[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru Hagen Aqua Clear  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
BettaChuck
Member

IP:

A avut cineva filtru Hagen Aqua Clear? L-am vazut recomandat pe diverse forumuri de acvaristica si am zis sa intreb aici. Ma gandesc fie la Hagen Mini fie la Hagen 150(singurul motiv pentru care imi e frica sa optez pentru 150 e ca imi e sa nu fie prea puternic pentru locatarul acvariului-un Betta foarte voalat).
http://www.petshopconstanta.com/pesti/Filtre-86/Hagen-Aqua-Clear-Mini-1476.html
Intre Hagen si Aquael asta? http://www.petshopconstanta.com/pesti/Filtre-86/Aquael-Filtru-Extern-FZN-1-4243.html

This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2016 15:47:36

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ambele-s cam acelasi lucru, diferentele dintre ele nu te intereseaza (pentru un bazin cu betta).
- indiferent de alegerea facuta, regleaza-l cat mai "mic",
- betta sunt pesti lenti, care nu agreeaza curentii puternici de apa.
- daca pui perlon inauntru, spala-l regulat.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
BettaChuck
Member

IP:

Multumesc frumos! Ce medii de filtrare imi recomandati?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pentru un filtru de marimea aia, eu as merge pe ce e mai bun: Matrix.
Cu rezultate excelente poti merge si Siporax... de asemenea, cam toate firmele serioase au si materiale de filtrare biologica (Eheim, Fluval, etc).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
BettaChuck
Member

IP:

Despre siporax am citit si eu si singurul motiv pentru care nu vrea sa optez pentru el e faptul ca reduce NO3 si cum eu am acvariu plantat, as prefera ca NO3 -ul sa ajunga la plante. Voi merge pe matrix, multumesc pentru sfat! O ultima intrebare: doar Matrix pun nu? Fara alte medii de filtrare?
LE: stiu ca si matrix reduce NO3 dar la siporax asta se presupune ca e "punctul forte".

This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2016 19:25:06

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Toate mediile de filtrare biologica fac acelasi lucru: mananca nitritii!
NU nitratii!

- unele sunt mai eficiente decat altele, dar toate au acelasi scop final,
- cu cat e mai poros (materialul), cu atat mai multe bacterii il colonizeaza => ciclul azotului => amoniacul se transforma in nitriti, iar nitritii sunt transformati in nitrati,
- nitratii ii scoti doar cu schimburile de apa... sau prin procese anaerobe, in reactoare "la picatura" (nu e cazul aici).

Eu as pune orice material biologic gasesc la momentul respectiv... plus, deasupra, un strat de vata-perlon.
Atentie la perlon, trebuie spalat/curatat/inlocuit la cateva zile!

BettaChuck
Member

IP:

Stiu asta, dar am citit ca Siporax reduce nitratii(NO3) care nitrati intelesesem(gresit se pare) ca sunt folositi de plante. De asta am scris ceea ce este mai sus. Multumesc pentru clarificare si pentru sfaturi!
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Iti raspund in cunostinta de cauza. Am pe fiecare acvariu marin cate un AC20.

Hagen AquaClear AC20 vine pe Fluval Edge 23 si 46L.
Are un sistem tray, in care apa circula de jos in sus prin medii.
Daca se colmateaza un mediu, are sistem de by-pass. Ideea e ca nu iti va da apa pe afara.
Exista burete de pre-filtrare care se pune pe intake (elimini nevoia de perlon). Daca acest burete se colmateaza, filtrul va recircula apa existenta prin medii (circuit inchis), ceea ce inseamna ca mediile nu se vor decicla. Are debitul reglabil.

Ai nevoie de 10 cm in spatele acvariului si tolereaza pana la vreo 15 mm grosime la sticla.

Din cate stiu, variantele mai mari (AC30, AC50, AC70, AC100 etc) sunt facute pentru piata din SUA, cu pompe de 110V.
Stiu sigur ca pompa de la AC50 e identica cu cea de la AC20, folosind insa un rotor care produce un debit dublu.

Fiind facute in Hong Kong, unde folosesc 230V, nu m-ar mora daca exista si variante compatibile cu prizele noastre, fara invertor de tensiune. Eu in UK n-am gasit.

IP:

Multumesc pentru informatii! Il cumpar din Romania deci ma astept sa fie compatibil cu prizele noastre sau macar sa se mentioneze in descrierea produsului daca e nevoie de adaptor. Cat de zgomotos este filtrul acesta?
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

AC20 este silentios, la modul ca poti dormi cu acvariul la cap.
Te poti astepta sa fie mai zgomotos la inceput, dar dupa o vreme nu se mai aude de loc (nu cred ca e biofilmul, pentru ca dupa o curatire cu otet si apoi cu inalbitor nu a redevenit zgomotos).

Marele dezavantaj daca il folosesti cu buretele de prefiltrare este ca nu face filtrare mecanica pentru particule mari.

Mai exista un burete alb care se poate pune primul in tray. Eu il folosesc cu vata sintetica doar la schimburile de apa, cand scot buretele (il spal cu apa fierbinte) si mediile de filtrare (le spal cu apa veche de depuneri mecanice). Astfel scot impuritatile mai mari, gen algele curatate de pe pereti, mizerie din nisip si depunerile de pe pietre.

[Avatar]

IP:

M-am uitat la linkul tau, AC mini este AC20.

Am un filmulet cu filtrul meu (a fost primul pe care l-am avut, merge de trei anisori fara probleme) ca sa-ti faci o idee:

IP:

Da, asa am constatat si eu, AquaClear mini al nostru e echivalentul AC20, pana si ambalajul e acelasi. Foarte silentios filtrul, cred ca e mai silentios si decat ce am eu acum. Pe acesta o sa il cumpar, multumesc frumos pentru toate informatiile!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: