP:

Ai aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

o lista de articole. Cele de la generalitati ar fi foarte bine sa le citesti pe toate.

Treceti locatia la profil, citeva vorbe despre tine la "Despre noi" - ce crezi tu.

Biotopol e pt. tratarea apei. Foloseste-l la schimburile de apa dupa ce o sa pui animale.

Ce Claro e? - sint vreo 5 variante. Orice filtru extern e mai bun decit cele interne - la filtre te intereseaza volumul de material filtrant care incape in filtru nu declaratiile producatorului (ca e bun pt. xxx litri)

Vrei acvariu plantat sau doar cu pesti?
Sa nu ai incredere in ce spun vinzatorii din petshopuri - sint acolo ca sa vinda nu sa dea sfaturi. Sint si exceptii.

Inainte de a pune apa in el ti-ar mai trebui substrat si plante (daca vrei plantat).
Daca pui pestii dupa o saptamina o sa inceapa sa moara - vor fi intoxicati cu NH3.

Pune intrebari inainte de a face/cumpara ceva.
Ciclul azotului nu poate fi grabit - doar ajutat - tot cam 4 saptamini dureaza. Vezi poate gasesti un buletin de analiza apei la firma care va da apa - ca sa stii cu ce apa incepi.

As respecta ce a scris Aquatica.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
BlackOps
Junior member

IP:

Multumesc, Claro e de 600lph, si mama mea lucreaza la firma care furnizeaza apa in oras si o sa am analiza apei.
La inceput inca m-am gandit neplantat sa nu mai bat capu si cu plante maxim plante plutitoare vreau sa incep cu pesti guppy,molly
Substrat am luat Nisip Dennerle Crystal Quartz Gravel Diamond Black
Liv
Ultrahigh member

IP:

E cam mic filtrul. As inlocui o parte din buretele lui cu Siporax mini (sau cu alt filtru - preferabil daca poti). Cu cit cantitatea de material filtrant e mai mare filtrarea e mai buna - nu exista filtre prea mari, exista doar filtre prea mici.

Daca citesti cam o ora din sectiunea de generalitati o sa obtii mult mai multe raspunsuri decit o sa-ti dea oricine in citeva zile.

Sint plante care nu au cerinte prea mari - Anubias, Microsorum, Valisneria, Egeria. Cerinte prea mari insemnind ca daca le dai ceva lumina (24W iluminat parca e de ajuns- e alta discutie) si faci schimburi de apa normale (oricum o sa le faci) e de ajuns pentru ele.

Gupy (Poecilia Reticulata) si moli (Mollienesia Sphenops) sint pesti usor de crescut cam in orice fel de apa ai, doar sa iei in considerare ca o sa faca multi pui cu care nu prea o sa ai ce sa faci.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/12/2016 18:18:00

BlackOps
Junior member

IP:

Okey si cand fac ciclarea apei am inteles ca trebuiepus si putina mancare zilnic in apa, dar se poate pune diferite feluri sa zic 3-4 feluri de mancari?
Liv
Ultrahigh member

IP:

Orice mincare - foarte putina zilnic citiva fulgi sau 2-3 bobite sint de ajuns.

Nu se cicleaza apa - se cicleaza filtrul sau mai exact materialele filtrante. Bacteriile care intervin in ciclul azotului (NH3->NO2->NO3 - transformarile din ciclul azotului foarte pe scurt) se fixeaza pe orice suprafata solida. Suprafata mai mare => loc mai mult pt. bacterii. Mai multe bacterii pot sa faca transformarile mai repede. E simplificat foarte mult.

E mult mai bine daca o sa stai o ora (nu cred ca dureaza nici atit) sa citesti sectiunea generalitati - o sa gasesti raspunsul la mai multe intrebari care nici nu le-ai pus inca.

Poti sa bagi apa de la robinet in el - obligatoriu fara pesti.
Citeva ore bune o sa ai bule de aer pe toate suprafetele. Dispar singure fara sa faci nimic.
Eu as pune substratul si plantele inainte sa pun apa - e mult mai usor. De obicei se folosesc acvariile neplantate doar pt, cresterea pestilor. Plantat parca arata mult mai bine.

BlackOps
Junior member

IP:

EPIC FAIL Astazi ma suna curierul( a ajuns acvariul) ma duc afara cu banii zice "Domnu acvariul cred ca e spart" deschidem coletul numa bucati de sticla vedeam pai zic io sa o duceti inapoi de unde a venit ca io n-am comandat puzzle (sigur este vorba de emag au ambalat in carton si atat )

This message was edited 2 times. Last update was at 27/12/2016 19:36:22

Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mai bine incerci sa iti faci tu acvariul.Eu am facut singur acvariul de 150 L fara experienta.Te ajunge mult mai ieftin daca gasesti loc de unde sa cumperim sticla

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2016 19:39:05

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

BlackOps wrote:sigur este vorba de emag au ambalat in carton si atat

Imi pare rau de patania ta ....... treaba cu transportu' acvariilor e cam asa: in toata lumea se transporta in cutia originala din carton. La fel ca lampile pentru acvarii, si ele-s ambalate in cutie de carton. Sau televizoarele ....... si ajung intregi. La noi se cere cofrag din scindura ......

Poze: smilie ... Poze cu plante
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
BlackOps wrote:sigur este vorba de emag au ambalat in carton si atat

Imi pare rau de patania ta ....... treaba cu transportu' acvariilor e cam asa: in toata lumea se transporta in cutia originala din carton. La fel ca lampile pentru acvarii, si ele-s ambalate in cutie de carton. Sau televizoarele ....... si ajung intregi. La noi se cere cofrag din scindura ......

Asta tine de durerea in baraboola a transportatorilor si de obiceiul romanilor de a supra dimensiona/exagera totul. De exemplu, mergi la posta si indrazneste sa spui ca e fragil coletul pe care vrei sa-l trimiti. Imediat o sa ai nevoie de o cutie din lemn, cu coltare metalice si plina cu "pufuleti". Alt exemplu, fara legatura cu subiectul, normele pentru instalatiile electrice din Romania fata de normele din Austria. Comparativ, as putea spune ca fiecare roman are in apartament, in uz, cel putin 3 aparate de sudura si un motor electric de jdemii de cai putere.

Ontopic, suna la Emag, fa retur la colet si cere fie contravaloarea (daca ai platit in avans) fie ambalarea corespunzatoare.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
BlackOps
Junior member

IP:

Nu am platit nimic am facut retur si astept pe vineri sa ajunga alta(sper sa nu fie sparta si ala )
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stai linistit ca pana vineri nu ajunge. Daca vrei sa ajunga comanda altul, ca la primul pana se face returul, constatarea, anularea de comanda, etc, pana la "anul" nu vine altul. Oricum faza cu puzzel-ul mi-a placut

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
BlackOps
Junior member

IP:

scorpionul wrote:stai linistit ca pana vineri nu ajunge. Daca vrei sa ajunga comanda altul, ca la primul pana se face returul, constatarea, anularea de comanda, etc, pana la "anul" nu vine altul. Oricum faza cu puzzel-ul mi-a placut

BlackOps
Junior member

IP:

A ajuns astazi acvariul , in timpul ciclarii sa fac schimb de apa saptamanal?
[Thumb - IMG_0700.JPG]

criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Punand mancare in acvariu, iar ea nefiind consumata, putrezeste, deci trebuie sa mai schimbi apa din cand in când, dar nu chiar saptamanal! Eu, in 4 saptamani de ciclare, am schimbat apa de 2 ori, cam 20%! Si eu am tot 54l cu filtru Claro! In timpul ciclarii eu am avut in acvariu melci physa marmorata luati de pe plantele de la petshop, ei mai mancau din mancare! Poti si tu sa pui cativa, cat mai putini, ca se inmultesc mult!
BlackOps
Junior member

IP:

okey multumesc, si am fost la furnizorul de apa care a dat urmatoarele detalii: pH:7 kH:3-10 gH:8.52
BlackOps
Junior member

IP:

In timpul ciclarii trebuie sa mearga pompa de aer non-stop?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: