[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Început oarecum  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Kiltech
Junior member

IP:

Bun? ziua! Bine ca am g?sit acest site! Am câteva întreb?ri fiind la al2lea acvariu al meu în acest timp scurt...
Primul acvariu a fost de 25l ?i din p?cate a fost prostia sa îl populeze cu pe?ti(1375lei)?i plante ?i restul înainte sa m? documentez.....îmi cer scuze! Pe?tii r?ma?i au fost mutat îl cel urm?tor de 100l (cred)! Am înc?lzitor, filtru intern, filtru etern,lampa ...cred ca tot ce trebuie pt început! În ultima luna am reu?it sa reproduc xipHo, molly galben,guppy...Din copil?rie ?tiu ca am mai reprodus gurami albastru....stabilizatoare de apa am luat deci totul e în regula acum!problema :

1.am ceva plante dar substratul nu cred ca e suficient
2.puii de gurami perlat sunt 2 femele care tot timpul se alearg? ca nebunele
3.am 2 tetrazon voalat cred ....mai trebuie 4?
4.dac? bag tetrazon verde rezista restul (guppy,gurami, 12 cory din care 6 voalat, xipho,molly,caras, betta, scalar)
5.ce plante sa le pun ca sa nu le m?nânce carasul
6.perioada de gesta?ie la vivipari difer??
7.lumina trebuie cu por?ia
8.îmi pl?ceau toracatus (parc? a?a se numeau).pot sa bag 2?
9.sper ca nu o sa m? acuza?i se neglijenta. ...îmi dau tot interesul dar dup? ce am cheltuit 1375 lei pt pesti într. Un acvariu de 25 l nu mai am încredere în pet shop!
10.careva din tm schimba mascul gurami perlat cu femela?
11.va Mul?umesc din suflet ?i dac? cineva m? poate ajuta cu ceva substrat sau plante...cump?r ca sa le fie bine la amicii mei
Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Buna!,gestatia la vivipari este intre 30-35de zile,Plante:Cabomba,Cryptocoryne becketti,Egeria densa,,Eleocharis acicularis,Vallisneria americana sunt o gramada de varietati de plante.Carasii mei care ii aveam nu mancau niciun fel de plante.Cred ca acvariul este suprapopulat,din cate am inteles eu de la uni membri carasul are nevoie de 40 litri + ceilalti pesti care populeaza si ei asa ca minimul ar fi un caras si alti 6-8 pesti presupun eu.Lumina la pesti poti sa o lasi aprinsa ziua iar seara sa o stingi.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2016 16:52:27

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Daca tot ai dat de noi, incearca sa asculti ce spunem. Ai prea multi pesti acolo, cu cerinte de apa diferite. Scalarii se tin la o temperatura mai mare, 27-28 grade, carasii pe la 20-22 si mai jos chiar. Tetrazona iara sunt din alta poveste,beta la fel.
Eu te-as sfatui sa lasi o perioada orice fel de cumparatura si incepe sa citesti despre necesarul care il are fiecare specie in parte pe doresti sa o pastrezi, despre ciclarea apei, despre plante si sa te hotarasti cam ce ai vrea tu de la bazin. Toate amestecate nu merg, indiferent cati bani bagi.
[ICQ]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Inainte sa rezolvi alte problemele pe care le ridici, rezolva urgent problema compatibilitatii si numarului de pesti.
Citeste aici despre acest subiect si alege la ce renunti si ce pastrezi:
- Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/220.page
- Populare, compatibilitate, suprastocare http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/692.page
- mai multe surse unde gaseti tabele de compatibilitate pesti: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Kiltech
Junior member

IP:

Cred ca toat? lumea o sa m? critice la Cum arata acvariu. ....la ce am v?zut pe fourm. Îmi e ciuda pe mn acum

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2016 21:46:57

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Kiltech wrote:Cred ca toat? lumea o sa m? critice la Cum arata acvariu. ....la ce am v?zut pe fourm. Îmi e ciuda pe mn acum

Va fi insa critica contructiva

Uite, incep eu - nu mai scrie cu diacritice pentru ca forumul nu stie si apar textele aiurea si greu de citit

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Kiltech
Junior member

IP:

Cam asa arata ! Scuzati-ma pt nepricepere!pfff nu pot pune poza sau filmare

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2016 23:29:30

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

ai sub fereastra de editare unde ne scri mesajul un buton Attachments, il apesi si apare un buton Browse pe care daca il apesi apare fereastra de selectie. Selectezi fisierul si il incarci. Daca ai mai multe fisiere apesi pe butonul Add...
Imaginile sau fisierele atasate vor apare la sfarsitul mesajului.

Daca ai un link extern copiezi link-ul in text. Selectezi tot link-ul si in functie despre ce este vorba (imagine, film, youtube, link) apesi butonul corespunzator din meniul de deasupra ferestrei de editare...

Daca vrei sa vezi cum arata mesajul ai un buton Prievew si desupra ferestrei de editare va apare textul asa cum va arata daca dai Submit

Este OK?

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2016 23:42:19

Kiltech
Junior member

IP:

In fine !12 cory 3molly yellow 1 molly black ,2 gurami perlat ,2cara?i ,1 scalar, 1 betta, 3 guppy, 2 zebre roz mici .......e mult nu?de aia vroiam schimb la gurami ,ca sa nu achizitionez altii. ...toti I. Am luat mici....acum am în plan un habitat de cel putin 200 dar vreau sa fiu documentat inainte
Am încercat cu poza si nu m? lasa!
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Poata sa fie fisierul foarte mare... Incarc-o pe un site (spre exemplu pe img.plici.ro pe care colegul nostru dan Pavelescu il pastoreste)... dar si pe acolo sunt comenzi si meniuri

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: