[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Constructie acvariu marin 650L + sump  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
Raze_reef
Junior member

IP:

Buna tuturor,
Am inceput aceasta postare din dorinta de a afla si parerile altora cu privire la constructia acvariul care urmeaza a fi lipit de mine. Va prezint urmatoare:
Acvariu
1800 mm L x 600 mm l x 600 mm h
Intarituri de a lungul mariginilor sus din sticla de 10 mm grosime si latime de 100 mm. Intariturile din partea de jos Vor fi longitudinale si transversahe H-uri. Acvariul va fi lipit cu fundul flotant. Va fi sustinut pe un suport construit din otel din profile de 50x50x3mm si va avea inaltimea de 90 cm. Suportul este pe comanda, sticla sper ca va fi saptamana aceasta.
Fundul va avea 4 gauri de 32mm in partea centrala- spate si va fi cu sistem bean animal si un bulkhead va fi pentru return. Pentru lipit voi folosi Dow Corning 881 cu grosimea de 3 mm .
sump - ul
1000 L x 450 l x 450 mm h
Va fi creat din sticla de 10 mm grosime cu inatrituri in partea de sus din sticla de 8 mm cu 100 mm latime, impartit in 4 compartimente:
1. Ciorapi filtranti si drain
2. Skimmer si reactor
3. Nu stiu inca
4. Pompa retur
Pentru echipamente m-am orientat spre gama sicce. Dar momentan nu am achizitional nimic din echipament. Sistem va fi destinat sa fie folosit cu ZEOvit.
Astept parerile voastrea sau sugestii ca nu stica sa mai auzim una alta despre experientele altora, bune sau rele.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit pe forum!

- acvariul are cote misto si are sanse sa iasa foarte aratos.
- sticla mi se pare subtire, la 10 mm... eu as folosi geam de 12 mm, barem la foile mari.
- profilul pentru suport este foarte in regula, tot teava din aia am si eu la standul bazinului meu.
- DowCorning = very good.
- la sump te-ai cam incurcat, este?
- bazinul va fi "reef", sau va fi "fish only"?
- vezi ca ai uitat de rezerva ATO.
- cu ce-l luminezi?
- ce experienta ai cu acvaristica?

PS: Completeaza-ti profilul, cu orasul de resedinta (My profile - Location).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Raze_reef
Junior member

IP:

Eu eram mult mai curios sa vad ce spune lumea despre grosimi sticla si etc. Am si mentionat ca inca nu ma gandesc la echipament. Ato probabil va fi osmolatorul.
Raze_reef
Junior member

IP:

Sticla la geam am uitat sa mentionez ca va fi de 12 mm doar intariturile de 10 mm.
atar
Membru de baza

IP:

La sump cred ca e prea mult 10mm.
Eu am sump-ul de 120x45x45 cu sticla de6mm.
In sump nivelul apei este intre 30 si 35cm, si e compartimentat in 3 cu doua randuri de despartitoare, care au si rol de ranforsare.
Numai fundul sump-ului l-am facut cu sticla de 8mm.
Iti garantez ca e suficient.
La acvariu nu cred ca scapi fara o intaritura transversala la 180cm lungime.

Spor la treaba

Raze_reef
Junior member

IP:

Doua de 180 pe comanda si doua jos. au fost luate in calcul deja.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

La bazin, geamul de 12 mm e perfect... cu intaritoarele aferente, nu o sa te doara capul.
Eu am inaltime de 55 cm si am doar intaritoare longitudinale... ca o "rama", din foi duble de 10 mm (late de 60 mm).
Bazinul meu are 2 metri lungime.

Pentru sump, e suficient si geamul de 8 mm.

PS: Completezi si tu orasul de resedinta, sau e ceva secret?

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Raze_reef
Junior member

IP:

No way, doar ca de pe telefon nu vad niciunde buton de profil. Sunt din Arad, si nu prea stiu pe nimeni reefer in Arad. Chiar as fi fericit sa stiu ca ar fi de la cine sa cumpar frag-uri si sa facem schimb.
Oricum voi pune poze pe parcursul constructiei tot in acest topic si probabil ca voi face si un blog dedicat anume unde sa pot posta despre evolutie si chimia apei.
P.S. Si din Timisoara ar fi binevenit cineva cu acvariu marin dispus pentru schimb de frag-uri. Acvariul va incepe sa fie populat cel mai devreme si in cel mai fericit caz incepana cu luna Mai 2017.
Apropo are cineva in acvariu nisip Aragonite 1-3 mm precum vand cei de la echipamenteacvarii.ro? O poza cum arata in acvariu ar fi mai mult decat binevenita multumesc frumos.

This message was edited 2 times. Last update was at 17/10/2016 20:01:36

Raze_reef
Junior member

IP:

Modelul de suport care l-am dat astazi sudorului + va avea picioare reglabile.
image
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1. Avem colegi din Timisoara, Oradea, Cluj, Satu Mare... parca si din Arad era cineva (sper sa nu ma insel)... vei gasi ajutor pe-aproape, stai linistit.
2. NU pune picioare reglabile la stand!!!... orizontalitatea o rezolvi din niste pene subtiri de tabla, de latimea profilului.
- sus, pe blat, recomand o bucata de polistiren expandat / cauciuc / etc.
- modelul ala de stand arata foarte bine... atentie la ce-i spui mesterului, deoarece in ala din poza nu poti baga sump.

Pentru ceva lucrari pe CNC (plexi, capace, reactoare, etc) ia legatura cu Subi (e din Timisoara): http://www.acvariu.ro/forum/user/profile/8277.page

Raze_reef
Junior member

IP:

I-am explicat deja ca fara sustinere pe mijlic in laterale, deci am gol de 50 cm si sump -ul are latimea de 45 cm. Si am facut mentiunea ca acvariul va fi cu fund flotant, cum sunt acvariile Juwel. Deci nu se pune problema de polistiren sub el fiind total nerecomandabil. Tocmai din acest considerant am mers pe picioare reglabile/500 kg pe picior x 6 picioare total( conform producatorului) . In Arad sincer nu am auzit pe nimeni cu acvariu marin... si crede-ma ca am vorbit si cu baietii care au magazine de acvaristica.
P.S. Mersi pentru sfat cu CNC - ul dar momentan nu am nevoie de acryl/plexi, tocmai deasta am mers pe sticla deoarece un acvariu din acryl avea un pret peste 10.000 lei la aceste dimensiuni.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 20:24:03

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Cred ca nu mi-e clar ce 'reaku inseamna aia fund flotant... poti sa ma lamuresti?
- Picioarele alea vor fi concentratori de tensiune... poa' sa-ti crape gresia. Ai nevoie de asa ceva?

De Shubi ti-am zis pentru ca e in Timisoare si are si corali.
El poa' sa faca reactoare, lampi cu leduri, capace diverse, etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 20:27:42

Raze_reef
Junior member

IP:

Prin flotant spun = Lateralele acvariului vor fi lipite in jurul fundului si nu pe el.
Eh, aici ai dreptate cu picioarele dar tinand cont ca e destul de ok gresia sper sa nu fie cazul. Cand ajunge stand-ul voi sta sa analizez putin suprafata de contact si daca va fi cazul le voi marii suprafata de contact la talpi cu ceva material tare sau placa de otel.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Aha, deci flotant inseamna ce credeam eu... fund incadrat intre laturi.
Ok, dar de ce zici ca nu se recomanda sa pui polistiren dedesubt?
Si, ce legatura are bazinul tau cu alea de la Juwel?... pentru ca alea au o rama de plastic la baza, iar geamul sta "suspendat" (ca sa zic asa).
In cazul tau, eu te-as sfatui sa pui bazinul pe ceva care sa preia eventualele neregularitati ale standului. De aia ti-am zis de polistiren/neopren/cauciuc, etc.

Cu picioarele alea, fa cum vrei...

Raze_reef
Junior member

IP:

Pentru iluminat vroiam un sfat bun. Deci problema e urmatoarea
Mi- as dorii si eu 3 bucati de radion xr30 pro sau macar maxspect spectral ) sau chiar si ai hydra 52, dar sincer citind foarte mult pe reefcentral, am descoperit ca foarte multa lume are succes fara probleme cu o varianta de led-uri chinezesti relativ CHEAP, si am decis sa incerc aceasta varianta http://m.ebay.co.uk/itm/WIFI-Dimmable-165W-LED-Aquarium-Light-Timer-Lighting-Reef-Marine-Coral-Fish-Tank-/251956778726?nav=SEARCH
Foloseste/a folosit cineva? Cei de pe alte forumuri au spus ca sunt super ok.
Raze_reef
Junior member

IP:

koala wrote:Aha, deci flotant inseamna ce credeam eu... fund incadrat intre laturi.
Ok, dar de ce zici ca nu se recomanda sa pui polistiren dedesubt?
Si, ce legatura are bazinul tau cu alea de la Juwel?... pentru ca alea au o rama de plastic la baza, iar geamul sta "suspendat" (ca sa zic asa).
In cazul tau, eu te-as sfatui sa pui bazinul pe ceva care sa preia eventualele neregularitati ale standului. De aia ti-am zis de polistiren/neopren/cauciuc, etc.

Cu picioarele alea, fa cum vrei...

Pentru ca se va lasa placa de sticla de pe fund fiindca pe ea apasa intreaga greutate a apei, laterale avand baza individuala si astfel se va distanta siliconul extraordinar de mult si baza va fi mai jos decat laterale= 99% se va lasa cu multe lacrimi.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Este prima oara cand aud aceasta teorie... sincer, mi se pare fantezista. Da' nici la asta nu mai zic nimic.
O sa vezi ca suntem foarte saritori si ca ne place sa impartasim din experientele si cunostintele noastre... da' nu ne place sa insistam.

- Cam jumatate dintre colegii de la sectia asta (bazinele marine) au lampi DYI - cu leduri... ia si tu topicurile la rand si vezi daca gasesti raspuns la intrebarile tale.
- Deasemenea, in rubrica "Hardware" mai sunt cateva discutii pe tema asta.
- Un topic extrem de util este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27602.page (se adreseaza bazinelor plantate, dar e vorba de lampa cu leduri).

Raze_reef
Junior member

IP:

Modul de lipire despre care vorbesc eu este utilizat de foarta multe lume, si e o tehnica de lipire utilizata in special pentru acvarii peste 400 L. Asa am inteles si eu)
Cat despre LED - uri , mersi. Am sa vad la momentul respectiv ce sa aleg.
Voi posta curand in aici post, poze cu acvariul si sticla si cum le coi lipii cat si poze cu sump.
dan_florin
Membru de baza

IP:

Raze_reef wrote:Pentru iluminat vroiam un sfat bun. Deci problema e urmatoarea
Mi- as dorii si eu 3 bucati de radion xr30 pro sau macar maxspect spectral ) sau chiar si ai hydra 52, dar sincer citind foarte mult pe reefcentral, am descoperit ca foarte multa lume are succes fara probleme cu o varianta de led-uri chinezesti relativ CHEAP, si am decis sa incerc aceasta varianta http://m.ebay.co.uk/itm/WIFI-Dimmable-165W-LED-Aquarium-Light-Timer-Lighting-Reef-Marine-Coral-Fish-Tank-/251956778726?nav=SEARCH
Foloseste/a folosit cineva? Cei de pe alte forumuri au spus ca sunt super ok.

Salut si bine ai venit!

Referitor la lampa, am eu una asemanatoare cu cea din link-ul tau, dar fara WIFI, dimabila pe 2 canale. Ce pot sa-ti spun...? Pentru nevoile mele, e perfecta, dar atat a mea, cat si cea din link, nu pot fi programate (rasarit, mijlocul zilei, apus, etc), lucru care poate nu o sa-ti placa, insa eu, folosesc o priza programabila si setez lumina undeva la cca 50% din puterea ei (asta in cazul meu). Succes!
[Email] [Yahoo!]
Raze_reef
Junior member

IP:

Bun, am vazut model care este programabila de pe telefon si costa cam tot pe acolo max 10 eur in plus pe lampa.
Intrebarea este : Merge sa cresc corali cu ele sau nu? 3 bucati ar acoperii cam toata suprafata acvariului care va fi realizat.
Mersi

Forum Index » Bazine mari
Go to: