[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare spliter de la Aqua Medic pentru reactor CO2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Am nevoie de putin ajutor: pentru reactorul DYI din filtru de apa vreau sa folosesc un T (acum am o improvizatie) de la Aqua Medic http://www.aqua-medic.de/index.php?r=catalog/product&id=245&cid=2

Dar pe toate siteurile spune ca e pentru furtune 16/22 dar pe el scrie 15 mm

image

A mai folosit cineva pe ala de 15 mm la furtune 16/22? (fara coliere sau alte improvizatii)
Intr-o vreme il vindeau si pe reef.ro (http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/accesorii_diverse/Reducing_T_piece_16_22_4_6)

Merci,
Radu

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

La link-ul care l-ai dat tu scrie clar care varianta este ptr ce furtun

[Thumb - am.jpg]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

masoara diametrul exterior al stutului care trebuie sa fie mai mare de 16mm cat are la interior furtunul 16/22. T-uri parca am vazut la Hornbach la raionul de pesti.
Vezi ca se gasesc T-uri si la raioanele cu fitingaraie de udat gradina (au si Gardena si alte marci).

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2016 17:14:52

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@Lucian: Nu am T-ul. Vreau sa-l comand online de pe site-urile din afara dar, inainte, vreau sa ma asigur ca nu dau 14 euro (cost produs + transport) pe ceva pe care nu-l pot folosi.
In poza mea din primul post scrie de ? 15 mm.

Pe ala de la Gardena (sau ceva asemanator de la alt producator) nu l-am gasit prin magazinele de gricolaj. Am incercat sa-l comand online dar nu livrau decat engross firmelor.

PS. ? e defapt simbolul diametrului pe care forumul nu-l stie

This message was edited 2 times. Last update was at 22/07/2016 07:47:03

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Acum inteleg: tu vrei un T prin care sa introduci CO2 pe un traseu de apa care duce la un filtru de apa unde sa aiba loc amestecul. Corect?
Am mai scris in mai multe randuri ca cel mai usor este sa introduci CO2-ul prin dopul din filtrul de apa (in capacul filtrului este un dop care prin desfacere se micsoreza presiunea din filtru pentru a putea fi desfacut). Are un filet de 1/8" (parca) - trebuie masurat. Acolo se ataseaza un racord de la sistemele de osmoza (vezi www.wts-online.ro sau alte firme de genul asta), racord care merge perfect cu tuburile de CO2... Altii au infiletat direct racorduri de distributie de aer pentru acvarii in peretele de sus al filtrului (mai greu de facut daca nu te pricepi).
Sunt doua tipuri de dopuri: cu filet interior in care se infileteaza un dop (pe asta il doresti) si cu filet exterior in care se infileteaza un capac (nu este bun pentru ca nu am gasit nicio piesa care sa aiba filet interior cu care sa cuplez furtunul de CO2.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2016 08:05:12

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, asta vroiam ca o alternativa a clasicei gauri in capacul filtrului si montarea unui robinet metalic de aer cu filet.

Am sa caut acel racord. Revin cu detalii. Multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2016 09:41:30

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu am piesa asta pentru furtunuri 12/16 si se potriveste bine.
e drept ca pe piesa pt furtunuri 12/16 scrie ca are 12mm in timp ce pe aia pentru 16/22 scrie ca are 15mm, dar sunt sigur ca se potriveste, sunt facute standard.

1mm in minus nu conteaza, oricum trebuie sa pui niste coliere pe cele 2 capete sau macar soricei ca sa securizezi legatura.

dar nu asta e problema.
problema este ca partea mica are cam 1 cm lungime, nu are capac de fixare ca la racordurile de osmoza, nu poti sa pui nici colier nici soricel pt ca diametrul este prea mic, si din cauza asta eu nu as folosi-o pentru alimentarea cu CO2, pentru ca e presiune si poate sa sara, moment in care filtrul va pompa apa in casa.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: