Buna tuturor!
Dupa mai multe luni de citit informatii pe forumuri si siteuri, m-am decis sa incep cu acvaristica. Fiind impresionat de culorile pestilor killie, am inceput cu ei.
Dau cateva detalii despre acvariu: 40-45 litri net, ciclat din luna iulie, am stat cam 15 zile doar cu apa si bete in el

plantat bine zic eu, substrat Akadama, fara nimic deasupra, filtrare 2 filtre interne, un aquaball 130 si o chinezarie umplute doar cu minisiporax si substrat pro;nu am luat extern ca nu am loc de filtru extern,
Acvariul este populat cu 3 M + 1 F de fudulopanchax sjoestedi Niger delta, 1 M + 2 F de fundulopanchax amieti, si mai am 3 cory aeneus pt dezordine
Mai am 3 neritine, o gramada de melci comunitari, ceva melci de substrat si vreo 10 asasini care sper sa ma scape de cei comunitari.
Stiu ca acvariul e cam suprapopulat, dar am primit mai multi killie decat am comandat

, iar pe parcurs au mai murit din ei

din prostia mea, le-am dat prea multa mancare in primele zile dupa ce i-am luat, s-a facut un boom de NH4 sau nitriti si am pierdut 3 Aphyosemion australe gold foarte foarte fumosi; iar o femela de Niger delta pur si simplu a murit subit, nu stiu cauza, acum cateva zile.Oricum un mascul de Niger delta il voi dona in primavara si posibil si cei 3 cory.
Acum am 2 nelamuriri, poate cei cu experienta ma pot ajuta sa inteleg:
1) Dormitorul unde e acvariul are setata temperatura la 24 C, am termostat, iar in acvariu am 27-29 C, este normal sa fie apa asa de calda?? Evident nu folosesc incalzitor, acvariul are cam un metru de la geam si implicit calorifer, acvariul are si capac dar nu are importanta daca e ridicat sau nu, nu scade temperatura sub 27 nici cum, si as vrea sa o aduc pe la 25 macar
2) substratul Akadama a scazut ph si kh la inceput, pana l-am plantat, apoi a influentat f putin ph si kh; adica la robinet am "minunata apa de Buzau" ph 7,6 cel putin, kh 20, cand am pus acvariul la ciclat am avut ph 6,2-6,4 si kh 1-2, apoi de cand am plantat acvariul am ph intre 7,2 si 7,6 si kh intre 8 si 13; as vrea sa aflu care ar fi posibila cauza am si o aditie de CO2 cu sprayul de la tropica, daca conteaza.
Incerc acum sa scad ph si kh cu conuri arin, turba si frunze catappa, sa vedem cum lucreaza, ca de abia le-am comandat.
Ce pot sa mai zic despre pesti este ca sunt f inteligenti, mai ales femelele

si blanzi, iti mananca din palma chiar si sunt destul de rezistenti zic eu dupa 5 luni deja cu ei.
Multumesc pentru raspunsuri la nelamuririle mele daca vor fi.
O seara buna