[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator cu killifish  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mandan
Junior member

IP:

Buna tuturor!

Dupa mai multe luni de citit informatii pe forumuri si siteuri, m-am decis sa incep cu acvaristica. Fiind impresionat de culorile pestilor killie, am inceput cu ei.
Dau cateva detalii despre acvariu: 40-45 litri net, ciclat din luna iulie, am stat cam 15 zile doar cu apa si bete in el plantat bine zic eu, substrat Akadama, fara nimic deasupra, filtrare 2 filtre interne, un aquaball 130 si o chinezarie umplute doar cu minisiporax si substrat pro;nu am luat extern ca nu am loc de filtru extern,
Acvariul este populat cu 3 M + 1 F de fudulopanchax sjoestedi Niger delta, 1 M + 2 F de fundulopanchax amieti, si mai am 3 cory aeneus pt dezordine
Mai am 3 neritine, o gramada de melci comunitari, ceva melci de substrat si vreo 10 asasini care sper sa ma scape de cei comunitari.
Stiu ca acvariul e cam suprapopulat, dar am primit mai multi killie decat am comandat , iar pe parcurs au mai murit din ei din prostia mea, le-am dat prea multa mancare in primele zile dupa ce i-am luat, s-a facut un boom de NH4 sau nitriti si am pierdut 3 Aphyosemion australe gold foarte foarte fumosi; iar o femela de Niger delta pur si simplu a murit subit, nu stiu cauza, acum cateva zile.Oricum un mascul de Niger delta il voi dona in primavara si posibil si cei 3 cory.
Acum am 2 nelamuriri, poate cei cu experienta ma pot ajuta sa inteleg:
1) Dormitorul unde e acvariul are setata temperatura la 24 C, am termostat, iar in acvariu am 27-29 C, este normal sa fie apa asa de calda?? Evident nu folosesc incalzitor, acvariul are cam un metru de la geam si implicit calorifer, acvariul are si capac dar nu are importanta daca e ridicat sau nu, nu scade temperatura sub 27 nici cum, si as vrea sa o aduc pe la 25 macar
2) substratul Akadama a scazut ph si kh la inceput, pana l-am plantat, apoi a influentat f putin ph si kh; adica la robinet am "minunata apa de Buzau" ph 7,6 cel putin, kh 20, cand am pus acvariul la ciclat am avut ph 6,2-6,4 si kh 1-2, apoi de cand am plantat acvariul am ph intre 7,2 si 7,6 si kh intre 8 si 13; as vrea sa aflu care ar fi posibila cauza am si o aditie de CO2 cu sprayul de la tropica, daca conteaza.
Incerc acum sa scad ph si kh cu conuri arin, turba si frunze catappa, sa vedem cum lucreaza, ca de abia le-am comandat.

Ce pot sa mai zic despre pesti este ca sunt f inteligenti, mai ales femelele si blanzi, iti mananca din palma chiar si sunt destul de rezistenti zic eu dupa 5 luni deja cu ei.
Multumesc pentru raspunsuri la nelamuririle mele daca vor fi.
O seara buna

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2016 18:00:41

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Incalzirea apei din acvariu are la cauze filtrele (consuma energie = degaja caldura) si iluminarea. E prea cald pentru killie, incearca sa montezi un ventilator care sa bata pe suprafata apei. Ai gija sa nu le lasi loc pe unde sa evadeze, sint foarte "saritori".

Poze: smilie ... Poze cu plante
mandan
Junior member

IP:

Da, la iluminare m-am gandit si eu, este un bec PL de 24 W; chestia este ca asta vara am stat doar cu capacul ridicat sus, cred ca la vreo 25-30 cm de luciul apei, si temperatura era la fel, mentionez camera unde e acvariul este izolata si pe afara si pe interior. O sa caut un ventilator, m-am gandit la un Dymax, sper sa-mi intre sub capac ca nu i-am gasit nicaieri dimensiunile.
varolluis
Member

IP:

Eu tin niger delta la 27 de grade si n-am nici o problema cu ei. Vara imi depuneau si la 30-31 de grade in acvariu.
Filtrele alea interne sunt degeaba, la cat de populat este acvariul. Acum eu nu stiu ce buget ti-ai propus, si ce vrei exact de la acvariu, dar daca scopul tau este sa ti killi, in momentul de fata e mult mai bine daca iei niste cutii din alea de plastic (din alea de depozitat, la 20-40 de lei) si tii acolo o specie si in acvariu doar una. Cel mai bine killi separati in functie de specie in cutii si acvariul il lasi cu cory si niste plante.
3 masculi la o femela e mult disproportionat, pentru niger delta. Incearca sa mai iei doua femele. Cory sunt din alt film.
mandan
Junior member

IP:

Intre timp am montat 2 ventilatoare de pc, unul baga unul scoate aer; e multumitor pana acum.
Ph-ul tot nu vrea sa scada,decat putin de tot, cu tot cu turba, conuri arin si catappa, presupun ca are legatura si melcii de substrat in numar mare.Noroc ca asasinii depun oua, asta e bine
mandan
Junior member

IP:

Vreau sa scriu despre o metoda de a atrage melcii de substrat, nu stiu daca s-a mai scris, la mine vad ca a functionat foarte bine desi nu am urmarit sa atrag melcii .
Este vorba despre turba. A pus turba in acvariu, intr-un ciorap de nylon, dupa 24 sau 48 ore aceasta a atras destula apa incat s-a scufundat, apoi am imprastiat turba pe substrat. In maxim o zi, melcii, inclusivi pui de cativa mm au iesit la suprafata, presupun atrasi de substantele hranitoare din turba, si astfel pot fi usor culesi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: