[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetra Rummy Nose - puncte albe  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
vlad13
Junior member

IP:

Salutari,

am un acvariu de 30l (30x30x35) cu vreo 8 Neon Tetra, 2 Tetra blue sky, 4 tetra rummy nose si vreo 15 creveti CRS. Pestisori au doar 3 zile in acvariul meu dar se pare ca am deja probleme
Doi din cei patru tetra rummy au cateva puncte albe pe ei, imi puteti spune ce e si ce pot sa fac? Am atasat cateva poze dar din pacate nu sunt foarte reusite pentru ca stau ascunsi, se pare ca blue sky-ul este foarte agresiv si ii pune la respect pe toti (apropo ii vrea cineva? )

multumesc
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salutare..

ca sa poti fi ajutat , trebuie sa dai mai multe detalii: de cind ai acvariulsi de cind ai pestii in acvariu,fauna ,flora ,filtrare (ce tip de fiitru),mediul filtrant,cum faci schimburile de apa,temperatura apei,hrana, daca folosesti fertilizanti si cum ,daca folosesti alte substante pentru tratarea apei... si nu in ultimul rind trece si locatia .poate sunt colegi care sunt mai aproape de tine...si poze.
e foarte greu sa iti spuna cineva ce sa faci sau ce are daca nu cunosc mai multe date iar fotografiile ajuta foarte mult

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
vlad13
Junior member

IP:

adrian09 wrote:salutare..

ca sa poti fi ajutat , trebuie sa dai mai multe detalii: de cind ai acvariulsi de cind ai pestii in acvariu,fauna ,flora ,filtrare (ce tip de fiitru),mediul filtrant,cum faci schimburile de apa,temperatura apei,hrana, daca folosesti fertilizanti si cum ,daca folosesti alte substante pentru tratarea apei... si nu in ultimul rind trece si locatia .poate sunt colegi care sunt mai aproape de tine...si poze.
e foarte greu sa iti spuna cineva ce sa faci sau ce are daca nu cunosc mai multe date iar fotografiile ajuta foarte mult

Acvariul îl am de vreo luna. A func?ionat vreo 2 sapt f?r? vie?uitoare (poate doar câ?iva melci comunitari). Creveti au fost primii, iar acum 4 zile am adus ?i pe?ti?orii.
Temperatura: 26grade constant (înc?lzitorul este fix)
Filtru: interior cu burete pentru bazine pana 200l, este setat mai spre mini
Filtru UV mini
Schimb apa: s?pt?mânal cca 10l (30%)
Am substrat fertil ?i nisip cristal deasupra. F?r? fertilizatori sau alte substan?e inafara de un de Biotopol JBL (pus în apa ce a stat deja vreo 2 zile la aerisit cu vreo ora înainte de a o pune în bazin).
Ca hrana le dau mâncare speciala pentru tetra sub forma de granule - odat? pe zi.

Câteva poze am ad?ugat ?i mai sus dar incert sa prind unele mai clare dac? este nevoie ?i nu în ultimul rand sunt din Ploie?ti.

Liv
Ultrahigh member

IP:

Dupa descrierea ta si faptul ca ai pestii de curind (au fost stresati zdravan) e posibil sa ai Ichthyophthirius multifiliis sau gris in romana (boala punctelor albe).

Pozele tale nu se vad.

Vezi ca sint mai multe articole pe tema asta.

Cel mai simplu e ridicarea temperaturii la 29-30 de grade Celsius cu 2 grade pe zi si mentinerea ei o perioada. Plus eventual introducerea de sare neiodata (obligatoriu neiodata - adica aia de muraturi) - vezi cantitatile de sare prin articole. Daca ar fi al meu as incepe sa ridic temperatura acum. Trebui sa verifici daca pestii tai suporta ridicarea temperaturii si sarea.

Cel mai bine e sa citesti articolele.

Atentie la medicametele recomandate. Omoara crevetii. As muta crevetii in altceva - chiar si un borcan de 10 litri cu citeva plante din acvariul vechi - pentru 2-3 saptamini cit timp faci tratamentele.

Mai asteapta un sfat - eu am vazut gris doar la altii. Dar tot as incepe sa ridic temperatura in locul tau si sa dau drumul la o pompa de aer.

PS: Treceti locatia la profil (am vazut ca esti din Ploiesti) si daca vrei te poti prezenta la "Despre noi" in citeva vorbe. Incearca sa nu mai folosesti diacritice, nu sint suportate de forum.
PS2: Parca ai cam multi pesti pentru 30 de litri - in sectiunea articole e unul despre numarul de pesti.

This message was edited 3 times. Last update was at 08/11/2016 09:53:49

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
vlad13
Junior member

IP:

Liv wrote:Dupa descrierea ta si faptul ca ai pestii de curind (au fost stresati zdravan) e posibil sa ai Ichthyophthirius multifiliis sau gris in romana (boala punctelor albe).

Pozele tale nu se vad.

Vezi ca sint mai multe articole pe tema asta.

Cel mai simplu e ridicarea temperaturii la 29-30 de grade Celsius cu 2 grade pe zi si mentinerea ei o perioada. Plus eventual introducerea de sare neiodata (obligatoriu neiodata - adica aia de muraturi) - vezi cantitatile de sare prin articole. Daca ar fi al meu as incepe sa ridic temperatura acum. Trebui sa verifici daca pestii tai suporta ridicarea temperaturii si sarea.

Cel mai bine e sa citesti articolele.

Atentie la medicametele recomandate. Omoara crevetii. As muta crevetii in altceva - chiar si un borcan de 10 litri cu citeva plante din acvariul vechi - pentru 2-3 saptamini cit timp faci tratamentele.

Mai asteapta un sfat - eu am vazut gris doar la altii. Dar tot as incepe sa ridic temperatura in locul tau si sa dau drumul la o pompa de aer.

PS: Treceti locatia la profil (am vazut ca esti din Ploiesti) si daca vrei te poti prezenta la "Despre noi" in citeva vorbe. Incearca sa nu mai folosesti diacritice, nu sint suportate de forum.
PS2: Parca ai cam multi pesti pentru 30 de litri - in sectiunea articole e unul despre numarul de pesti.

Am reatasat pozele, sper ca se vad acum.
Asa cred si eu ca ar fi gris, doar ca punctele nu par asa de dese si mici ca in pozele gasite pe internet
Din pacate nu am cum sa urc temperatura, incalzitorul este fix ... poate sa cumpar altul dar imi este teama ca, crevetii nu vor rezista (mai au si oua). cred ca mai bine scot pestii si ii pun intr-un bol ceva si sa incerc mai intai cu urcarea temperaturii.
Ca numar de pesti cred ca sunt ok, am vazut ca vreo 20 de neoni maturi (5cm) ar fi max intr-un acvariu de 30l, ai mei au max 2cm.
[Thumb - 20161107_235817.jpg]

[Thumb - 20161107_235820.jpg]

[Thumb - 20161107_234300.jpg]

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Din pacate, informatia cu 20 neoni in 30 litrii de apa nu este concludenta, este chiar total neindicat sa te iei dupa ea. Unui peste la dimensiunile celor care ii ai tu,ii trebuiesc aproximativ 2l de apa la un cm. Fa un calcul ca pestii vor creste si aflii cam pe unde te aflii in momentul actual ca suprapopulare.
Pestii tai au gris, exact cum ti-au spus si colegii mai sus. Scoate crevetii de acolo si creste temperatura, crevetii in general se tin pe la 22-24-grade.
[ICQ]
Liv
Ultrahigh member

IP:

E gris. In pozele care le-ai vazut sint diverse stagii de infectare. Trebuie tratati toti pestii. Netratat grisul e mortal.

Aici: http://www.planetinverts.com/Crystal%20Red%20Shrimp.html
zic ca CRS pot sa reziste la 18 grade Celsius. Probabil sub 20 de grade nu se mai reproduc. Peste 26 de grade risti sa ii pierzi.

Orice tratament se face cel mai bine intr-un bazin steril. Fara sol, fara plante, fara decor, doar cu o piatra de aer si filtru. Daca muti pestii pentru tratament sa nu ii pui inapoi in acvariu cel putin 2 saptamini. Daca muti crevetii sa te asiguri ca ai eliminat sarea (prin schimburi de apa) sau medicamentele (cu carbune activ).

Un incalzitor cu termostat e 30-50 lei. Acvariul e mic deci temperatura variaza destul de mult cu cea din casa. La CRS nu le plac variatiile - desi daca ai femele cu icre inseamna ca se simt bine.

Cred ca cel mai simplu ar fi sa muti pestii intr-un recipient de 20-30litri, o piatra de aer si un burete ca sa ii tratezi separat. Cu un incalzitor de 25-50W ridici temperatura la 30 de grade Celsius. Schimburi de apa dese. Daca muti pestii acvariul il lasi asa cum e - grisul o sa dispara din acvariu (fara nici un peste) in citeva zile.

Ar fi bine sa te horasti repede ce poti sa faci. Grisul are un ciclu de viata de aproximativ 48 de ore - in 2 zile pesti vor fi suprainfectati. Orice ai de gind sa faci trebuie sa muti sau crevetii sau pestii.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2016 11:56:15

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
vlad13
Junior member

IP:

Liv wrote:E gris. In pozele care le-ai vazut sint diverse stagii de infectare. Trebuie tratati toti pestii. Netratat grisul e mortal.

Aici: http://www.planetinverts.com/Crystal%20Red%20Shrimp.html
zic ca CRS pot sa reziste la 18 grade Celsius. Probabil sub 20 de grade nu se mai reproduc. Peste 26 de grade risti sa ii pierzi.

Orice tratament se face cel mai bine intr-un bazin steril. Fara sol, fara plante, fara decor, doar cu o piatra de aer si filtru. Daca muti pestii pentru tratament sa nu ii pui inapoi in acvariu cel putin 2 saptamini. Daca muti crevetii sa te asiguri ca ai eliminat sarea (prin schimburi de apa) sau medicamentele (cu carbune activ).

Un incalzitor cu termostat e 30-50 lei. Acvariul e mic deci temperatura variaza destul de mult cu cea din casa. La CRS nu le plac variatiile - desi daca ai femele cu icre inseamna ca se simt bine.

Cred ca cel mai simplu ar fi sa muti pestii intr-un recipient de 20-30litri, o piatra de aer si un burete ca sa ii tratezi separat. Cu un incalzitor de 25-50W ridici temperatura la 30 de grade Celsius. Schimburi de apa dese. Daca muti pestii acvariul il lasi asa cum e - grisul o sa dispara din acvariu (fara nici un peste) in citeva zile.

Ar fi bine sa te horasti repede ce poti sa faci. Grisul are un ciclu de viata de aproximativ 48 de ore - in 2 zile pesti vor fi suprainfectati. Orice ai de gind sa faci trebuie sa muti sau crevetii sau pestii.

Multumesc pentru sfaturi.
O sa caut maine un acvariu mic, un filitru si un incalzitor. O sa mut pestii, crevetii nu cred ca ii voi putea gasi pe toti (au multe locuri sa se ascunda) si par sa se simnta foarte bine acolo. Cat despre temperatura apei (26grade) pentru creveti eu zic ca este ok, incalzitorul este special pentru cresterea si inmultirea crevetilor fixat la 25 grade (pe termomentru zice 26 ... probabil nu cel mai exact de pe planeta ... a costat 8 lei ).
vlad13
Junior member

IP:

narcis wrote:Salut. Din pacate, informatia cu 20 neoni in 30 litrii de apa nu este concludenta, este chiar total neindicat sa te iei dupa ea. Unui peste la dimensiunile celor care ii ai tu,ii trebuiesc aproximativ 2l de apa la un cm. Fa un calcul ca pestii vor creste si aflii cam pe unde te aflii in momentul actual ca suprapopulare.
Pestii tai au gris, exact cum ti-au spus si colegii mai sus. Scoate crevetii de acolo si creste temperatura, crevetii in general se tin pe la 22-24-grade.

O sa incerc sa mai reduc din numar, probabil voi ramane cu cei 8 neoni (asta pentru ca aduce o culoare interesanta in acvariu). Dar momentan toti sunt mici si sper sa am timp sa-i fac bine si sa le gaesc o noua casa, din pacate nu am spatiu pentru un acvariu mai mare.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: