[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceputul...!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
GabrielaD
Junior member

IP:

Buna, povestea mea...!

Primii mei pesti au fost niste somni pitici (5 cm), cam un kg. Ii cumparasem din hala de la Bucur Obor ca sa-i mananc. Dar, pentru ca acestia nu murisera pana cand am ajuns acasa, i-am pus in apa intr-un vas de bucatarie, asteptand sa-si dea duhul.
A doua zi tot nu murisera...! Ma invarteam in jurul lor si ma intrebam cum sa-i mananc pentru ca nu-mi venea sa-i omor si nici sa-i las sa moara.
In cele din urma, am ales 3 bucati mai mari, am pus o oala cu apa la fiert si cand a dat in clocot, i-am aruncat in ea, punand repede capacul ca sa nu vad chinul lor ... a fost groaznic... si nu am avut ce sa aleg de ei..
Restul pestilor i-am pus in cada sa inoate.
A doua zi, pestii erau tot vii.... Atunci mi-a venit ideea de a pastra cativa dintre ei iar restul sa-i duc la lac. Am intrat pe internet si am cautat diverse informatii despre somnii pitici, dar nu am gasit decat suparari ale pescarilor din cauza ca si altii ca mine dadusera drumul la pesti in lac si acestia mancasera puietul celorlalti pesti...
Nu cred ca va puteti imagina ce era in mintea mea... in lac nu le puteam da drumul... de mancat nu puteam sa-i mananc pentru ca nu mureau... pentru a-mi face baie, trebuia sa-i scot si pe urma sa-i pun inapoi...
Asa ca, mi-am luat inima in dinti, i-am pus intr-un recipient de plastic (mai putin 5 bucati) si am plecat cu ei la lac... Nu o sa spun numele lacului ...
In final, m-am dus la Hornbach si am cumparat un acvariu de 12 litri. Habar n-avem de acvaristica. I-am intrebat pe vanzatori ce pot sa le dau de mancare, iar acestia ridicau din umeri.... Mi-au spus insa ca trebuie sa cumpar si un filtru. Am plecat acasa doar cu un acvariu si mancare pentru pesti de iaz.

Am pus apa, bineinteles cu clor, si cei 5 pesti. Dupa 2 zile, doi dintre acestia au murit. I-am aruncat la pasari. Mi-am spus ca este cazul sa cumpar filtru si m-am dus din nou la Hornbach, dupa aceea la Maxi Pet. De aici am cumparat substratul, cateva plantute si vreo 2 melci neritina.
Melcii au murit dupa cateva zile.
Dar, incepuse sa-mi placa miscarea din acvariu, si pisicilor la fel. Tot dadeau ocol lovind cu labuta in geam, fapt care m-a facut sa mut acvariul intr-un loc mai ferit.
Pentru ca acvariul nu avea capac, m-am tot intrebat ce pot sa pun deasupra pentru a bloca accesul pisicilor. In cele din urma am luat un gratar pentru trafalet. A fost ieftin si practic...

In fine, dupa 2 luni, inca aveam 2 somni pitici, care nu mai erau asa pitici...., si un melc pomaceea. Pestii inotau doar dupa ce stingeam lumina si nu prea mai vedeam activitate.
Oricum, am facut multe greseli in tot acest timp, desi incepusem sa citesc diverse informatii de acvaristica, dar nu despre cresterea somnilor in acvariu. Astfel de informatii nu am gasit.
In cele din urma m-am decis sa fac o schimbare, sa cumpar un acvariu mai mare si niste pesti de acvariu.
Am facut inca o vizita la lac, cred ca pestii sunt foarte fericiti acum..., mai putin pescarii. Le cer scuze pe aceasta cale.

Dupa un acvariu de 12 litri, am luat unul de 25. Am inteles insa ca posibilitatile sunt limitate, asa ca in iulie am trecut la unul de 54. Nici acesta nu-mi ofera prea multe alternative, dar nici loc nu prea am.

In continuare am facut greseli, dar poate imi sunt scuzate, sunt doar de 8 luni in acest domeniu. Sunt novice si dispusa sa invat.
Cred ca din cauza supraaglomerarii au aparut unele probleme in acvariu, fapt ce a condus la moartea guppy-lor, nu si a neoni-lor.
La acest moment sunt in pragul unui restart cu acvariul de 54 litri.

Ma bazez pe sfaturile voastre in continuare si va multumesc pentru toleranta de pana acum.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bine ai venit

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2016 15:16:19

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: