[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reproducere torocatum(hoplo)  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Lucozade
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma ajuta cineva si pe mine daca se poate cu un sfat cu reproducerea la torocatum? Am 4 bucati (1 mascul si 3 femele) de aproximativ 18 luni, femelele deja au burta(evidenta). I-am pus la icrat (pe toti) intr-un acvariu de 100l in care am adugat o buturuga(scade ph-ul pe la 6,5) si o tufa de elodea, am pus o bucata de polistiren si un capac de cutie de margarina pe care am lipit banda izoloatore(pt culoarea neagra, ideea luata de pe net; pe care masculul a agreato, pt a face un cuib) si dupa 3 zile au icrat. Pana aici toate bune, doar ca icrele erau lipite de fundul acvariului nu de cuib.Am crescut cu mult debitul la aer, pt o aerare puternica si astept sa vedem rezultatul. Azi va fi a patra zi de cand au icrat(aprox 100 icre), pestii i-am mutat intr-un acvariu de 75l (au icrat iar ieri , dar au mancat toate icrele). Nu am gasit prea multe informatii pe net si de aceea am apelat la domniile vostre Daca cineva a mai facut torocatum sau poate sa ma ajute cu vreo idee . Multumesc
[Email] [Yahoo!]
Lucozade
Junior member
[Avatar]

IP:

Si ultima tura de icre a fost "halita" de catre parinti. Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu niste idei?
[Email] [Yahoo!]
Lucozade
Junior member
[Avatar]

IP:

Si totusi daca va rog si daca a mai scos cineva torocatul la icrat imi spuneti si mie cum ati procedat? Sa incerc doar cu un mascul si o femela? Ce volum sa aiba acvariul? Ce inaltime coloana de apa?Cu siguranta ati fost si voi incepatori odata si va prins bine un sfat. Multumesc mult!
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Lucozade wrote:daca a mai scos cineva torocatul la icrat imi spuneti si mie cum ati procedat?
Probabil ca nimeni de pe forum nu s-a ocupat cu reproducerea lor. D-aia n-ai primit nici un raspuns, nicidecum din rea vointa.

Eu am vazut la cineva cum se face: omu' a pus pe suprafata apei o bucata de punga neagra. Dupa ce au depus, a scos parintii si in citeva zile au aparut puii - destul de mari si usor de crescut. Acvariu' avea cam 80-100 litri si era umplut cam trei sferturi. Lumina nu era foarte intensa: un singur tub la vreo 10-15 cm deasupra acvariului, fara reflector. Mai multe amanunte nu stiu, sper sa-ti fie de folos informatiile astea.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lucozade
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi mult! Cam ceva de genu e si la mine acum dar am lasat doar un singur mascul si o femela. Inca astept sa vedem daca vor vrea sa icreze si vor binevoi sa si lipeasca icrele de cuib nu de fundul acvariului.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: