[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intretinere Discus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Rolando
Junior member

IP:

Buna seara, am si eu niste intrebari legate de intretinerea pestilor discus. As vrea sa aflu toate condi?iile lor de viata. Pot fi tinuti intr-un acvariu plantat ? Schimbul de apa e necesar zilnic ? Vreau sa fiu foarte bine documentat inainte sa încep !!
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acuma depinde si de cat de plantat vrei, daca te gandesti la covor de verdeata si fertilizare plus CO2 nu, daca doar partial plantat da, daca respecti niste conditii: discusii se pun in bazin cu substrat doar dupa ce depasesc 10 cm, inainte nu au rezistenta necesara la microorganismele ce se aduna in substrat ,nu neaparat mor dar vei ajunge sa ai triscusi nu discusi, adica forma improprie alungita , slabi , cam diferenta de constitutie dintre un sportiv si un bolnav cronic. Schimbul de apa depinde si de cat de mult hranesti deci implicit de incarcatura biologica din bazin si ce filtrare ai. Dar hai sa spunem macar 2-3 schimburi saptamanale de 40-50% daca vrei sa ai pesti frumosi -aici nu intra pigeonii cu piper pe aia te rog sa nu-i incluzi intre discusi sunt niste rebuturi ce trebuie inlaturate de pe piata. Mai vorbim in functie de ce raspunsuri dai

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2015 02:54:56

[Email]
Rolando
Junior member

IP:

Blue Stripped sau Red marlboro o familie frumoasa dintre astea 2 modele as vrea sa tin . M.am informat si acum stiu ca nu e bn sa ii tin intr.un acvariu foarte bine plantat. Intrebarea mea este : ce fel de substrat pot folosi ? Astept si alte sfaturi nu doar legate de intrebarile mele . Ms
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ca substrat(doar daca au macar 10 cm) nisip fin quartz de filtre de piscina-se gaseste pe la supermarketuri, granulatie pana in 2,5 mm, temperatura 29-30 de grade,daca nu ai posibilitate de sump atunci un filtru extern-nu puterea pompei conteaza ci capacitate in litrii a recipientului pentru materialul filtrant, pe inn(absortie pui un burete grosier-sa retina mizeriile mai mari , in rest scoti ce mai e prin filtru si pui doar material pentru suport de bacterii gen siporax, matrix etc....
[Email]
Rolando
Junior member

IP:

Bun , pana aici m-am lamurit . Ii voi creste intr-un acvariu fara substrat si neplantat pana ating marimea de 10 cm. Acum am alte intrebari . Stiu ca apa de la robinet e cam dura , cum pot rezolva sa am " soft water " ? Ce plante sunt rezistente la temperatura 29-30 ? Discusi s-ar putea adapta la un ph de 7 sau 7.5, e neaparat 6 sau 6.5 ?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Apa "moale" se rezolva cu o instalatie de osmoza... daca nu vrei sa-i reproduci, atunci discusii pot fi crescuti si in apa dura.
- Nu exista plante care sa reziste la 29-30 de grade si sa le mearga bine... te sfatuiesc sa iei in calcul genul de bazin "steril".
- Schimburi mari si dese de apa si mancare buna, cam asta e tot ce-ti trebuie.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cum ti-a spus si koala la apa nu trebuie sa umbli cresc FOARTE BINE si in apa dura ,cei domestici, in atatea zeci de ani s-au adaptat-ca idee discusii germani sunt crescuti intr-o apa a carei duriate nu o egaleaza la noi numai apa din Constanta si sunt enormi, schimburile in schimb conteaza foarte mult-intre 30-70% zilnic ( eu fac de 50% zilnic se simte putin avand in vedere ca bazinul meu are 500 l net)asta depine si de popularea acvariului, se calculeaza 50l/discus ca necesar de spatiu, ca plante hydrocotyle leucocephala rezista destul de bine la 30 de grade, la 29 chiar prospera , (in timp insa schimburile de apa si un tratament cu apa oxigenata au distrus-o) dar e ieftina -1 leu firul(la Rebella gasesti) si nu are nevoie de substrat,eu o infasurasem pe niste radacini
[Email]
Rolando
Junior member

IP:

Bun , Mersi mult ptr sfaturi baieti . Sper sa iasa treaba buna. O sa incep incet nu ma grabesc . O sa mai postez si poze dupa ce incep . Toate cele bune

Forum Index » Cichlidae
Go to: