Am un acvariu de 35 l. Initial am avut 4 scalari pe care i-am crescut 3 luni si nu am avut probleme cu ei. Brusc nu au mai avut pofta de mancare si se retrageau in colturi. 3 mi-au murit in decurs de 2 zile. Cred ca toti aveau dificultati in respiratie pentru ca stateau la suprafata apei si respirau repede si adanc. Al IV-lea parea sanatos, asa ca i-am luat o femela (era mascul). Intr-o saptamana a murit si el. Toti aveau abdomenele umflate desi nu mancasera mai nimic. De atunci, cum cumpar un scalar, moare cel pe care deja il aveam. Pana acum mi-au murit 5 scalari, ultimul, spre deosebire de ceilalti, pe langa abdomen umflat mai avea si ochii iesiti din orbite si puncte sangerande la colturile interioare si la gura. Nu au avut nici un semn exterior (puncte albe, aripioare destramate etc). Acum am 2 scalari (ultimul achizitionat a fost un mascul) iar femela nu mai vrea sa manance de vreo 4 zile.
Va implor ajutati-ma pentru ca sunt disperata!
Imi este frica sa nu aiba toti aceeasi soarta.
Am uitat sa va spun: mai nou si masculul xifo refuza hrana si sta la suprafata apei. Pare si el putin balonat.
Pai, de ce-i dai daca sunt asa bolnavi? Poate fericesti si pe altcineva?