Pana la urma am luat un LED DL 6000-6500 k(l-am montat pe capac langa cel vechi). E de 5w dar mi se pare ca are o lumina mult mai puternica/clara decat neonul vechi PL24w de mai sus(care are o tenta alb-albastru). De asemenea am luat si easy profito si cateva plante easy,ludwigia si hygro, plus mult anubias vechi... lucrurile arata decent...dar departe de ce-mi doresc. Urmatorul pas e bomba CO2 de care sincer sa fiu imi e cam frica(dar asta e subiectul altei discutii) si inca un neon T5 24 w care sa-l inlocuiasca pe cel vechi. Sincer nu ma pot hotara care sa fie, am tot citit zeci(da!!!) de discutii prin forumuri. Cel recomandat(JBL Tropic) de colegul de mai sus e foarte bun pt plante(cu siguranta pt cele easy ale mele), dar am vazut/citit ca are o lumina cam galbena. Nu ma hotarasc deoarece vreu sa nu fie spre galben tenta luminii, mai degraba spre albastru(nu chiar ca cele marine, dar oricum), sa fie bun pt plante, sa aiba lumina placuta ochiului si mai ales sa redea(sau amplifica) bine culorile pestilor, in special albastru si orange daca s-ar putea si de ce nu si rosu

Cam multe conditii si de aceea alegerea e grea...JBL Solar Natur pare a fi cel mai apropiat de ce-mi doresc, dar nu l-am vazut live(doar pe youtube).
Rog pareri. Multumesc anticipat!
Abia acum am vazut ca am postat la "Acvaristica marina"...acvariul e cu apa "dulce". Daca poate cineva muta...Multumesc si scuze pebtru greseala.
ps: Capacul are 60 cm, dar locul unde e incastrat vechiul neon are doar 46-47 cm si nu as vrea sa decupez din capac. Deci si aici am limitari, cele mai mici neoane T5 sunt de 44 cm(cu soclu probabil ca si la astea voi avea probleme la montaj).